Apple vernieuwt Remote-app voor iOS 7

Apple heeft haar Remote-app bijgewerkt voor het uiterlijk van iOS 7. Met de gratis app stuur je je iTunes-bibliotheek op afstand aan.

iOS 7 remote-app AppleDe officiële Remote-app van Apple is vernieuwd. De applicatie waarmee je op afstand je iTunes-bibliotheek op Mac, Windows en Apple TV kan aansturen, is opnieuw ontworpen voor iOS 7. De afstandsbediening-app heeft een metamorfose gekregen die in het uiterlijk van Apple’s andere iOS 7-apps past, zoals Safari en de standaard mailapp. De update rekent als het goed is ook af met de instabiliteit van de vorige versie, waar veel gebruikers na de laatste update in januari dit jaar over klaagden.


De applicatie geniet de nieuwe huisstijl die apps onder iOS 7 hebben. Remote is dus vooral wit, met knoppen die enkel bestaan uit lijntjes en slankere letters dan voorheen. Qua functionaliteit zijn er geen grote veranderingen.

Met knoppen onderin zoek je in je iTunes-bibliotheek nog steeds op afspeellijsten, artiesten en albums. Ook kan je nog steeds je bibliotheek doorzoeken op specifieke nummers met een zoekknop. Het is daarnaast mogelijk ter plekke een wachtrij van volgende nummers aan te leggen die je dan wilt luisteren, net zoals in iTunes zelf mogelijk is. De functie staat los van de vaste opgeslagen afspeellijsten.

De enige Apple-apps die nog niet zijn bijgewerkt voor iOs 7 zijn iBooks en Zoek mijn vrienden (Find My Friends).

Downloaden: Remote (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.