iCulture speelt: Lep’s World 3, Tubular Balls en NinJump Rooftops

Lep's World 3 is een leuke nieuwe Super Mario-achtige game voor iPhone en iPad, NinJump Rooftop een pakkend highscore-spel.

ICS Lep's World 3 header Mario-stijlÉén weekeinde, twee populaire nieuwe games. Waar spellen als Clash of Clans, Wordfeud en Candy Crush een redelijke tijd aan de weg moesten timmeren voordat het succes hun toekwam, prijken Lep’s World 3 en NinJump Rooftops al korte tijd na hun uitgave hoog in de App Store-hitlijsten. Maar zijn de games ook goed? We schijnen eveneens ons licht op het Nederlandse spelletje Tubular Balls, met een net even anders dan anders-trailer.

Ballenspel: Tubular Balls

ICS Tubular Balls Nederlands spel iPhoneHet Nederlandse spelletje Tubular Balls van ontwikkelaar Game Play Inc hebben we wel eens eerder gezien in de App Store, maar dat is zo lang geleden dat we het niet meer voor de geest kunnen halen hoe het heette. Dus hee, een fris spelconcept: Tubular Balls! Men neme vier kolommen naast elkaar waarin je ballen in verschillende kleuren neerlegt. Daarin is het de bedoeling zoveel mogelijk keer gelijkgekleurde 4-op-een-rij te halen. Dat mag zowel diagonaal als verticaal als horizontaal. Gematchte ballen verdwijnen en maken ruimte voor nieuwe ballen en zo moet je het veld zo lang mogelijk laten ademen en vrijspelen om zoveel mogelijk punten te halen. Immers: als je geen ruimte meer over hebt, is het spelletje ten einde. In de gratis versie mag je zeven potjes per dag spelen. Betaal je 89 cent, dan verdwijnt die limiet en heb je vrij spel. Een geinig spelletje, maar of het echt zo verslavend is als de nieuwe video doet vermoeden…
Downloaden: Tubular Balls (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

NinJump Rooftops: onorigineel werkt

ICS NinJump Rooftops iPad iPhone screenJe kan de NinJump-serie niet betrappen op originaliteit, maar dat heeft succes geen moment in de weg gestaan. Het nieuwste deel heet NinJump Rooftops en dat kan je zien als een letterlijk gevolg op de delen waarin je van muur naar muur omhoog sprong. Nu ben je dan op de daken van gebouwen beland. De opdracht luidt heel simpel zolang mogelijk overleven terwijl je automatisch van links naar rechts rent. En muntjes pakken in die sessies natuurlijk. We hebben het allemaal al duizend keer eerder gezien. Als je niet af en toe als een evil-eyed reuzenpanda langs de daken zou banjeren om alles te slopen, zou NinJump Rooftops écht niks bijzonders bieden. Maar eerlijk is eerlijk: het maakt allemaal niet zoveel uit. De besturing van NinJump is lekker direct, de combinatie van springen en aanvallen met een enkele druk maakt het spel vlot en als boven je vijanden staan, in het midden daken in brand staan en onder je eekhoorns snellen, gebeurt er genoeg op het spel om in een flow te raken als je daar zonder kleerscheuren doorheen komt. Daar drijft dit genre om en op dat gedeelte stelt NinJump Rooftops niet teleur.
Downloaden: NinJump Rooftops (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Lep’s World 3

ICS Lep's World 3 iPhone iPadHet is een jaar en een maand geleden dat we over Lep’s World 2 schreven, een spel dat je het Ierse broertje van Super Mario zou kunnen noemen. Ten opzichte van het originele spel was de besturing flink verbeterd en dat maakte Lep’s World 2 daadwerkelijk heel aardig speelbaar. Na het succes van deel 1 en deel 2, gooit nu ook deel 3 hoge ogen en net als een jaar geleden lijkt ook nu het succes gerechtvaardigd. Lep’s World 3 is steeds beter in de basis van de platformer nemen. Het heeft gewoon Mario’s principes helemaal begrepen: de kleine heuveltjes waar vanaf je moet springen om hoger te komen, de tegenstanders waar je twee keer op moet springen, de blokken die je een kopstoot geeft om ze te kraken. Deel drie is echter wel het eerste deel in de reeks waarbij het niet meer overdreven geformuleerd aanvoelt. Levels steken leuk in elkaar met meerdere lagen op elkaar, waardoor er altijd meer weggetjes zijn om langs te gaan. Bovendien zijn er extra’s zoals paarse knoppen die duiven met munten oproepen. Activeer je muntenregens. Zijn er meer power-ups uit de blokken. Er zit wat meer verrassing in. De grootste verandering is echter niet de gameplay. Nee, dat is een ‘multiplayer’ via Facebook waarbij je kan zien hoe ver je vrienden in het spel zijn – een toevoeging die het spel echt levendiger maakt. Wel jammer dat je ook in de betaalde versie nog reclame moet wegkopen voor 89 cent.
Downloaden: Lep’s World 3 (€0,99, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Lep’s World 3 – Free (gratis, 20 van de 120 levels proberen, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2013, 19:54
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.