Apple’s nieuwste reclamespot gaat over The Beatles

Apple gooit de Beatles in de strijd tijdens kerst. Een promofilmpje maakt duidelijk dat we de albums van de Beatles als kerstgeschenk moeten geven. In Covers zie je allerlei albums van de Beatles voorbijkomen.

sgt pepperDat Apple een bijzondere band met de Beatles heeft, wisten we al. De Fab Four en hun erfgenamen wilden jarenlang niet dat de muziek in iTunes beschikbaar zou komen. Toen dat eindelijk wel gebeurde, volgde er een aankondiging alsof er een compleet nieuwe iMac-productlijn zou worden uitgerold. De Beatles stonden wekenlang op de startpagina van de Apple-site. Nu kerstmis eraan komt, haalt Apple de Beatles opnieuw uit de kast met een cadeausuggestie: geef een album van de Beatles cadeau! Een promofilmpje met de naam ‘Covers’ moet de twijfelaars over de streep trekken. Gisteren schreven we ook al over een gratis ebook (Yellow Submarine), dat als promotie wordt ingezet.


De video met de titel ‘Covers’ toont een aantal albumcovers van de Beatles, zodat je op ideeën wordt gebracht welke albums je nog niet in bezit hebt. Hoogtepunt van het Apple-aanbod is The Beatles Box Set, een €149 kostende digitale collectie met vrijwel al het werk dat The Beatles hebben uitgebracht. Nog wat cijfers: in januari maakte Apple bekend dat ze 5 miljoen muzieknummers en 1 miljoen albums via iTunes hadden verkocht. Het lijkt weinig ten opzichte van de 180 miljoen albums die de Beatles in de loop van de jaren hebben verkocht, maar voor andere online muziekwinkels moet het een droom zijn. Lennon-weduwe Yoko Ono zou het meest hebben tegengewerkt bij de pogingen om de Beatles-muziek in de iTunes Store te krijgen.

Hieronder het filmpje:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ychmsJR6Rkk

Kerst

Kerst: voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Je kunt je huis gezellig maken met kerstverlichting met HomeKit of je kerstboom met een slimme stekker geschikt maken voor bediening op afstand. Ook hebben we apps voor kerstkaarten en diverse andere artikelen om de sfeer erin te brengen! Ook zonder geld uit te geven, want door je Memoji een kerstmuts te geven voel je je helemaal feestelijk. Liever lui op de bank? Met onze lijst met kerstfilms vind je bij elke streaming aanbieder een passend aanbod.

Kerst

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.