Komende redsn0w biedt ondersteuning voor herstellen naar iOS 5.x

De jailbreaktool redsn0w zal binnenkort een update krijgen, die het weer mogelijk maakt om op Mac OS X of Windows naar iOS 5 versies te herstellen waarvan je de per toestel en firmwareversie unieke handtekening opgeslagen hebt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

redsn0w voor iOS 5De jailbreaktool redsn0w zal binnenkort een update krijgen, die het weer mogelijk maakt om op Mac OS X of Windows naar iOS 5 firmwareversies te herstellen waarvan je de per toestel en firmwareversie unieke handtekening opgeslagen hebt (ook wel: SHSH blobs). De nieuwe versie van redsn0w zal te gebruiken zijn in combinatie met SHSH blobs die via TinyUmbrella of Cydia opgeslagen zijn. Met deze tools kun je de SHSH blobs opslaan van de meest recente firmwareversie. Als je de SHSH blobs op wilt slaan van de firmwareversie die op dit moment op jouw toestel staat, dan kun je iFaith gebruiken.


Binnen redsn0w wordt er een onderscheid gemaakt tussen volledige en partiële SHSHs. Volledige SHSHs kunnen met een originele firmware worden gecombineerd om een IPSW-bestand (custom firmware) te creëren, waarmee je via iTunes kunt herstellen zonder verdere trucs. Ook partiële SHSHs zijn met een origineel firmwarebestand te combineren om een custom firmware te maken, maar in dat geval zul je het toestel eerst (via redsn0w) in de pwned DFU-modus moeten zetten voordat je iTunes gebruikt om te herstellen en dat zal voorlopig niet mogelijk zijn op de iPHone 4S en de iPad 2.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie van redsn0w zal volgen. Tot die tijd raadt @MuscleNerd gebruikers aan om de SHSH blobs (inclusief APTicket) op te slaan van iOS 5.0.1 met behulp van TinyUmbrella.
iOS 5.0.1 zal binnenkort untethered te jailbreaken zijn tot en met de iPhone 4 en iPad dankzij pod2g. Mogelijk zal dit ook mogelijk zijn op de iPhone 4S en de iPad 2, maar deze gebruikers doen er goed aan zo mogelijk op iOS 5.0 te blijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.