Vodafone UK noemt witte 16GB en 32GB iPhone 5 op website

·

vodafone-sure-signalVodafone verkoopt in het Verenigd Koninkrijk de Sure Signal, een apparaatje van £50. Je kunt er je 3G-verbinding mee verbeteren op plekken met slechte ontvangst. Het femtocell-achtige apparaatje is niet zo interessant, maar wel de apparaten die Vodafone ermee ondersteunt. Tussen de witte en zwarte iPhone 4 heeft de operator ook alvast de witte iPhone 5 opgenomen, in twee varianten: 16GB en 32GB.

Geruchtensites zoals AppleInsider denken dat het een aanwijzing is dat Apple de iPhone 5 opnieuw in een capaciteit van 16GB en 32GB zal aanbieden. Al houden ze de mogelijkheid van een typefout of een ‘domme’ aanname ook nog open. Een typefout is echter niet zo waarschijnlijk, aangezien de iPhone 4, iPhone 3GS en iPhone 3G ook gewoon worden genoemd. En voor wie zich zorgen maakt dat we straks allemaal met een wit model rondlopen: gelukkig staat de zwarte variant van de iPhone 5 er ook gewoon tussen. Vodafone heeft de toestelnamen inmiddels snel weggehaald, maar een screenshot hieronder maakt duidelijk dat ze er wel degelijk stonden:

vodafone-iphone-5

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

34 reacties

 1. door thespirit

  Leuk, verleden keer alleen een zwarte, nu alleen een witte ?

 2. door Jenske

  Origineel geplaatst door thespirit
  Leuk, verleden keer alleen een zwarte, nu alleen een witte ?

  ff verder kijken, zwart is ook beschikbaar

 3. door Nick

  Beetje een onlogische volgorde van vermelding eerlijk gezegd

 4. door Proxtron

  OT: Men weet dat de volgende iPhone eraan komt, dus ik ga uit van een gokje. Hopelijk komen we het snel te weten :D

 5. door ucsdcom

  Het zou toch een misser zijn als er weer geen 64 GB variant komt. Maar laten we gewoon afwachten.

 6. door Joey

  Alles in lijn der verwachting. Of dacht iemand dat er een 64GB uit zou komen?

 7. door wanhoop

  BREAKING news! Een witte iphone 5! Ohnee wacht…. Gaap!

 8. door L23

  Ik verwacht en hoop toch een 32GB en 64GB iPhone 5. 16GB vind ik iets voor het budgetmodel.

 9. door Frits

  Als die witte iPhone 5 dan net zo snel komt als die witte iPhone 4…..

 10. door neoflux

  Straks ga je nog denken dat mobile operatoren met opzet zo’n dingen “lekken” om gratis reclame te verkrijgen….

 11. door Peter

  Tja. Ik zou er ook bij zetten dat ‘ie compatible is met de iPhone 5. Iedereen snapt wat je daarmee bedoelt (nl. de volgende iPhone) en je weet zeker dat de nieuwe iPhone compatible is met dat ding…
  Dat wil elke consument toch weten, ‘of ik er wat aan heb als ik de nieuwe iPhone heb?’. Lijkt me vrij legitiem…

 12. door sdasdf

  @neoflux: Dat ga je niet denken, dat is gewoon zo. Gebeurt volop. Kan een goede strategie zijn afhankelijk van het product.

 13. door Lesley

  Voor het derde jaar op rij een 16GB en 32GB iPhone? Voor het tweede jaar op rij geen upgrade in geheugen? Als dit waar is, is het echt een aanfluiting..

  Apple schiet zichzelf echt zwaar in de voet als de ze capaciteit niet upgraden. De concurrentie heeft ook al tot 48GB geheugen. Als ze weer de beste smartphone op de markt willen hebben, is een 64GB iPhone echt geen overbodige luxe meer.

 14. door Remco

  Origineel geplaatst door ucsdcom
  Het zou toch een misser zijn als er weer geen 64 GB variant komt. Maar laten we gewoon afwachten.

  Prachtig idee, laten we dat maar eens gaan uitvoeren dan.

 15. door Wyando

  Dat ze eerder de RAM nog eens verdubbellen (of meer). Geheugen zelf zal volgens mij niet gebeuren – met 32gb en The Cloud heb je toch meer als genoeg?!

 16. door Anonymous

  Origineel geplaatst door Lesley
  Voor het derde jaar op rij een 16GB en 32GB iPhone? Voor het tweede jaar op rij geen upgrade in geheugen? Als dit waar is, is het echt een aanfluiting..Apple schiet zichzelf echt zwaar in de voet als de ze capaciteit niet upgraden. De concurrentie heeft ook al tot 48GB geheugen. Als ze weer de beste smartphone op de markt willen hebben, is een 64GB iPhone echt geen overbodige luxe meer.

  Ja, want we hebben echt geen genoeg aan 32GB….
  Verder alles goed?

 17. door Jochem

  doe mij maar zo’n 3g versterker bij m’n nieuwe iphone

 18. door hij weer...

  De “sure signal” zou idd standaard bij een t-mobile abbootje geleverd moeten worden…

 19. door Hoidoei

  Voor iedereen die 64GB wil:

  64GB verdubbeld je geheugen van 32GB naar 64GB. Het voordeel? Je kan twee keer ‘een heleboel’ liedjes, video’s, apps etc. kwijt. Één keer ‘een heleboel’ lijkt mij voldoende. Vaak wordt het geheugen amper gebruikt en als het vol zit zal het zijn dat het toestel vol staat met video’s en muziek waarvan je de video’s al een keer bekeken hebt en 5% van de muziek werkelijk beluisterd. De markt is er duidelijk nog niet aan toe maar wat Apple het liefste doet is de toestellen met een gesloten geheugen van een paar GB voor de buffering en voor de rest alles streamen. Daarom is zoveel geheugen ook niet nodig. Als consument heb je inmiddels zo gigantisch veel alternatieven, vernieuwende diensten en producten waardoor je geen geheugen meer nodig hebt. Voor muziek is er Spotify, voor films is er iTunes Store (US), netflix (US) (US, alleen beschikbaar in US maar makkelijk te omzeilen met een US iTunes account en/of VPN account). Straks met iCloud zullen er ook weer nieuwe diensten bij komen die alles streamen. Over uiterlijk 3 jaar gebruikt elke iPhone gebruiker de dan nieuwste iPhone zonder geheugen en complete stream met iCloud en diensten van derden.

  Edit: O ja, wat betreft de mensen die zeggen “De concurrentie heeft ook al 64GB”. Dat is hartstikke leuk. Dat is weer ‘t oude en voor sommige niet weg te denken alleen-naar-specs-kijken. Specs is wat mij betreft verleden tijd. Alle apparaten tegenwoordig hebben ~ voldoende specs, het gaat nu vooral om het user interface en rest van de software.

 20. door alex

  Beetje vreemd dat ze bij “geschikt voor” de kleuren noemen.. Alsof dat uitmaakt mbt 3G. Harde schijf zelfde verhaal.. Raar.

 21. door deedee

  @Hoidoei: dit is een beetje gelul…aangezien wie hier in NL tegenwoordig met enorme klootachtige data abonnementen zitten waardoor streamen bijna onmogelijk wordt zonder dure telefoonrekening….de 64gb ipod touch bestaat ook…ik zou het heel raar vinden als de iphone 5 niet geupgrade wordt na 64 gb

 22. door SnijdeA

  Origineel geplaatst door Hoidoei
  Voor iedereen die 64GB wil:64GB verdubbeld je geheugen van 32GB naar 64GB. Het voordeel? Je kan twee keer ‘een heleboel’ liedjes, video’s, apps etc. kwijt.

  Wat blaat jou nou voor onzin ?
  Als ik wat apps plaats, onder andere tomtom, dan heb ik al minder dan 30 GB vrij, dan nog wat foto’s en filmpjes, dan heb ik nog minder en ik heb meer dan 30 GB aan muziek wat ik op mijn iPhone wil hebben (tussen de 300 en 400 CD’s), en dat is echt niet uitzonderlijk veel, en dat gaat dus niet passen.

 23. door Frankie

  @Hoidoei: Vandaar die nieuwe abonnementen met 1Gb limiet. Dat lijkt op dit moment meer dan voldoende maar als straks inderdaad alles streaming wordt en allerlei CLOUD toepassingen in gebruik genomen worden, is dat ineens helemaal niet meer zoveel.

 24. door Hoi

  @SnijdeA: Lol wat moet je met 300/400 cd’s :-/

 25. door Bubbly

  @Anonymous: @Hoidoei: Valt wel mee hoeveel apps ik heb, maar inclusief een paar oude versies (heb toevallig laatst opgeruimd) staat er voor 16 – 17GB aan apps op mijn computer. Nou heb ikzelf niet veel muziek (1400 onderdelen á 7GB) en sync ik m’n hele bibliotheek. Een vriend heeft echter meer dan 20.000 liedjes. Maar als iemand al 10.000 liedjes heeft, dan kan dat zo 40GB innemen hoor ;)

  En dat is dan nog exclusief mogelijke films, video’s, podcasts en ringtones. Waarom denk je dat er nog steeds miljoenen iPods verkocht worden? Waarom is er een iPod Classic met 160GB om 40.000 liedjes op kwijt te kunnen? (toevallig zei ik al 10.000 = 40GB :))

  Apple moet gewoon meer aanbieden om beter te concurreren. En dan kan je zeggen dat ze een goede telefoon hebben, maar dat is vanzelfsprekend. Het gaat erom of ze een betere hebben.

 26. door Gio

  Origineel geplaatst door SnijdeA
  Origineel geplaatst door HoidoeiVoor iedereen die 64GB wil:64GB verdubbeld je geheugen van 32GB naar 64GB. Het voordeel? Je kan twee keer ‘een heleboel’ liedjes, video’s, apps etc. kwijt.Wat blaat jou nou voor onzin ?Als ik wat apps plaats, onder andere tomtom, dan heb ik al minder dan 30 GB vrij, dan nog wat foto’s en filmpjes, dan heb ik nog minder en ik heb meer dan 30 GB aan muziek wat ik op mijn iPhone wil hebben (tussen de 300 en 400 CD’s), en dat is echt niet uitzonderlijk veel, en dat gaat dus niet passen.

  Wat blaat jij nou? jouw antwoord is de max: omdat ik dat wil. Ja en wie ben jij tussen de miljoenen gebruikers? Effectief niemand. Juist iemand met een belachelijke mening. Weet je wat, ik wil 1 miljoen liedjes op mijn volgende Iphone! En als hij uitkomt en ik kan het niet, dan doe ik het niet boooeehooeeeee! Man, zit jij continue naar je muziek te luisteren op je Iphone toch? Als dat het geval is, koop dan een Ipod hé! Het blijft een IPhooooone. 80% bellen + werken en de rest muziek als je wat tijd hebt. Djezus, sommigen hier gebruiken het toestel voor wat hij niet bestemd is..

 27. door Blogem

  @Hoidoei: onzin. Volgens mij kiest Apple niet voor meer opslag vanwege technische beperkingen (past niet in het apparaat, te duur).

  Anders hadden we nooit een 32GB iPhone gezien, want dat zou dan ook al teveel zijn?

  Laat mensen lekker zelf kiezen. Ik moet een selectie maken in welke muziek ik wil meenemen omdat m’n library er bij lange na niet op past. Ik neem nu iets van 2000 nummers mee, nog niet eens 10% van alles wat ik heb. Dat is irritant.

 28. door SnijdeA

  Origineel geplaatst door GioWat blaat jij nou? jouw antwoord is de max: omdat ik dat wil. Ja en wie ben jij tussen de miljoenen gebruikers? Effectief niemand. Juist iemand met een belachelijke mening. Weet je wat, ik wil 1 miljoen liedjes op mijn volgende Iphone! En als hij uitkomt en ik kan het niet, dan doe ik het niet boooeehooeeeee! Man, zit jij continue naar je muziek te luisteren op je Iphone toch? Als dat het geval is, koop dan een Ipod hé! Het blijft een IPhooooone. 80% bellen + werken en de rest muziek als je wat tijd hebt. Djezus, sommigen hier gebruiken het toestel voor wat hij niet bestemd is..

  Joh doe es effe normaal.
  We willen toch tegenwoordig alles in 1 apparaat ?
  Nou, dan wil ik de nummers van mijn iPod met 64 GB op mijn iPhone, en dan hoef ik geen 2 apparaten mee te nemen, maar sechts 1.
  300-400 CD’s is niet belachelijk veel en ik wil niet alles streamen, want in de tube in Londen heb je echt geen bereik hoor.

 29. door SnijdeA

  Origineel geplaatst door Hoi
  @SnijdeA: Lol wat moet je met 300/400 cd’s :-/

  Wat dacht je van luisteren ?

 30. door Sezgin

  Mensen moeten niet teveel dromen over 64GB want dat zal Apple zeker niet doen. Het wordt weer 16GB en 32GB.
  En als we de meeste betrouwbare voorspellingen mogen geloven (hoesjes voor de nieuwe iPhone), dan zal de komende iPhone heel wat groter zijn dan de huidige iPhone. Dus hoogstwaarschijnlijk heeft het dan op zijn minst een 4’inch scherm en dan met een ronde achterkant (zoals bij de 3-versies).

 31. door Sezgin

  Ik verwacht een iPhone 3G(s) model in het groot met 4 inch-scherm, 8 megapixel camera, ingebouwde betaalchip etc. Nadruk bij deze nieuwe iPhone zal dus vooral komen op het grote scherm.

  iPhone 2G – nadruk op touchscreen
  iPhone 3G – nadruk op het 3G-netwerk
  iPhone 3Gs – nadruk op dat het op alle fronten sneller is dan zijn voorganger
  iPhone 4 – nadruk op retina-scherm en face time
  iPhone 5 – nadruk op 4-inch scherm en betaalmogelijkheid

  Het is geen geheim dat Apple qua technische specificaties wat achterloopt bij haar concurrenten. Dus bekende en al bestaande specificaties verkondigen als een grote innovatie zijn we van Apple al inmiddels gewend.

 32. door Sezgin

  Origineel geplaatst door SnijdeAOrigineel geplaatst door Hoi@SnijdeA: Lol wat moet je met 300/400 cd’s :-/Wat dacht je van luisteren ?

  Snap je niet hoe deze dingen gaan? Natuurlijk kan Apple als het wilt makkelijk een 64GB op de markt brengen maar dat willen ze niet aangezien dat wellicht op het programma staat voor pas over 5 jaar. Beetje dom dan of niet om je zelf in moeilijkheden te brengen terwijl je elk jaar met kleine productaanpassingen vele miljoenen dollars in de kast kunt leggen?

  In de iPhone 3G konden ze makkelijk ook een 8 megapixel camera proppen maar dan maken zich daarmee alleen maar moeilijk voor zichzelf. Eerst 2 megapixel, daarna 3,2, daarna 5, daarna 8, daarna 10, daarna 12, daarna 14 etc. Dit is de kunst en techniek van koeienmelken.

 33. door arend

  Ben blij dat ik een nieuwe Iphone even oversla en wacht op de volgende. Kan absoluut ook meer geheugen gebruiken, streaming e.d. is voor mij niet de oplossing, toch vaak verlies van verbinding etc, zeker in de auto waarin ik ook vaak mijn muziekbieb gebruik, ben nu al veel te beperkt, moet er telkens veel af halen om er weer wat nieuwere cd’s op te zetten, bezit persoonlijk zo’n 4000 cd’s waaruit ik al moet selecteren en lastig is en met 32 gb ben ik beperkt. Koop dan een ipod, ja doei, het voordeel vond ik juist dat ik voortaan nog maar 1 apparaat hoef mee te nemen…

 34. door Buurman Bolderbast

  Dat er een iPod Touch is met 64Gb, ok, leuk voor filmpjes en muziek, niet dat ik het vol krijg hoor…
  Maar wat moet je met 64Gb op je telefoon, ik krijg die 32Gb al niet eens vol :P heb nog steeds 17Gb over :) (van de 29 vrije Gb)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.