Apple zet iTunes Match beta open voor meer ontwikkelaars

Apple heeft iTunes Match opengezet voor meer betatesters. Je moet er echter wel (Amerikaanse) ontwikkelaar voor zijn. Met iTunes Match kun je muzieknummers via iCloud opslaan en overal afspelen, zonder lokaal te bewaren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes-matchApple heeft een e-mail gestuurd naar geregistreerde ontwikkelaars, waarin ze aankondigen dat iTunes Match beta beschikbaar is gesteld aan nog meer ontwikkelaars. Helaas hebben alleen ontwikkelaars in de VS hier iets aan, want het lijkt er niet op dat iTunes Match spoedig in Europa beschikbaar komt. Dat heeft te maken met muziekrechten en deals met platenmaatschappijen. iTunes Match kwam vorige week beschikbaar voor de eerste groep gebruikers, maar moest binnen een paar uur al de toegang voor nieuwe geïnteresseerden sluiten. Het maximum aantal betatesters was bereikt. Nu staat de deur weer open voor nieuwe betatesters, maar ze moeten wel in de VS wonen.

Met iTunes Match kun je muzieknummers in iCloud opslaan en je elders gekochte (of gedownloade) muzieknummers voor een vast bedrag van $25 per jaar omzetten naar iTunes-kwaliteit. Elk nummer, ook nummers die je van cd’s hebt geïmporteerd, kun je ‘matchen’ met de 18 miljoen nummers in de iTunes Store. Ze zijn daarna beschikbaar via iCloud en afstelbaar in een iTunes Plus-kwaliteit van 256 kbps DRM-vrije AAC. Dat geldt ook wanneer je eigen nummer van mindere kwaliteit was. Ontwikkelaars moeten iTunes 10.5 beta 8 hebben om iTunes Match te kunnen proberen. Ook zal je iCloud-content aan het eind van de betaperiode worden gewist, dus het is verstandig om lokale versies van je muzieknummers te houden. iTunes Match zal met de komst van iOS 5 officieel worden uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2011, 13:53
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes match, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.