Seneye: aquarium in de gaten houden via je iPhone

Seneye is een systeem waarmee je je aquarium in de gaten kunt houden. Het systeem meet zuurgraad, temperatuur en ammoniakwaarden en meldt dit via een mobiele interface die op de iPhone te bekijken is.

seneye aquariumHet zal je maar gebeuren: je bent een weekendje weg en ondertussen sterft je koraal, valt de verwarming uit of dobberen je vissen met hun buik omhoog door het aquarium. Bezitters van een Seneye zal dat niet overkomen, want die kunnen op hun iPhone op elk moment de gezondheidstoestand van het aquarium opvragen. De website van seneye.com belooft dat het binnenkort mogelijk wordt. Je hangt een sensorblok in het aquarium, die de temperatuur, ammoniakconcentratie (NH3) en zuurgraad (pH) in de gaten houdt. Deze sluit je aan via een usb-kabel. Via de website houd je vervolgens in de gaten hoe de status is.

De website waarop de Seneye wordt aangeprezen is op zich al een kijkje waard als je van krom taalgebruik houdt: “Iedereen weet dat het testen van uw water met behulp van traditionele methoden is een pijn, niemand wil te besteden uren doen van testen en registreren van de resultaten, maar we weten dat het gedaan moet worden om ervoor te zorgen onze vis.” We hebben eerlijk gezegd ook geen flauw idee waar je dit apparaat kunt kopen. De startpagina van de website meldt “Coming soon”. Op Vimeo zijn diverse filmpjes te vinden over het aquariumsysteem, waaronder deze twee:

http://vimeo.com/21218573

Meer info: Seneye
Tipgever: Ruben

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2011, 19:59
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.