Veel oude audio- en video-accessoires werken niet met iPhone 5 (update)

·

Lightning-connector iPhone 5Veel van je oude audio- en video-accessoires die gebruikmaken van de 30-pins connector voor de iPhone zullen niet werken met de iPhone 5, zelfs niet als je de onlangs aangekondigde adapter koopt. In de online Apple Store staat namelijk aangegeven dat video out- en iPod out-functies niet door de adapter worden ondersteund. Daarnaast staat op de specificatiepagina van de iPhone 5 vermeld dat je alleen video op een ander scherm kunt laten zien met behulp van AirPlay.

Nieuwe iPhone 5-accessoires zouden in theorie wel zonder AirPlay muziek kunnen afspelen. Op de onderkant van de iPhone 5 zit een 3,5mm-audiopoort, waar je bijvoorbeeld een koptelefoon op kunt aansluiten. Een speakerdock zou van deze poort gebruik kunnen maken. Audio-accessoires voor eerdere iPhones die de geluidspoort al in plaats van de 30-pins connector gebruikten, zouden ook met de iPhone 5 kunnen werken.

De beperkingen zijn waarschijnlijk te wijten aan de nieuwe lightning-dockconnector in de iPhone 5. Deze is 80 procent kleiner dan de 30-pins connector die tot nu toe in de iPhone werd gebruikt en verstuurt enkel digitale signalen. Eerder vreesden verschillende accessoiremakers al dat hun docks en andere hulpmiddelen zelfs niet met een bijbehorende adapter werken. Bedrijven zouden zich daarom meer willen richten op het gebruik van AirPlay, omdat de kans groot is dat Apple hier nog lang gebruik van zal maken.

14 september Apple heeft inmiddels bekendgemaakt dat de 30-pins adapter het wel mogelijk maakt om analoog geluid door te geven van de iPhone 5 naar een oud accessoire. Iets dat zonder adapter ook mogelijk is met nieuwe accessoires. Alleen iPod out werkt niet, een functie waardoor je de afgespeelde muziek kunt besturen met knoppen op bijvoorbeeld een autoradio. Wel is het nog steeds mogelijk om muziek af te spelen op een autoradio waar je de iPhone 5 met een usb-kabel op aansluit.

De nieuwe Lightning-adapter is niet in staat om video te tonen, maar Apple zegt te werken aan twee nieuwe adapters waarmee je video op de iPhone 5 via een HDMI- of VGA-aansluiting kunt laten zien.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

83 reacties

 1. door Rene

  Dit vind ik dan een erg sterk nadeel, heb voor sinterklaas een ipod dock, namelijk de Akai Radio ASB20I iPod dock. Als je deze opzoekt zie je dat dit niet meer gaat passen, wat te doen…

 2. door Pascal

  Da’s goed balen, bijvoorbeeld voor mensen die graag wat serieuzer naar audio willen luisteren op hun iPhone en daarvoor een externe DAC hebben. Dat zijn geen goedkope accessoires die je zomaar weggooit. Om nog maar te zwijgen over de acute afschrijving die de fabrikanten van dat soort artikelen kunnen doen.

 3. door Hans

  Hoe lang zal het duren voor dat de abonnementen van de oudere iPhone,s goedkoper worden

 4. door Carel

  @Rene: serieus overwegen of de iPhone 5 voor jou echt een méérwaarde heeft ofwel, wat kan de iPhone 5 straks wat je met jouw huidige 4(S) niet kunt. Als dat niet al te veel is gewoon bij de 4(S) blijven.

 5. door Thijs

  Ja dan ben ik genaait net dr dre beatbox gekocht van 500€ krijgik dit te horen -___- nahja dan maar met airplay of gwn aux…..

 6. door Alex

  Ik kan nu mijn iPod of Iphone via de apparatuur bedienen. In de auto of thuis in de klokradio. Zo is het mogelijk om de ipod aangesloten in het dashboardkastje te laten liggen en via het audio systeem te bedienen, Zonder daarvoor het i-device zelf te gebruiken. Dit is dus vanaf nu met de nieuwe connector niet nooit meer mogelijk??? Of kan het bedienen op afstand van de ipod/iphone ook via airplay?

  als dit werkelijk waar is ga ik nu gelijk de 5 afbestellen! Ik heb 4 apparaten die dus waardeloos worden als ik ze niet meer kan gebruiken met de nieuwe Apple producten. en met mij vele honderden miljoenen mensen.

  wat helemaal K is, dat en paar jaar uitstellen ook geen zin heeft. vroeg of laat zal er toch een vervanger moeten komen. en dan zijn we nog steeds gepaald.

  Wat een Mega Blunder!!!!

 7. door mixt

  dus die hele milieu boulshit van apple in een keer ten niet gedaan
  En de achterlijk consument mag weer kabeltjes kopen
  voor 25 euro producktiekosten inc uitgebuiten chinees
  5 cent…
  Ja een toff bedijf appel echt goeie jongens het beste voor met hun trouwe klanten ..

 8. door mixt

  En laten we eens even vooruit kijken
  Binnen 4 jaar word airplay gedumpt en daarmee alles wat daarmee werkt hupa verbranden begraven enzzz
  Ja dat is wel een uitgebuit leven van een chinees waard..
  Gewoon weg donderen omdat apple weer even wil cashen
  het is een wassen neus apple en vallen meer en meer daar de mand..
  Dit soort kortzichtig cashen sloopt een bedrijf….

 9. door Mike

  Hmmm, is wel een serieus nadeel. Toch nog maar eens goed overdenken of ik mn 3GS niet door een 4S moet vervangen ipv door de 5. Ben ik ook nog een stuk goedkoper uit….
  Maar de 5 is weer zoveeel beter…..zucht.
  Maar goed dat ik die Zeppelin toch maar niet gekocht heb. (Die ouwe dus, zonder airplay)

 10. door Joost

  Ik hoop dat TomTom snel uit komt met een nieuwe carkit.
  En niet alle speakerdock makers naar AirPlay switchen. Zodat ik ‘s avond met muziek kan gaan slapen. En ik in de morgen een opgeladen iPhone heb.
  Want anders moet ik de aanschaf misschien uitstellen.

 11. door BoelShit

  Dan is het maar te hopen dat er 3rd party adapters komen die en de lightning aansluiting hebben en de 3,5mm jack gebruiken… Moet kunnen toch?

 12. door Sss

  Voor de muggezifters onder ons je kan natuurlijk ook nog altijd je “oude” iphone gebruiken op die toestellen terwijl je ondertussen je nieuwe nog op zak hebt he :)

 13. door Mike

  @BoelShit: lijkt technisch zeker haalbaar.

 14. door Neptune1

  Tja Apple zorgt wel dat het appeltje niet te ver van de boom valt, het geld moet wel naar hun toe rollen. Hoezo maatschappelijk verantwoord ondernemen, hoe zat het ook alweer met alle afdankertjes die in het milieu verdwijnen. En hoezo universele opladers zodat we niet met overtollige adapters komen te zitten. Nog maar te zwijgen van de mensen die waarschijnlijk 0,001 eurocent verdienen aan een kabel die apple vervolgens voor €30 de markt in trapt. Ach zo kun je tenminste blijven volhouden dat je uniek design product blijt bieden terwijl je aan de rest van het uiterlijk nauwelijks een reet hebt veranderd, je weet namelijk voor een feit voor hoeveel geld er aan apps is verkocht dus de grote groep blijt toch wel klant

 15. door Guillermo

  Dat wordt dan maar mooi even bij m’n 4s blijven. Ik vind trouwens niet dat de 5 ZOVEEL beter is dan de 4s…niet het upgraden waard.

 16. door Bummer

  Mooi, nog een goede reden om die iPhone 5 maar lekker over te slaan! De specs stellen niks voor en waarom zou ik als consument eigenlijk blij moeten worden van die nieuwe “lightning”-connector??? Wat schiet ik ermee op? Is ie sneller? NEE (geen Thunderbolt), laadt ie de accu sneller op? NEE
  Steve zou zich werkelijk schamen voor het aanbieden van zo’n wan-produkt!!

 17. door Mike

  @Guillermo: Ja, jij hebt de 4S, maar ik de 3GS…

 18. door pbertje

  Bad move van Apple…..
  heb bij mn bed een dreammachine van sony staan mét……
  jawel 30 pins connector!

  in m’n auto tomtom dock mét…..
  jawel 30 pins connector zonder ruimte om er een adapter tussen te doen verwachte schadepost € 60,=
  not amused!
  dus m’n 4s gaat wat langer mee!

 19. door Zniv

  Wat een stelletje zeuren zijn jullie zeg…

  Heel vervelend dat ze de connector hebben veranderd. Dat heet technologische ontwikkeling. Het merendeel van de connector werd nergens meer voor gebruikt (oa Firewire ondersteuning), dit is gewoon weer compacter.

  Het lijkt me sowieso vrij stom om een stereo oid te kopen die maar met 1 connection werkt. Als je nu na een paar jaar je iPhone zat bent dan zit je toch ook?

  Als het aan jullie lag, had het over 50 jaar nog ondersteund moeten worden. Ik weet niet of het is opgevallen, maar Apple heeft in de loop der jaren toch vrij rap bepaalde zaken gedumpt, omdat het volgens hen geen toekomst meer had (diskettes, cd-drives). Dat ze 9 jaar deze ene kabel hebben ondersteund, is al heel wat.

  Een alternatief als micro usb vind ik persoonlijk knudde, die dingen gaan veel te snel kapot, zeker omdat je ze makkelijk verkeerd er in stopt.

 20. door Danny

  Tja eigen stomme schuld… Om een docking station te kopen… Jullie wisten dat er een nieuwe connector aan de onderkant kwam… Waarom denk je dat overal die docking stations in de aanbieding zijn ;-)
  Dom Dom Dom allemaal…

 21. door Joris

  Gewoon een bluetooth ontvanger kopen en je kunt je iphone vanaf de bank bedienen. Geluid gaat vervolgens gewoon over je speaker. Deze kun je op ieder apparaat aansluiten met een jack plugje.

  http://global.mobileaction.com/product/Voiis_stereo.jsp

 22. door mark

  Zat er inderdaad aan te komen, gelukkig denk ik met mijn volle verstand en dus niets gekocht. :D

 23. Ben alleen benieuwd of de nieuwe connector via USB op mijn Alpine autoradio zal werken.
  Als deze met de nieuwe kabel wel gewoon audio doorgeeft is er niets aan de hand voor mij :-)
  (Mits dit ook geaccepteerd word door de radio dan)

 24. door Alex

  @Zniv: Wat een kortzinnigheid zeg!! Mensen kopen deze producten toch voor het gemak van de integratie van het i-device!!??

  Er zijn vele automerken die hun audio systeem er speciaal voor hebben ontworpen. Besturing via stuurwiel zodat je de aandacht bij de weg kunt houden, veiligheid bevorderend.

  Het zou toch zonde zijn als jij wordt dood gereden door een trotse iphone 5 eigenaar die net ff een ander nummer aan het opzetten was!??

  Apple toont hiermee dat het totaal geen oog heeft voor hun vaste aanhang.

 25. door Rinne

  Net gebeld met Apple Store Amsterdam. Telefonist vertelde me dat de adapter juist ontworpen is om dit wel te kunnen doen en dat het alleen bij sommige accessoires niet zou werken, en dat het er inderdaad heel onhandig bij staat.
  edit: En dat het hem anders een compleet nutteloos product leek (waar ik, en waarschijnlijk de meeste mensen hier, het helemaal mee eens ben)!

 26. door Zniv

  @Alex: 1 woord: bluetooth

 27. door Bobs

  Nog een maandje of wat…..DealExtreme to the rescue !

 28. door Houka

  Kan wel zijn al die nadelen. Maar toch: IK WIL HEM

 29. door Scirzo

  Een nauwelijks opvallende telefoon die je bestaande accessoires ook nog eens nutteloos maakt…de eerste stap in een neerwaartse spiraal voor Apple, ben ik bang. Ik wacht wel tot mijn iPhone 4 helemaal op is…

 30. door Peter

  Volgens mij verwart iedereen ipod out met audio out. Ipod out is het weergeven van de ipod interface op een extern display in bijv een auto. Zit dus in de buurt van video out dat ook niet ondersteund wordt. Ik verwacht dus nog steeds dat de adapter line out wel gewoon ondersteund!

 31. door Nigel

  Vrees dat m’n HDMI adapter dan ook niet meer gaat werken met de iPhone 5… en verder ook al m’n dockings…
  ben je lekker mee zeg! slechte stap van Apple

 32. door Gummers

  Zijn er nog meer mensen met een appradio van pioneer, waar het zweet nu uitbreekt ??

 33. door damys4

  Ik bestel mijn Iphone5 wel af met stekkers ertussen wordt het een ramp met al mijn dockings… Ga voor de 4S

 34. door Alex

  @Zniv: Ja leuk. eerst ff door 4000 nummers nexten voor ik het nummer heb wat ik wil luisteren. dat kon ik met mijn eerst MP3 speler ook!!! wat een oplossing!

  By the Way.

  Na wat speurwerk blijkt het zo dat de iphone 5 wel degelijk de oudere dockings ondersteund. Ook met bediening via Touchscreen of stuurwiel bediening. Het is zo dat apparaten die gebruik maken (lenen) van het Apple UI (user interface, IPOD-out) niet langer worden ondersteund. Apparaten met een eigen UI , zoals BMW, Dension, Boze, B&W zullen gewoon blijven werken als voorheen. (onder voor behoud!!)

 35. door juppe

  Origineel geplaatst door Pascal
  Da’s goed balen, bijvoorbeeld voor mensen die graag wat serieuzer naar audio willen luisteren op hun iPhone en daarvoor een externe DAC hebben. Dat zijn geen goedkope accessoires die je zomaar weggooit. Om nog maar te zwijgen over de acute afschrijving die de fabrikanten van dat soort artikelen kunnen doen.

  Zo’n externe DAC zal waarschijnlijk gewoon werken met de iPhone 5, hij kan immers via de USB kabel het signaal digitaal doorgeven, net als de huidige iPhone’s.
  Maar sommige (veel?) docks gebruiken het analoge signaal uit de 30-pins connector. Deze docks zullen niet meer werken.

 36. door mixt

  Apple speelt dit spelletje ook al jaren met hun MacBooks
  elk model lekker nieuwe kabeltjes ..
  Nu ben ik best voor ontwikkeling als het id wat oplevert
  Maar dan nog het kan gewoon best met wat meer respect
  voor de al aangeschafte producten van hun klanten..

 37. door Pitwise

  Ik hoor net van een accessoiremaker dat eigenlijk alle docks analoog zijn en dat het dus wel heel vreemd zou zijn als er geen digitaal –> analoog converter in de adapter zit….

 38. door Zayn

  Ja jongens kom op, deze dock connector werd al gebruikt sinds de eerste iPhone (correct me if i’m wrong). We zeuren allemaal dat Apple vooruitstrevend moet blijven.. doen ze het. Gaan we huilen om de accessoires. Ik snap best wel dat het balen is, maar het geklaag staat nogal tegenover het roepen om innovatie

 39. door Sanne

  Ik hoop echt dat mijn carkit het blijft doen, anders heeft de iphone 5 voor mij geen zin.

  Ik hoorde van een accessoiremaker dat alle docks analoog zijn en die dus allemaal niet meer zouden werken: dat kon hij zich niet voorstellen en dus zal er in de adapter wel een digitaal –> analoog converter zitten.

 40. door Robert

  Origineel geplaatst door Pascal
  Da’s goed balen, bijvoorbeeld voor mensen die graag wat serieuzer naar audio willen luisteren op hun iPhone en daarvoor een externe DAC hebben. Dat zijn geen goedkope accessoires die je zomaar weggooit. Om nog maar te zwijgen over de acute afschrijving die de fabrikanten van dat soort artikelen kunnen doen.

  Het lijkt me dat als je ‘serieus naar audio wilt luisteren’, je dat sowieso al niet met een iPhone doet?

 41. door KoFFiE

  Ik heb dit hier net besteld.

  Daarmee kan je via bluetooth audio toch nog muziek afspelen op je 30-pin apparatuur… Als het me bevalt bestel ik me er nog zo een paar.

 42. door omer75

  Gelukkig heb ik afgewacht tot de nieuwe gen. Ipod voor ik een dock of andere spullen kocht.

 43. door Maarten

  Systeem vereisten al gezien? Op een PC kun je aan de gang op XP home, op een mac 10.6.8?? Moet ik een nieuwe mac kopen ook nog???!

 44. door tijn

  boeie je hebt dat spul toch gekocht voor je oude telefoon niet voor iets wat nog niet bestond, dus het kan gewoon samen met je oude iphone op marktplaats!
  cassettebandjes passen ook niet in een cd speler dus ga lekker met je tijd mee verkoop de hap en koop wat nieuws!

 45. door remco

  @omer75: Verstandig maar ik blijf het raar vinden dat er veel zijn die dit niet hebben gedaan. Al helemaal omdat het ipc bezoekers zijn en er hier al heel lang over de nieuwe connectie gesproken wordt.

 46. door Frankie

  Ben ik blij dat ik voor de goedkope oplossing heb gekozen voor mijn auto. Gewoon via de koptelefoon aansluiting met tulpstekkertjes naar een aux aansluiting. Weliswaar geen bediening aan het stuur, maar via de houder die naast het stuur zit gaat het prima. Pffff de bestelling kan gewoon doorgaan. Dochter blij met de 3GS die ze straks van mij krijgt. Die zal toch wel niets meer waard zijn.

 47. door Joris

  Origineel geplaatst door KoFFiE
  Ik heb dit hier net besteld. Daarmee kan je via bluetooth audio toch nog muziek afspelen op je 30-pin apparatuur… Als het me bevalt bestel ik me er nog zo een paar.

  Wel een mooi klein ding maar in het filmpje werkt hij niet echt best zag ik!
  Deze werkt echter wel geniaal en ik ben er zeer tevreden over.

  Filmpje ook op dezelfde pagina. Ik heb hem al 1,5 jaar inmiddels.

 48. door Pjotrvdh

  Ik zit nog met me iPhone 3gs… ik ga dus wel voor de iPhone 5…

 49. door Philip

  Bluetooth verbinding voor stereo in de auto??? Werkt al jaren met de 3 en 4, dus ook met de 5…..
  Gebruik de kabel en de oude connector in de auto alleen maar voor het opladen…..

 50. door Mols

  @tijn: lekker makkelijk zo. Ik ga ervan uit dat ze spullen maken waarvan de oude gebruikt kunnen worden. Gebeurt dat niet!!!!!’ ga dan lekker universeel zoals alle andere bedrijven. Ben een grote Apple fanaat maar hierbij ga ik toch kijken naar Samsung. Ik moet toch immers alles veranderen. En een stuk goedkoper de Samsung accessoires.

 51. door Niekr

  Neeeeeeee……half jaar geleden een Zeppelin Air voor 600e gekocht :-(

 52. door Ron

  @tijn: 1 jaar 2 Apple iphones… Is geen Apple werkwijze…. Niet iedereen kan zomaar even alles nieuw kopen. Egoïstisch gedrag. En vergelijk cassette met cd slaat nergens op, het speelde wel met elkaar!!

 53. door x360

  Origineel geplaatst door Joris
  Gewoon een bluetooth ontvanger kopen en je kunt je iphone vanaf de bank bedienen. Geluid gaat vervolgens gewoon over je speaker. Deze kun je op ieder apparaat aansluiten met een jack plugje.

  Die heb ik ook, ooit goedkoop bij iBood gekocht. Werkt perfect en streamt muziek in behoorlijke kwaliteit naar alle speakers die je maar wil. :)

 54. door tijn

  Origineel geplaatst door Mols
  @tijn: lekker makkelijk zo. Ik ga ervan uit dat ze spullen maken waarvan de oude gebruikt kunnen worden. Gebeurt dat niet!!!!!’ ga dan lekker universeel zoals alle andere bedrijven. Ben een grote Apple fanaat maar hierbij ga ik toch kijken naar Samsung. Ik moet toch immers alles veranderen. En een stuk goedkoper de Samsung accessoires.

  Het is niks meer dan logish dat die veel te grote 30 pins connector na 5 jaar een keer vernieuwd word.
  Ze kunnen niet altijd blijve hangen dingen worden nou eenmaal verbeterd.
  En dat ze niet mee gaan met die micro usb snap ik best want die is lang niet zo mooi en handig als die 8 pins reversible connector waar apple nu zelf mee komt.
  Die 8 pins reversible dock connector kan weer 5 jaar en dus 5 iphone modellen mee terwijl de kans heel groot is dat er binne 5 jaar weer een nieuwe “standaard” komt ipv van de micro usb….

 55. door Digilike

  Mensen met een telefoon lager dan 4s hebben de mogelijkheid de 4s aan te schaffen. Zo heel veel innovatiefs zit er niet op de iPhone 5. Met de 4s en AirPlay kun je ook prima streamen.

 56. door Rick

  Haha al die negativiteit hier en straks kwijlen bij het zien van de nieuwe iPhone 5. Nemen jullie lekker een laggy s3 heb ik weer 1 minder op de wachtlijst!

 57. door Frodo

  Erg dom van Apple! Ze hadden de ondersteuning voor analoge audio moeten behouden! Dan had je nog wat aan de adapter. Dit betekend dat veel gebruikers geen “binding” meer hebben met de iPhone en dan komen andere merken in beeld. Alle andere merken hebben immers wel een standaard.., namelijk USB. De meeste iPhone gebruiker zijn geen Apple fan.

  De prijs van de iPhone 5 16GB is ook niet misselijk 659 Euro!

 58. door YLA G

  Hoop toch in elk geval dat de usb connectie met de iPhone 5 nog zal werken met mijn Honda! Daarvoor een optie bijgekocht gekocht als die dan niet meer zou werken zou ik wel balen.

 59. door Ali

  Ze moesten gewoon op 30 pin connector houden vindt ik.. nu mag alle fabrikanten gaan aanpassen omdat (Speciaal) moet zijn. zit jij daar met je nieuwe docking station of audio dock voor niks. Ik wacht op de abonnementen hoeveel dat gaat kosten.

 60. door loyd

  Hey wat lees ik, worden de isheep eindelijk wakker? Mensen jullie worden al jaren bedonderd hoor! En nu Steve er niet meer is begint het op te vallen.

 61. door Pete

  Wat een gejank allemaal,de wereld staat niet stil hoor,ontwikkelingen lopen gewoon door.Neem een 4S als je oude docks wilt blijven gebruiken,geen hond verplicjt je tot het kopen van iets waarmee je docks e.d. Niet samenwerken.

 62. door WvB22

  Origineel geplaatst door Peter
  Volgens mij verwart iedereen ipod out met audio out. Ipod out is het weergeven van de ipod interface op een extern display in bijv een auto. Zit dus in de buurt van video out dat ook niet ondersteund wordt. Ik verwacht dus nog steeds dat de adapter line out wel gewoon ondersteund!

  Kijk dat is nu eens een nuttige opmerking. Zou wel eens kunnen kloppen!

 63. door Patrick

  Zou het nog mogelijk zijn om de iphone ook op een zappelin dock te plaatsen?

 64. door azuth

  Dus voor mij geen iPhone 5 ivm met de beperkingen

  Kan nu via simpel kabeltje meteen presentaties geven op de beamer
  Makkelijk om mee te nemen

  Airplay vraagt dan om bv een appletv of mac

  Die zooi ga ik echt niet meeslepen

  Grote fail…..

 65. door W3stland

  Dus de vernieuwing is dat er minder mee kan waardoor die kleiner is? Heb nog een kleine nokia.. Kan ook minder maar om die nu als vernieuwing te verkopen…

 66. door patrik

  Ik heb die kabel alleen nodig om op te laden, de rest gaat draadloos, dus wat is het probleem??

 67. door jeroen

  Dan geen nieuwe IPhone meer voor mij. Geeft niet. Maakt de keuze voor Galaxy SIII alleen maar makkelijker. Hou ik mijn ‘oude’ IPhone gewoon als back-up.

 68. door stronk

  @ thijs
  Dan koop je de 5 toch lekker niet?
  Trouwens als iets te dure rommel is dan is dat zeker die beatbox van Dre. Er zijn veel setjes te koop die veel beter spelen voor veel minder. Staat Dre er helaas niet op…,

 69. door West

  Origineel geplaatst door Peter
  Volgens mij verwart iedereen ipod out met audio out. Ipod out is het weergeven van de ipod interface op een extern display in bijv een auto. Zit dus in de buurt van video out dat ook niet ondersteund wordt. Ik verwacht dus nog steeds dat de adapter line out wel gewoon ondersteund!

  Ja nou dat is nou precies het vervelende. Mijn JVC kd-r711 autoradio werkt perfect met audio/remote en display met de iPhone4(s). Dual remote, dus zowel op de autoradio (met afstandbediening) en op de iPhone. Navigon, headset en iPod via de autoradio kan ik nu wel vergeten. Ik snap best dat Apple ook vooruit wilt met de techniek, maar kom dan met een volwaardige tussen adapter. Er zullen heel wat mensen zijn die nu tegen een probleem aan gaan lopen. Als de nieuwe connector het helemaal niet ondersteund is dat een dikke FAIL!!!

 70. door dutchie

  Mensen je hoeft geen iphone 5 te halen… Accepteer het dat het niet gaat passen of blijf bij je 4/4S jezus zo moeilijk is het toch niet. Lijkt wel een first world problem…

  Dit heet vooruitgang

 71. door Jay

  Ik lees beduidend meer negatieve dan positieve reacties. Als iPhone gebruiker van het eerste uur, ben ik OOK lichtelijk teleurgesteld. Ik ben heilig van overtuigd dat Steve genoeg iedeën heeft achtergelaten voor de komende generaties, maar de WOW-factor voor de iphone5 ontbreekt.

  Ook ik vind de nieuwe aansluiting een grote fail. Micro usb is een verplichting voor alle nieuwe mobiele telefoons. Dus ook voor Apple, ongeacht of het nu mooi, nuttig of wat dan ook is. Beetje een arrogante houding. Zelfde als hun garantiebepalingen van 1 jaar.

  Sorry, ik heb sterk de neiging om over te stappen naar de goedkope plastic telefoon van Samsung waar ik wel de WOW-feeling bij kreeg.

 72. door Jay

  @dutchie
  Je bent wel kort door de bocht he. Ik heb al 2 jaar iPhone4. Voor de derde jaar met dezelfde telefoon lopen vind ik maar niks. Dat Apple nu met zulke fails aankomt en hiermee zoveel fanboys irriteert, dan is het heel logisch dat er op diverse Apple fora geklaagt wordt. Zo simpel is dit.

 73. door Edwin 1988

  Je koopt een nieuwe iPhone 5 wat doe je met de oude? Juist ik
  Bewaar hem In mijn apparaten in huis. Als media speler Zonder simkaart maar met Wifi. Probleem een opgelost. iPhone 5 kan ik
  Altijd gebruiken en in de zak houden met muziek afspelen etc en de oudere staat dag en nacht aan en wordt gewoon gebruikt plaats van in t kastje gelegt zodat er niet meer naar om gekeken wordt. Kort samen gevat gebruik de oudere als media speler en game device etc. En houdt je iPhone 5 lekker in je zak:) stroom
  Nodig pak ff de kabel:)

 74. door i-man

  Origineel geplaatst door patrik
  Ik heb die kabel alleen nodig om op te laden, de rest gaat draadloos, dus wat is het probleem??

  Sommige mensen willen wel heel graag de allernieuwste telefoon maar tegelijkertijd niet met hun tijd mee gaan en gedateerde accessoires gebruiken ;)

 75. door i-man

  Origineel geplaatst door tijn
  Het is niks meer dan logish dat die veel te grote 30 pins connector na 5 jaar een keer vernieuwd word. Ze kunnen niet altijd blijve hangen dingen worden nou eenmaal verbeterd. En dat ze niet mee gaan met die micro usb snap ik best want die is lang niet zo mooi en handig als die 8 pins reversible connector waar apple nu zelf mee komt. Die 8 pins reversible dock connector kan weer 5 jaar en dus 5 iphone modellen mee terwijl de kans heel groot is dat er binne 5 jaar weer een nieuwe “standaard” komt ipv van de micro usb….

  Helemaal mee eens!
  En als je niet tegen veranderingen kunt koop dan ook niks nieuws!

 76. door Marcel Debets

  Origineel geplaatst door Peter
  Volgens mij verwart iedereen ipod out met audio out. Ipod out is het weergeven van de ipod interface op een extern display in bijv een auto. Zit dus in de buurt van video out dat ook niet ondersteund wordt. Ik verwacht dus nog steeds dat de adapter line out wel gewoon ondersteund!

  En wat betekent dit dan voor mijn AppRadio? Kan ik nog steeds muziek afspelen via de dock die daarbij geleverd is (mits een adapter of een vervangende dock beschikbaar komt)?

 77. door WvB22

  ‘Goed’ nieuws voor mensen die zo’n adapter nodig hebben: die zit er al gratis bij. Je hoeft hem dus niet los te kopen! Ik weet niet of het al ergens gezegd was maar kon er niets over vinden. Bron

  Edit: dit stond op de Australische Apple store pagina maar lijkt nu weer verwijderd te zijn…

 78. door Hank

  Verdomme, nog geen maand geleden een autoradio gekocht speciaal omdat voor m’n iphone (ipod out) Haalt Apple het eruit. Dit is toch wel echt een hele dikke faal en bummer! En ik ben vast niet de enige die daarom accessoires heeft gekocht. Wie heeft dit in godsnaam bedacht?! :S

 79. door Jeroen

  Yes van de week app radio(sph-da02) ingebouwd in m’n auto… Met dit bericht houdt ik t gewoon bij mijn 4s… Onfortuinlijk.@Gummers:

 80. door Johan

  Als er een airport express aan je accessoire aangesloten kan worden dan stream je met airplay. Dus docking niet meer nodig.

 81. door Zoef

  @Gummers:

  Ik heb net 3 maanden geleden de AVH-8400bt gekocht. Geweldige samenwerking met iPhone 4! Ik heb Pioneer al gemaild, ze hebben nog geen idee of er een vervangende kabel gaat komen van de CA-IW.201S kabel.
  Geloof me, het zweet ben ik al voorbij. Ik baal als een lightning-stekker!!

  Ik hoop dat de app-mode wel gaat werken na een evt update van de radio-software..

 82. door Hank

  @Zoef mijn DEH-3400UB is dan wel “iets” minder geavenceerd dan die van jou ,maar hoop dat Pioneer ook een oplossing heeft voor mijn radio :)

  Vraag me af of er al ergens bekend is of er veel wordt geklaagd over de lightning kabel.

 83. door Freek Wolsink

  Origineel geplaatst door Redchilly
  Ben alleen benieuwd of de nieuwe connector via USB op mijn Alpine autoradio zal werken. Als deze met de nieuwe kabel wel gewoon audio doorgeeft is er niets aan de hand voor mij (Mits dit ook geaccepteerd word door de radio dan)

  Hoop het ook heb nu de speciale iphone kabel met nog een iphone 4 dat werkt perfect, dacht dus dat met de adaptor nor een tijdje mee te kunnen gaan. Als het via de usb poort kan zal mooi zijn. Maar vrees dat dit niet gaat lukken.. Zuch…

  Origineel geplaatst door WvB22
  Origineel geplaatst door PeterVolgens mij verwart iedereen ipod out met audio out. Ipod out is het weergeven van de ipod interface op een extern display in bijv een auto. Zit dus in de buurt van video out dat ook niet ondersteund wordt. Ik verwacht dus nog steeds dat de adapter line out wel gewoon ondersteund! Kijk dat is nu eens een nuttige opmerking. Zou wel eens kunnen kloppen!

  Hoop het, mijn alpine heeft dan wel geen grafisch display maar laat wel netjes de naam van de artiest zien en kan met de radio ook door de iphone bladeren. als deze functie nu ook niet gaat werken is het wel een domper…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.