Apple verkoopt micro-usb-adapter voor lightning-connector iPhone 5

Apple heeft een adapter uitgebracht, waarmee je de iPhone 5 kunt opladen met een micro-usb-kabel. De adapter wordt nog niet in Nederland verkocht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Lightning-micro-usb-kleinApple verkoopt een micro-usb adapter voor de nieuwe Lightning-connector van de iPhone 5. Hiermee kun je een micro-usb-kabel gebruiken om je iPhone 5 op te laden. Apple verkoopt al langer een soortgelijke adapter voor de 30-pins connector van eerdere iPhones. Apple voerde de adapter in nadat er Europese afspraken waren gemaakt, waarbij verschillende fabrikanten besloten dat smartphones met eenzelfde adapter oplaadbaar moeten zijn.

De Lightning-adapter wordt onder andere in de Franse en Duitse Apple Store verkocht voor 19 euro. In de Nederlandse Apple Store is de adapter nog niet te vinden. Dit zal vermoedelijk wel het geval zijn zodra de verkoop van de iPhone 5 in Nederland dichterbij is. Wel vind je al enkele andere Lightning-accessoires:

De nieuwe micro-usb-adapter is fors duurder dan wat Apple vraagt voor de 30-pins adapter die sinds vorig jaar voor 9 euro wordt verkocht.

De nieuwe lightning-connector in de iPhone 5 is 80 procent kleiner dan de 30-pins connector die tot en met de iPhone 4S door Apple werd gebruikt. Naast de iPhone 5 gebruikt ook de nieuwe iPod touch de kleinere aansluiting.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 22:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock connector, lightning, micro-usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.