Trax: kleine gps-ontvanger verbindt met iPhone-app

· Bastiaan Vroegop

Trax gps-ontvanger iPhoneiPhone-bezitters die liever niet hun kinderen of huisdieren uit het oog willen verliezen kunnen investeren in Trax, een Kickstarter-project dat een kleine gps-tracker wil maken dat je aan een kledingstuk of halsband kunt gespen. In het apparaatje zit ook een simkaart die verbinding maakt met een mobiel netwerk om constant aan een bijbehorende iPhone-app door te geven waar hij is. Deze simkaart werkt in een aantal landen, waaronder ook Nederland.

Naast Nederland werkt Trax ook in de België, Luxemburg, de VS, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden.

De iPhone-app die bij Trax hoort laat zien waar de door jou gekochte gps-ontvanger zich op het moment ergens ter wereld bevindt. Hierdoor biedt het iPhone-accessoire een soort van Zoek mijn vrienden, maar dan zonder de vereiste dat de ander een iPhone heeft.

Voor 99 pond (116 euro) krijg je een Trax toegestuurd. Het project is in ieder geval al geslaagd: met nog drie dagen te gaan is de vereiste 50.000 pond al lang en breed binnen. Voor het aankoopbedrag mag je twee jaar lang de in het accessoire geleverde simkaart gebruiken om de gps-ontvanger traceerbaar te maken. Daarna zal er een vast bedrag per maand worden gevraagd om de Trax blijven te gebruiken.

Tipgever: Philippe

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.