Gekleurde versie Pebble loopt vertraging op

De gekleurde variant van smartphone-horloge Pebble blijkt tegen vertraging te zijn aangelopen. Donateurs kunnen een zwarte versie bestellen.

Pebble smartwatchDe makers van smartphone-horloge Pebble zijn tegen problemen aangelopen bij de productie van de gekleurde versie, waardoor het langer duurt voordat sommige Pebbles worden verstuurd. Bij sommige kleuren is het nog niet duidelijk hoe lang het duurt totdat de bestelling wordt verzonden. Pebble heeft daarom een aanpassing op de website gemaakt, waarbij het mogelijk is om bestelling van de gekleurde Pebble om te zetten.

Op de website kun je aangeven dat je liever een zwarte Pebble wil, in plaats van de eerder bestelde gekleurde Pebble. Een zwarte Pebble kan volgens de makers binnen twee weken worden verzonden. De makers zeggen dat inmiddels alle zwarte Pebbles zijn verstuurd. Kickstarter-donateurs die een pakket met meerdere kleuren bestelden, hebben inmiddels een melding gekregen dat de zwarte Pebbles worden verzonden.

Op het moment kan Pebble enkel verzekeren dat de eerste rode horloges over twee tot drie weken klaar zijn voor verzending. Wanneer andere kleuren op de post worden gedaan is nog niet duidelijk. Na rood is oranje aan de beurt bij het productieproces, waarna oranje en dan grijs en wit volgen.

De vertraging in de Pebble-productie is ondermeer te wijten aan kwaliteitsproblemen bij de productie van rode Pebbles. Er bleek wat mis te gaan met de beschermlaag van het scherm. De productie moest daarom een paar dagen worden platgelegd, terwijl er werd gezocht naar een oplossing.

Pebble is een horloge dat kan verbinden met je iPhone via Bluetooth. Je krijgt dan notificaties op je pols te zien, zodat je niet langer je iPhone uit je broekzak moet halen om een binnenkomend mailtje snel te bekijken. Een bijbehorende app maakt het mogelijk om alternatieve horlogefrontjes te downloaden. Later kun je speciale apps van bijvoorbeeld RunKeeper installeren, maar deze functie is nog niet toegevoegd. De makers van Pebble haalden afgelopen jaar 10 miljoen dollar op via Kickstarter en zijn dit jaar begonnen met de productie van horloges voor donateurs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 10:22
Categorie Accessoires
Onderwerp pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.