Redsn0w: jailbreak voor de iPod touch 2G

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

redsn0wHet iPhone Dev Team heeft de eerstvolgende hack nogal cryptisch geïntroduceerd: dagenlang waren er op redsn0w.com alleen wat afbeeldingen te zien. Sommige mensen dachten daarin een nieuw thermonucleair wapen te herkennen, maar het gaat daadwerkelijk om een jailbreak van de iPod touch 2G. Op redsn0w.com is op dit moment een reeks karakters te zien: 32957a35889c4dd2f8dfe483dd9023eafb6b4a22. Dit blijkt de ‘escrow’ hash van een gedecrypte iBoot van de tweede generatie iPod touch en het is alleen via een exploit te krijgen.

Op de blog van het iPhone Dev Team staan nog meer aanwijzigen:

Well it isn’t a British Thermonuclear Device.
It isn’t an episode from “The Twilight Zone”
And it certainly isn’t iPhone 3G related (right now)
There is one other device…
It fits in your pocket..
What can it be?

Dat andere apparaat is natuurlijk de iPod touch. Redsn0w is voor het Dev Team een onverwacht project, zo geven de teamleden aan. Tegelijk zal ook aan Yellowsn0w verder worden gewerkt: het project komt bijna uit beta.

Over de hash-code op Redsn0w zegt MuscleNerd nog:

It’s an “escrow” hash of decrypted iBoot for ipt2g (length=0x29000). Not otherwise obtainable except via an exploit (afaict).

MuscleNerd bedoelt met ipt2g de tweede generatie iPod touch. Een jailbreak van de iPod touch 2 lijkt nu wel heel dichtbij…

Tipgever: Wouter

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.