Idee van InfoMedia: iPhone-applicaties om jezelf te promoten

InfoMedia, de makers van iFart, hebben een nieuw idee: mini-applicaties waarin een persoon of bedrijf zichzelf kan promoten. Je kunt de applicaties op bestelling door InfoMedia laten maken.

joel_comInfoMedia, de maker van iFart, heeft een nieuw idee. Het heeft helemaal niets met scheetapplicaties te maken, maar alles met het maken van maatwerkapplicaties waarmee je je eigen persoon of bedrijf in de kijker kunt zetten. CEO Joel Comm van InfoMedia heeft als voorbeeld een persoonlijke applicatie over hemzelf in de App Store gezet. Programmeerkennis of enige moeite is niet nodig, wel moet je een zak met geld meebrengen. De exacte prijzen worden vanaf half januari op de site mobilesyndicationservice.com bekendgemaakt. Je kunt alvast wel een bestelling plaatsen voor je persoonlijke iPhone-applicatie.

De applicatie zelf bestaat uit niet meer dan een splashscherm met logo en een boodschap van de dag. Klikt de gebruiker daarop, dan opent in de applicatie een webpagina waarop je allerlei wisselende content kunt publiceren: afhankelijk van het moment waarop de gebruiker de applicatie opent kan hij/zij steeds andere content te zien krijgen (op voorwaarde dat je zelf regelmatig de webpagina wijzigt waar de applicatie naar doorverwijst). De applicatie die Joel zelf heeft gemaakt is iets uitgebreider: die bevat een lijst van nieuwtjes in krantenstijl, de meest recente Twitterberichten, wat aanbevelingen voor boeken en nog wat meer.

Maar zitten we wel te wachten op een heleboel mini-applicaties die eigenlijk maar weinig echte content bevatten en niet meer zijn dan een reclame-uithangbord voor een bepaalde persoon of een bepaald bedrijf? Apple zou een aparte categorie voor deze zelfpromotie-apps moeten maken, zodat gebruikers weten hoe ze de apps kunnen vermijden. En wie ruimt de applicaties na verloop van tijd op als de content die erin staat, verouderd raakt? InfoMedia ziet bijvoorbeeld celebrities, atleten, sprekers, auteurs en politici als mogelijke doelgroep.

Meer info: mobilesyndicationservice.com
Via: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2009, 17:39
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.