iOS 5.1 na twee weken al op 61 procent van de toestellen

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

ios51-updateApple’s iOS 5.1 verscheen op 7 maart jongstleden. Inmiddels heeft 61% van de gebruikers de update al geïnstalleerd, blijkt uit de statistieken van een iOS-ontwikkelaar. Andere ontwikkelaars bevestigen de cijfers. Het betekent dat iPhone-gebruikers relatief snel zijn met updaten. Bij Android gaat het veel trager: Android 4.0 Ice Cream Sandwich is nog maar op 1,6% van de toestellen te vinden.

Het verschil is wel te verklaren: iOS 5.1 is door vrijwel iedereen onmiddellijk te installeren, terwijl Android-gebruikers moeten wachten tot de toestelfabrikant of operator een eigen firmware-variant uitbrengt. De snelle update bij iPhones wordt nog in de hand gewerkt door het feit dat Apple de update over-the-air aanbiedt. Daardoor hoef je maar een paar schermtaps te doen en hoef je de iPhone niet op een computer aan te sluiten. Bij Android-toestellen zoals uit de Samsung Galaxy-serie is het lastiger om te updaten, omdat je er speciale software (Kies) voor nodig hebt, die lang niet op alle computers goed werkt. Volgens ontwikkelaar David Smith – die overigens de app Audiobooks Premium maakt – gaat het niet eens zozeer om de gretigheid van de gebruikers om te upgraden, maar om het gemak waarmee je dat kunt doen. Je krijgt de mogelijkheid om te upgraden aangeboden en hoeft er bij iOS maar weinig moeite voor te doen. Android-gebruikers hebben vaak simpelweg die mogelijkheid niet en moeten een paar maanden wachten voordat ze mogen upgraden. Dit is de prijs voor flexibiliteit en veel keuze. Overigens speelt er ook vaak nog mee, dat operators of toestelfabrikanten niet willen investeren in een snelle update of extra tijd nodig hebben om de update te voorzien van een eigen schil.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.