Idee van Apple: makkelijk interviewen met de iPhone

· Bart Breij

Patent van Apple interviewen met de iPhone headerEr is een patent van Apple opgedoken met daarin interessante mogelijkheden voor verslaggevers, interviewers en mensen die de videochat FaceTime een warm hart toedragen. Het patent beschrijft dat de iPhone automatisch kan herkennen vanaf welke kant van de iPhone het geluid komt. Die kant wordt vervolgens gefilmd met de front-facing camera of de normale camera van de iPhone.

De optie lijkt erg op Google Hangout, de videochat die standaard in het sociale netwerk Google+ zit. Die laat maximaal tien personen in de chat in een klein scherm zien en geeft degene aan het woord automatisch in een groot scherm weer. Het lijkt erop dat Apple een mobiele variant van die techniek heeft vastgelegd.

De achterliggende techniek is wel anders. Bij Hangout wordt een ander beeld geselecteerd als er geluid hoorbaar is. In Apple’s patent ‘Automatische videostream selectie’ houdt de iPhone het beeld van de beide camera’s op de iPhone in de gaten. Aan de hand van geluid of bewegingen van lippen, bepaalt de software welke camera geregistreerd moet worden. Dat kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij video-opnames of live-verbindingen zoals FaceTime.

Patent van Apple interviewen met de iPhone

Het patent staat op de naam van Apple-techneuten Jae Han Lee en E-Cheng Chang. De aanvraag werd al in januari 2010 ingediend. En hoewel Apple lang niet alle eigen patenten benut, lijkt deze techniek een mooie toevoeging op FaceTime te kunnen worden.

Via PatentlyApple

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.