De geruchtenmachine: $100 korting en firmware 2.0

· Gonny van der Zwaag

Kristallen bolTwee geruchten doen het altijd goed: onverwachte prijsdaling en aankondigingen van nieuwe firmware. Volgens de Franse site Macbidouille blijkt uit een enquete van Orange in Frankrijk dat de volgende firmware versie 2.0 wordt en naast Flash-ondersteuning ook Copy & Paste, iChat via Wi-Fi en een File Manager bevat. Je zou er zelfs documenten in het nieuwe docx-formaat mee kunnen openen. Achter iClips Management zou mogelijk de nieuwe manier om software via iTunes te distribueren, verborgen kunnen gaan. De Bluetooth-manager wordt ook uitgebreid en ondersteunt daarmee hopelijk meer Bluetooth-accessoires. Of het allemaal waar is? Het lijkt geloofwaardiger dat Apple pas bij de volgende hardware-update (later dit jaar) versie 2.0 van de firmware uitbrengt.

Een ander gerucht gaat opnieuw in de recycling: deze keer komt via Engadget het gerucht, dat er een prijsdaling van $100 op de iPhone en iPod touch aan zit te komen. De 8 GB iPhone gaat dan $299 kosten en de iPod touch met 8 GB kost dan nog maar $199. Ook dat klinkt onwaarschijnlijk: logischer lijkt dat er een 32 GB iPhone bijkomt, die voortaan voor de prijs van een 16GB iPhone wordt verkocht, maar dat zou wel erg snel na de introductie van het 16GB-model zijn.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.