iPhone-killers op MWC 2008: de LG KF700

In de reeks iPhone-killers die we op Mobile World Congress in Barcelona hebben gesignaleerd volgt nu de LG KF700, een toestel met volledig touchscreen dat mooi is uitgevoerd maar ook z'n beperkingen kent.

LG KF600LG kondigde vorige week in Barcelona drie nieuwe toestellen aan, waarvan twee voortbouwen op het succes van de LG Prada. Beide zijn voorzien van een touchscreen, maar de uitvoering daarvan is wel heel verschillend. De KF600 heeft een klein aanraakgevoelig vlak onder het hoofdscherm, dat InteractPad wordt genoemd. De KF700 heeft wél een volledig touchscreen. Omdat we al eerder aandacht aan de LG KF600 hebben besteed (zie foto) zal de aandacht worden gericht op de LG KF700. Dit toestel heeft als bijzonderheid de bediening met een virtueel draaiwieltje.

LG KF700Dat virtuele draaiwieltje bevindt zich op het scherm, terwijl de knop om het wiel rond te draaien aan de achterkant te vinden is. Het geeft snel toegang tot zes veelgebruikte functies, maar kan ook worden gebruikt om door lange e-mailberichten of door webpagina’s te bladeren. Bijna alles zit in de LG KF700: een FM-radio, HSDPA, een 3 megapixel camera, Bluetooth en microSD-geheugenslot. Natuurlijk is een toestel zoals deze ook geschikt om muziek te luisteren en video’s te kijken. LG levert een browser en toegang tot Google Maps, Gmail en YouTube mee. Wie de bediening via het touchscreen niet ziet zitten kan het toestel openschuiven en gebruikmaken van een fysieke nummerpad. LG verwacht dat dit high-end toestel al medio maart verkrijgbaar is.

Is de KF700 een goed alternatief voor de iPhone? Het toestel ziet er zeker strak uit maar dat komt mede omdat de ontwerpers goed naar de iPhone hebben gekeken. Voor mensen die graag SMS-berichten tikken is het fysieke nummerpad een pluspunt. Maar dan blijft altijd nog de vraag: wat wil je met zo’n telefoon doen? Ben je tevreden met de functionaliteit die de fabrikant meelevert, dan lijkt de KF700 een prima telefoon, zolang je maar niet van experimenteren houdt of ooit van plan bent om zelf software te installeren, want dat is bij de KF700 bijna niet mogelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2008, 18:46
Categorie iDevices
Onderwerpen barcelona, mwc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.