iPad kopen in Nederland en België – prijzen, aanbiedingen, abonnementen en accessoires

ipad-air-and-miniWil je een iPad kopen? Dan vind je op deze pagina alles over het kopen van de iPad Air, iPad mini Retina en andere iPad-modellen. Ook lees je welk model iPad voor jou het meest geschikt is. Dit zijn de adviesprijzen bij Apple, die ook door veel winkelketens worden gehanteerd. We hebben een apart artikel over iPad kopen in het buitenland.

Nieuwste modellen:

Voorgaande modellen:


Lees in dit artikel alles over: ipad kopen, ipad mini kopen, ipad air kopen, ipad 5 kopen, ipad prijzen, ipad mini prijzen, ipad air prijzen, prijs ipad, prijs ipad mini, ipad abonnement, gratis ipad, ipad databundel, ipad internet.

iPad kopen bij Apple Store

De iPad Air is sinds 1 november verkrijgbaar bij de Apple Store en diverse winkelketens in Nederland en België. Dit is de snelste en lichtste 9,7-inch iPad die Apple ooit gemaakt heeft. Lees er alles over in ons dossier iPad Air. Wil je een iPad met een kleiner formaat 7,9-inch scherm, dan kun je sinds 12 november de iPad mini Retina kopen. De iPad mini Retina is kleiner en handzamer. Heb je moeite met kiezen? Dan hebben we een keuzehulp iPad Air of iPad mini Retina.

Apple Store prijzen iPad Air

De iPad Air is de nieuwste iPad met groot formaat scherm. Deze iPad is een krachtpatser, die 80% sneller is dan de iPad 4. De iPad Air is de lichtste iPad met 9,7-inch scherm die Apple ooit heeft uitgebracht. In de Apple Store betaal je de volgende prijzen:

Aanbieder
Model iPad Air
Prijs (euro's)
Meer info
apple store klein logo16GB Wi-Fi479Bekijken
apple store klein logo32GB Wi-Fi569Bekijken
apple store klein logo64GB Wi-Fi659Bekijken
apple store klein logo128GB Wi-Fi749Bekijken
apple store klein logo16GB Wi-Fi + 4G599Bekijken
apple store klein logo32GB Wi-Fi + 4G689Bekijken
apple store klein logo64GB Wi-Fi + 4G779Bekijken
apple store klein logo128GB Wi-Fi + 4G869Bekijken

Apple Store prijzen iPad mini Retina

De iPad mini is het kleine instapmodel van de iPad. De iPad mini Retina heeft een 7,9-inch scherm en past in je broekzak of handtas. Door het kleine formaat is hij ook erg geschikt voor kinderen. Dit model heeft een Retina-scherm. In de Apple Store is de iPad mini Retina sinds 12 november verkrijgbaar en je betaalt je de volgende prijzen:

Aanbieder
Model iPad mini Retina
Prijs (euro's)
Meer info
apple store klein logo16GB Wi-Fi389Bekijken
apple store klein logo32GB Wi-Fi479Bekijken
apple store klein logo64GB Wi-Fi569Bekijken
apple store klein logo128GB Wi-Fi659Bekijken
apple store klein logo16GB Wi-Fi + 4G509Bekijken
apple store klein logo32GB Wi-Fi + 4G599Bekijken
apple store klein logo64GB Wi-Fi + 4G689Bekijken
apple store klein logo128GB Wi-Fi + 4G779Bekijken

iPad 2, iPad 3, iPad 4 en iPad mini

Apple zal de iPad 4 en iPad mini zonder Retina-scherm nog in het assortiment houden, als budgetoplossingen voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven. Bij andere winkelketens kun je ook nog oude voorraden van de iPad 2 en iPad 3 aantreffen, maar Apple verkoopt deze modellen zelf niet meer.

 • iPad mini: vanaf €289
 • iPad 4: vanaf €379
 • iPad 3: actieprijzen vanaf ca. €375
 • iPad 2: actieprijzen vanaf ca. €400

Let op dat de iPad 2 en iPad mini geen retinascherm hebben, maar qua toepassingen is bijna alles mogelijk wat ook op een iPad Air kan. Op alle genoemde modellen is iOS 7 te installeren, al zal dit op de iPad Air en iPad mini Retina soepeler draaien. De iPad 3 en iPad 4 zijn officieel niet meer verkrijgbaar via de Apple Store.

Bekijk op het volgende tabblad iPad-prijzen bij diverse andere aanbieders.

iPad deals

Apple hanteert vaste prijzen voor de iPad Air en iPad mini Retina. Voor leuke deals moet je bij winkels zoals Media Markt en Dixons zijn. Maar er is nog een andere manier om minder voor je iPad te betalen: door je iPad met abonnement te kopen.

iPad kopen bij KPN

KPN verkoopt de iPad niet los, maar je kunt wel een data-abonnement kopen om onderweg te kunnen internetten. Een Mobiel Internet-bundel is vanaf €20 per maand te koop. Je kunt maandelijks opzeggen. Wil je gebruik maken van 4G, dan adviseren we Mobiel Internet 2500MB voor €35 per maand. De 4G-frequentie van KPN is geschikt voor de iPad Air en iPad mini Retina.

Meer info: KPN Mobiel Internet voor iPad

iPad kopen bij Vodafone

Vodafone verkoopt de iPad 4 en de iPad mini in combinatie met een abonnement. Daardoor betaal je een veel lagere prijs dan in de winkel. Je krijgt de eerste maanden 50% korting op je abonnement:

Je kunt de iPad ook zakelijk kopen bij Vodafone. Een iPad mini is gratis bij een Vodafone Zakelijk Extra-abonnement, waarbij je de eerste 12 maanden 50% korting op je abonnement krijgt. Voor de iPad 4 betaal je eenmalig €123.

Meer info: Vodafone

iPad kopen bij T-Mobile

T-Mobile verkoopt de iPad in combinatie met abonnementen. Je kunt kiezen uit de iPad mini of iPad 4. Vanaf 18 november 2013 kun je gebruik maken van het 4G-netwerk van T-Mobile. Je kunt kiezen uit de 16GB iPad mini (toestelprijs €9,95) of de 32GB iPad 4 (toestelprijs €239,95) en je sluit er een van de volgende abonnementen bij af:

Meer info: T-Mobile

iPad kopen bij iCulture Shop

In de iCulture Shop is de iPad Air ook verkrijgbaar. Later in november komt daar ook de iPad mini Retina bij. De prijzen van de iPad Air zijn vergelijkbaar met die in de meeste andere shops: vanaf €479. Met je aankoop steun je iCulture.

Meer info: iPad in iCulture Shop

iPad kopen bij Media Markt en Saturn

Media Markt en Saturn zijn Apple Authorized Reseller. Zij mogen de iPad Air, iPad mini Retina en andere iPad-modellen ook verkopen en geven regelmatig aardige kortingen. Soms geldt de korting alleen in een specifiek filiaal, bijvoorbeeld bij de opening van een nieuwe winkel. Op de volgende twee tabbladen zie je de prijzen van verschillende iPad-modellen bij Media Markt en Saturn.

Meer info: Media Markt en Saturn

iPad kopen bij Dixons en MyCom

Dixons onderscheidt zich van andere aanbieders door 3 jaar garantie te geven op Apple-producten. De prijzen liggen vaak op hetzelfde niveau als de andere aanbieders, maar je hebt meer zekerheid wanneer je iPad defect raakt. MyCom hoort bij hetzelfde concern en hanteert vrijwel dezelfde prijzen.

Meer info: Dixons

iPad kopen bij Apple Premium Resellers

De officiële Apple Premium Resellers (APR’s) hanteren dezelfde prijzen als de online Apple Store. Je kunt op de website van Apple opzoeken waar de verkooppunten zijn.

APR’s zijn fysieke winkels, waar je ook langs kunt gaan voor garantie. De bekendste APR’s zijn:

 • A-Mac – Amersfoort, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Doetinchem, Eindhoven, Gouda, Leiden, Middelburg, Oud-Beijerland, Roermond, Roosendaal, Rotterdam (2x), Sittard, Spijkenisse, Utrecht, Zoetermeer.
 • iCentre – Diverse steden verspreid over Nederland.
 • iVizi – Maastricht, Heerlen, Venlo, Wyck.
 • Xando – Enschede, Nijmegen, Zwolle.

Ook deze winkels hanteren dezelfde prijzen als eerder genoemd.

iPad zakelijk kopen

Voor zakelijke gebruikers raden we aan om bij Centralpoint.nl te gaan kijken. Centralpoint heeft nieuwe Apple-producten meestal snel op voorraad en je kunt meteen nieuwe printercartridges en een router bijbestellen.

iPad kopen in België

De iPad Air en iPad mini Retina zijn in België te koop bij een aantal vertrouwde verkooppunten, te weten:

iPad via Marktplaats en eBay kopen

Via sites zoals Marktplaats en eBay kun je de iPad ook kopen via handelaren, maar dit is niet altijd de meest veilige manier. Op eBay kun je met PayPal betalen en hebt daarbij kopersbescherming tot 1.000 euro. Koop bij voorkeur je iPad bij een PowerSeller met veel positieve feedback. Op Marktplaats is er minder zekerheid dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Trap daarom niet in aanbiedingen die te mooi klinken om waar te zijn. Ga eventueel persoonlijk langs om vast te stellen of je krijgt wat er is beloofd.

iPad kopen in het buitenland

Het kan gunstig zijn om de iPad in het buitenland te kopen. Bijvoorbeeld omdat in het buitenland een lager BTW-tarief geldt of omdat de dollarkoers gunstig is. In een apart artikel leggen we uit welke prijzen gelden in het buitenland en waar je rekening mee moet houden: ‘Buitenlandse iPad kopen en invoeren‘.

iPad Air kopen

De iPad Air is de lichtste 9,7-inch iPad die Apple ooit gemaakt heeft. Hij is sinds november 2013 verkrijgbaar bij meerdere aanbieders. We hebben een apart artikel waarin we de stand van zaken bijhouden. Nog niet alle winkels hebben hun prijzen bekendgemaakt. We zullen deze tabel aanvullen naarmate er meer prijzen naar buiten komen.

Aanbieder
16GB iPad
Air Wi-Fi
32GB iPad
Air Wi-Fi
64GB iPad
Air Wi-Fi
128GB iPad
Air Wi-Fi
 
€479€569€659€749Bekijken
bcc----Bekijken
----Bekijken
€479€569€659€749Bekijken
----Bekijken
€479€569€659€749Bekijken
€479€569€659€749Bekijken
----Bekijken
€479€569€659€749Bekijken
€479€569€659€749Bekijken
----Bekijken
€479€569€659€749Bekijken

iPad mini Retina kopen

De iPad mini Retina is de kleinere tablet van Apple. Het 7,9-inch scherm is groot genoeg om films te kijken en de krant te lezen, maar door het handzame formaat steek je deze tablet makkelijk op zak. Het is de tweede generatie iPad mini en vergeleken met z’n voorganger heeft dit model een Retina-scherm en een snellere processor. Ook zitten er allerlei kleine verbeteringen in. Hieronder zie je de prijzen bij enkele online winkels.

Aanbieder
16GB iPad mini
Retina Wi-Fi
32GB iPad mini
Retina Wi-Fi
64GB iPad mini
Retina Wi-Fi
128GB iPad mini
Retina Wi-Fi
Meer info
€389€479€569€659Bekijken
bcc----Bekijken
----Bekijken
€389€479€569€659Bekijken
----Bekijken
€389€479€569€659Bekijken
----Bekijken
----Bekijken
€389€479€569€659Bekijken
€389€479€569€659Bekijken
----Bekijken
€389€479€569€659Bekijken

iPad met databundel 3G/4G

Ben je vaak buitenshuis met je iPad, dan is het handig om een iPad met databundel aan te schaffen. Je hebt dan overal en altijd internet op je iPad. Op dit tabblad bespreken we de mogelijkheden om een iPad met databundel van KPN, T-Mobile of Vodafone aan te schaffen. Bij de meeste aanbieders heb je twee opties: een abonnement waar je voor langere tijd aan vastzit, of een prepaid-simkaart waarbij je alleen voor gebruik betaalt.

Wil je 4G op je iPad, dan adviseren we naar KPN te kijken. KPN is het verst gevorderd met de uitrol van het 4G-netwerk in Nederland. Vodafone is nog druk bezig en T-Mobile gaat half november pas van start met het 4G-netwerk.

Onderstaande databundels zijn alleen geschikt voor iPads met mobiele datafunctie (cellular). Wil je meteen meer weten, dan kun je ook direct naar de websites van de operators gaan:

iPad KPN data-abonnementen

kpn microsimKPN biedt als enige in Nederland al een goed 4G-netwerk buiten de Randstad. Wil je snel internet op je iPad, dan is KPN momenteel de enige optie die aan te raden is. KPN biedt mobiel internet voor tablets in twee varianten aan:

 • Prepaid Mobiel Internet: je betaalt eenmalig €10 voor het startpakket en krijgt daarbij €15 tegoed. Je kunt online opwaarderen en zit nergens aan vast. Nadeel is dat de prijs vrij hoog ligt: 200MB voor €20. Als je zo weinig data nodig hebt, kun je beter gebruik maken van de hotspotfunctie van je smartphone.
 • Mobiel Internet voor iPad: een abonnement waarbij je kiest voor 500MB, 2500MB of 5000MB per maand. Bij de twee grootste bundels krijg je ook toegang tot het 4G-netwerk. De bundels kosten tussen de €20 en €45 per maand.

Erg handig bij de Mobiel Internet-abonnementen voor iPad is dat je er niet voor langere tijd aan vastzit. Ze zijn maandelijks opzegbaar als je voor 1- of 2-jarig abonnement kiest.

Meer info: KPN iPad-bundels

iPad Vodafone data-abonnement

vodafone-ipadVodafone heeft speciale data-abonnementen voor de iPad. Je hebt keuze uit drie abonnementen: Instap, Start en Basis met een omvang van 200MB, 500MB en 2GB. Ze variëren in prijs van €5 tot €14 per maand (actieprijs). Bij deze abonnementen heb je elke maand de vrijheid om te wisselen van abonnement, of om het abonnement tussentijds op te zeggen. Vodafone biedt ook de optie om per dag af te rekenen. Je betaalt dan €2,50 voor 50MB. Je betaalt dit bedrag alleen op dagen waarop je online bent.

Meer informatie: Vodafone iPad-abonnementen

iPad T-Mobile data-abonnementen

T-Mobile biedt vier internetabonnementen voor tablets, die je als sim only kunt aanschaffen. Ze heten Internet Soms, Internet Regelmatig, Internet Vaak en Internet Altijd en hebben een omvang tussen de 250MB en 10GB per maand. De prijs varieert van €9 tot €35 per maand. Voor iedereen is er dus wel een gunstig abonnement bij. De snelheid van al deze bundels is 14,4Mbps.

Meer info: T-Mobile iPad-maandbundels

iPad Telfort data-abonnement

telfort simTelfort heeft mobiele internetabonnementen voor tablets. Je kunt het aanschaffen als sim only waarbij je elke maand dezelfde prijs betaalt: tussen de €10 en €20 voor een bundel tussen de 500MB en 1500MB. Eventueel kun je er een tablet bij aanschaffen, maar Telfort verkoopt geen iPads. Belangrijkste nadeel van Telfort is de snelheid van het abonnement. De downloadsnelheid is maximaal 2,0 Mbps en dat is vrij laag als je bedenkt dat bij veel iPhone-abonnementen vaak 14,4 Mbps of meer wordt aangeboden.

Meer informatie: Telfort iPad-abonnementen

Tip: abonnementen van KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile en andere KPN-partners kun je ook aanschaffen via Typhone, Studentmobiel en Belsimpel.

Andere opties voor 3G-internet op de iPad

Wil je niet vastzitten aan een extra telecomabonnement, dan zijn er genoeg andere mogelijkheden:

 • Koop bij een prepaid-datakaartje, zoals hierboven aangegeven. KPN heeft bijvoorbeeld een speciale prepaid-datakaart voor iPad-gebruikers. Je betaalt eenmalig €10 en daarna alleen voor het daadwerkelijke gebruik.
 • Vraag bij je operator een duo-sim aan. Dit houdt in dat je twee simkaarten hebt met hetzelfde nummer krijgt. De ene simkaart stop je in de telefoon, de andere in de iPad.
 • Gebruik tethering op je telefoon. Bij de iPhone is dit bij bepaalde operators mogelijk (eventueel na een jailbreak). Op Android-toestellen is de tethering-optie vaak ook al standaard aanwezig.

Koopadvies iPad

Welke iPad moet je hebben? Hieronder zetten we op een rij op welke punten je moet letten bij het kopen van een iPad. De meeste winkels verkopen de iPad als los apparaat. Maar het is soms ook mogelijk om de 3G/4G-versie van de iPad in combinatie met een databundel af te sluiten. Dankzij toestelsubsidie krijg je dan een flinke korting op de aanschafprijs van de iPad. Je zit dan uiteraard wel aan een abonnement vast.

Welke iPad-modellen zijn er?

De iPad is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen:

 • iPad Air: groot formaat maar extreem dun en bovendien heel licht, ook geschikt voor het zware werk want voorzien van de snelle nieuwe processor.
 • iPad mini Retina: klein formaat iPad, makkelijk mee te nemen in handtas of binnenzak en eveneens voorzien van de snelle nieuwe processor.
 • iPad 2: groot formaat iPad, budgetmodel gericht op het onderwijs en minder zware toepassingen
 • iPad mini: klein formaat iPad zonder retinascherm, gericht op mensen die een goedkope en makkelijk draagbare iPad zoeken

Bij bijna alle modellen kun je kiezen uit:

 • Twee kleuren: spacegrijs of zilver
 • Draadloze functies: alleen Wi-Fi of Wi-Fi/3G/4G/GPS
 • Verschillende opslagcapaciteit: 16GB, 32GB, 64GB, 128GB

Alleen bij de iPad 2 en iPad mini heb je wat minder keuze, omdat Apple daarvan alleen nog de 16GB-modellen op de markt brengt. Deze modellen zijn in de kleuren zwart en wit/zilver verkrijgbaar.

Moeite met kiezen? We hebben een keuzehulp om je te helpen bij de keuze tussen iPad Air en iPad mini Retina.

iPad accessoires van Apple

ipad smart coverEr zijn duizenden accessoires verkrijgbaar voor de iPads, van hoesjes tot screenprotectors en van autoladers tot speakers. Niet allemaal zijn ze onderling uitwisselbaar, omdat de iPad Air een groter scherm heeft dan de iPad mini Retina. Apple maakt ca. tien officiële accessoires voor de iPad, die populair zijn omdat ze kwalitatief goed zijn. Maar met accessoires van gerenommeerde fabrikanten als SwitchEasy, Incase of Sena ben je ook goed uit. Je kunt ze kopen in de iCulture Shop of in de Apple Store.

We hopen dat dit artikel informatief is. Heb je aanvullingen of suggesties, missen er zaken of ben je van mening dat bepaalde zaken toch anders zijn dan we hier beschrijven, laat dat dan weten via ons contactformulier! In dit artikel komen zogenaamde affiliatelinks voor. Als je via deze linkjes bestelt, help je daarmee iCulture. Kost jou niets extra, helpt ons weer verder. Bedankt alvast!