Gizmon Clip-On Lens: fotolenzen voor de iPhone met clipsysteem

·

gizmon fisheyeEr zijn genoeg externe lenzen voor de iPhone verkrijgbaar. Sommige maken gebruik van een zuignap, andere hebben een beschermhoes waar je de lens aan vast moet schroeven. Gizmon heeft een slimmer idee: een clip waarmee je de lens vastklikt aan de iPhone. Daardoor heb je geen ingewikkelde extra accessoires nodig. De Gizmon Clip-On Lens si snel aan te brengen. Er zijn drie varianten: fisheye ($35), polarisatiefilter ($25) en ‘3-image mirage filter’ ($25). Ze zijn geschikt voor de iPhone 4/4S en de tweede en derde generatie iPad. Je koopt één clip, waarop je de los verkrijgbare lenzen vastschroeft.

gizmon clip-on lenzen iphoneDe lens met ‘3-image mirage filter’ levert een lachspiegelachtig effect, waarbij het beeld in drie richtingen wordt gekopieerd (een voorbeeld is hier te zien). Grappig, maar niet iets wat je langere tijd gaat gebruiken. De fish-eye geeft ook grappige effecten en met de polarizer kun je de polarisatie van de zon tegenhouden of juist doorlaten. Spiegelingen op glas en water kun je er onder andere mee onderdrukken of versterken.

Te koop via Four Corner Stone en andere winkeliers.

gizmon clip-on lenses man

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

13 reacties

 1. door Psvu2

  Leuk, maar kwaliteit van dit soort camera’s is meestal niet goed, heb er nu 2 gebruikt met een zuignap en die plakte na een paar keer al niet meer.

 2. door Alex

  Vergroot fish-eye de kijkhoek?

 3. door palson

  Fisheye vergroot kijkhoek maar je krijgt wel vervorming, beter en goedkoper alternatief de lenzen van photojojo, voor 18 euro heb je dan groothoek en macro

 4. door remko smids

  Ik gebruik al bijna een jaar de olloclip, 3 lenzen in 1 clip….erg leuk.

 5. door pommetje

  Daar hebben we toch gewoon een digitale camera voor?
  Ik snap niet dat er nog mensen zijn die zulk onzin kopen.
  Als ik fotos wil maken, pak ik mijn digi cam.

  het werkt gewoon niet, aanleggen, vervolgens op je scherm tikken om scherp te stellen en dan je beeld weer laten bewegen. Vervolgens op je scherm tikken om een foto te maken, hierdoor beweegt hij weer.

  Ik heb het vaak geprobeerd, mooie fotos maak ik er niet mee, alleen met heel korte sluitertijden. Ik heb ook nog wel eens last van trillende handen. Nou vergeet het dan maar helemaal!

  Gewoon dus digitale camera met OIS of iets. (Optical Image Stabilizer)

 6. door ejfhio

  @Psvu2: ik snap jou argument niet. Deze dingen hebben niet eens een zuignap.

 7. door Henri

  Beste meneer Horlepiep,

  Fijn dat u tijd neemt uw mening te delen. Jammer dat u niet begrijpt dat anderen niet uw mening over digitale fotografie delen. Het is heel eenvoudig, welke camera je gebruikt is niet van belang, wat je ermee vastlegt des te meer en dat kan dus net zo goed een telefoon zijn!

  Ik maak bijna evenveel foto’s met mijn iPhone als met mijn professionele camera, eenvoudigweg omdat ik de iPhone altijd op zak heb. De vastgelegde momenten zijn me erg dierbaar en zouden anders gewoonweg niet vastgelegd worden.

  PS, met de fisheye is een minder vaste hand juist minder een probleem, probeer het gerust eens!

 8. door An1lo

  @pommetje: De beste camera is de camera die je bij hebt. Als jij je digitale camera overal mee naartoe neemt waar je je iPhone naartoe neemt. Veel handiger toch om gewoon op iPhone foto’s te maken dan de ele tijd met zo’n camera?

 9. door psvu2

  Origineel geplaatst door ejfhio
  @Psvu2: ik snap jou argument niet. Deze dingen hebben niet eens een zuignap.

  Heb zelf de lenzen gehad met een zuignap (plakrand) en dat werkte niet, viel eraf na een paar keer. Aangezien dat de fabrikant van deze al op de site zegt:”Please understand that this is a ‘Toy’ camera shop”. verwacht ik hier ook niet veel van. En ze kosten bv 35$ + min 10$ verzendkosten.

  Iphone maakt mooie foto’s en ik denk dat apps als bv Hipstamatic of Snapseed perfect voor de Iphone zijn, maar niet opzetstukken.

 10. door bram

  Ik gebruik ook de olloclip en ben er zeer tevreden over! Fish eye en groothoek ;) wel niet goedkoop bijna 70 euro

 11. door Nick

  Mensen die echt iets van fotografie kennen huiveren bij het zien van zo’n dingen. Een telefoon is goed als noodoplossing als je snel ergens een foto van moet maken en geen andere camera bij hebt. Voor kwaliteitsfoto’s gebruik je een volwaardige camera en echte fotoliefhebbers kiezen nog steeds voor de spiegelreflexcamera.

 12. door livepulse

  Origineel geplaatst door Nick
  Mensen die echt iets van fotografie kennen huiveren bij het zien van zo’n dingen. Een telefoon is goed als noodoplossing als je snel ergens een foto van moet maken en geen andere camera bij hebt. Voor kwaliteitsfoto’s gebruik je een volwaardige camera en echte fotoliefhebbers kiezen nog steeds voor de spiegelreflexcamera.

  Er is toch ook niemand die hier beweert dat iPhone-foto’s net zo goed zijn als foto’s geschoten met een professionele camera? Ik heb ook een professionele camera+lenzen maar ik ga me niet als een snob gedragen en neerkijken op dit soort “lenzen”. Als het werkt voor je en je bent er blij mee is het toch prima?

  Wat een ongelofelijke non-discussie dit… “echte fotoliefhebbers”… pfff… ga lekker naar een fotografie-forum met je commentaar en daar met je fotovriendjes lekker afgeven hierop!

  Ik raak meer en meer geïnteresseerd in dit soort lenzen, gewoon om te kijken of het werkt. iPhone heb ik altijd bij me, cameratas+inhoud niet…

 13. door Ivo de Groot

  Lijkt me niks. Heb zelf de Olloclip, erg tevreden mee, maar wel prijzig. Me broertje heeft de 3-in-1 besteld (is namaak olloclip) deze doet zeker niet onder voor de originele Ollo.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.