Bowers & Wilkins P3 wordt goedkoper alternatief voor P5 headsets

·

bowers wilkins p3Bowers & Wilkins maakt prijzige headsets die door de liefhebbers worden gewaardeerd om hun mooie afwerking en dito geluid. De B&W P5 zie je in alle Apple Stores hangen, zowel in wit als zwart. Deze zomer komt er een nieuwe headset op de markt met de P3. In de Amerikaanse Apple Store zal de P3 te koop zijn voor 199 dollar, wat in Europa waarschijnlijk zo’n 199 euro zal betekenen.

Bowers & Wilkins heeft speciaal materiaal laten ontwikkelen, waardoor de geluidsinterferentie zo laag mogelijk is. Ook zit er geheugenschuim in, zodat de oorschelpen goed aansluiten op je oor. De fabrikant beweert dat je zelfs na uren gebruik geen onprettig gevoel krijgt. Wel sluiten de doppen je oren niet volledig af.

p3 bowers wilkinsTijdens het fietsen kan dat prettig zijn, omdat je het verkeer nog hoort, maar als je in de trein zoveel mogelijk geluid wilt buitensluiten, dan kun je beter in-ear oordopjes nemen.

Er zijn nieuwe drivers ontworpen voor deze compacter uitgevoerde oordoppen, waardoor de P3 niet zomaar als een gekrompen versie op de P5 kan worden beschouwd. De metalen onderdelen zijn van aluminium gemaakt. Heb je liever een plastic uiterlijk en hou je van bas, dan zijn de Monster Beats van Dr. Dre een betere keuze. Hou je van een luxe uitstraling en heb je een brede muzieksmaak, dan is Bowers & Wilkins het stijlvollere alternatief. De headset is speciaal aangepast voor de iPhone, want naast het standaardkabeltje krijg je er een apart kabeltje met telefoon/remote-knoppen bij.

De B&W P3 ligt vanaf juni in de winkel en is verkrijgbaar in zwart of wit. Je kunt ze opvouwen en meenemen in een meegeleverde hard-case.

bowers-wilkins-p3-headphones

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

20 reacties

 1. door Sea of Regrets

  Hopelijk wel geleverd met betere kwaliteit kabels dan de P5. Prachtige hoofdtelefoon met mooi geluid, maar na 15 jaar zonder kabelbreuk heb ik bij de P5 al 2x kabelbreuk in een paar maanden. Belachelijk kwaliteit kabels.

 2. door skeptikus

  Heb je liever een plastic uiterlijk … LOL

 3. door Pieterbas

  De P5 is superieur! Alle goede bedoelingen van dhr. Dre daargelaten, maar de bassen overstemmen alle andere geluiden helaas. Ik ben benieuwd naar het geluid van deze P3s. Ze zien er in elk geval weer piekfijn uit! Enig minpunt wat mij betreft is dat ze om je hals (als je even niet luistert) niet echt lekker zitten. Misschien dat voor de P3 daar ook iets op verzonnen is…

 4. door Jan

  volgens nu.nl geleverd met normale kabel en kabel met iphone bediening, dat maakt het artikel wat relevanter voor deze site ;)

 5. Ahum ;) Dat had er natuurlijk wel meteen in moeten staan. Nu nog even toegevoegd :)

 6. door Sven

  Voor mij zijn de beste in Ear haedphones de shure se 535,
  Al het andere is goedkopen brol….

 7. door Gautam

  Beats zijn een trend, en vooral niet om het geluid. Waar kan ik deze in real life testen? Geluid zie je niet aan het strakke design…

 8. door Twan

  @Gautam: zoals in het bericht staat is de headset pas vanaf juni te verkrijgen, dan zul je ‘m kunnen testen in de winkel lijkt me

 9. door Tycho Klein Severt

  Ik heb me Dr. Dre’s studio uit amerika gehaald 2 jaar geleden voor de hype en vind de bas zelf niet te erg aanwezig.

  Ik hou heel erg van B&W echt superieur geluid leveren ze maar die P5 valt heel erg tegen ben wel benieuwd naar de P3!

 10. door skeptikus

  Vreemd dat men geen haakse stekker heeft gemonteerd …

  In de draad zit een klein schakelaartje. Een keer drukken: pauze. Twee keer drukken: volgende nummer. Drie keer drukken: vorige nummer.

  Om je nek zitten ze niet echt prettig omdat de oorschelpen draaien. Het zachte leer op je oren voelt prettig.
  De fabrikant beweert dat je zelfs na uren gebruik geen onprettig gevoel krijgt.
  Geloof me -ik heb ze al een tijdje- marketing bla! Desalniettemin een prettige koptelefoon. Mag ook wel voor dat bedrag.

  B&W verkoopt inmiddels ook in ears met een gimmick. Ook voor een B&W prijs ;)

  De iphone over de Zeppelin blijft een conversation piece in huis :)
  Geluid is echter te veel bas en is niet toon instelbaar.

 11. door TranQuil

  @Tycho Klein Severt: De studio versie is bedoelt om puur sound te leveren, bij de monster beats versie is de bass versterkt

 12. door Droogstoppel

  Origineel geplaatst door Tycho Klein Severt
  Ik heb me Dr. Dre’s studio uit amerika gehaald 2 jaar geleden voor de hype en vind de bas zelf niet te erg aanwezig.
  Ik hou heel erg van B&W echt superieur geluid leveren ze maar die P5 valt heel erg tegen ben wel benieuwd naar de P3!

  Waarschijnlijk ben je een beetje een basshead. Ik houd ook echt van het B&W geluid – ik heb een paar B&W 684 speakers hier in de kamer staat waar onwaarschijnlijk mooie bas uit komt rollen (héérlijk met Pinch & Shackleton). Daarvoor heb ik jarenlang ander B&W boxen gehad, die ook voor hun prijs (en tijd) erg goede basweergave hadden.

  De P5 heb ik echter indertijd geprobeerd en teruggestuurd, de bassen waren namelijk slechter dan die van mijn Sennheiser PX100 en PX200. En voor 5 tot 10 keer de prijs wil ik wel dat het geluid verbetert, niet alleen het midden en hoog!
  Boxen en koptelefoons worden door twee hele verschillende B&W divisies gemaakt en delen alleen de website en het merkje, dat werd me toen wel duidelijk.
  Daarnaast zit de P5 niet lekker in combinatie met een bril, doordat ze zo klemvast om je oren zitten word je bril weggeduwt.

 13. door gertjanneman

  ik ben anders ook zeer tevreden met mijn bose on ear t.w.v. 199euro! prachtige klank voor o.a. Klassiek, Jazz … zeer mooie balans deze koptelefoon

 14. door matijs

  Na beats-shit monster (echt monsters) heb ik zelf de c5 en heb nog nooit zulke goede inears gehad! Ze zitten als gegoten, nooit los of eruit gevallen. Aanrader voor de audioliefhebber.

 15. door Sam

  Moet geleverd worden met vervangbare kabels. En kabels moeten voor een zeer scherpe prijs geleverd worden!! Das een stuk service dat bij zo’n prijskaartje hoort!! Zo niet DSM hou ik m’n €200 op m’n spaar rek!!

 16. door ThisisLTD

  Origineel geplaatst door Droogstoppel
  De P5 heb ik echter indertijd geprobeerd en teruggestuurd, de bassen waren namelijk slechter dan die van mijn Sennheiser PX100 en PX200. En voor 5 tot 10 keer de prijs wil ik wel dat het geluid verbetert, niet alleen het midden en hoog!
  Boxen en koptelefoons worden door twee hele verschillende B&W divisies gemaakt en delen alleen de website en het merkje, dat werd me toen wel duidelijk.
  Daarnaast zit de P5 niet lekker in combinatie met een bril, doordat ze zo klemvast om je oren zitten word je bril weggeduwt.

  Je weet met dit speaker verleden toch ook dat inspelen heel belangrijk is….. Dit geldt allerminst ook voor koptelefoons… Audio is net als smaak, en is dus erg subjectief, maar heb een boel koptelefoons op deze audiofiele oren gehad… maar niets van onder de €2400,- heeft de B&W P5 kunnen overtreffen tot nu…

 17. door lars

  Ik ben ook erg tevreden over de bose on ear mooi helder geluid, geen super bas maar gewoon een mooi geluid.
  Dat hele beats gedoe, ik vind die dingen maar niks met die Bas hoor je de muziek geeneens.

 18. door Lensus358

  Ik heb de P5, C5, Zeppelin Air en MM-1’s en ga de mini theatre binnenkort bestellen maar ik vind deze P3 commerciëler ogen (20€ duurder dan de oortjes). Dit is toch geen volwaardige opvolger/alternatief voor de P5 maar slechts een goedkopere versie? Vinden jullie dit ook of ben ik de enige die vreest voor een commercialisering van het bedrijf? (Ik vind één van elke soort gewoon genoeg en overzichtelijker.. er kan slechts 1 de beste zijn (zeker wanneer ze zeggen: “the drive units are designed from the ground up”) Hoe kan ik nu zeker weten als klant welke het beste geluid levert wanneer ze beiden een andere drive unit hebben?)

 19. door Dennis

  Ik kijk erg naar dit model uit, altijd goede ervaring met B&W. Trouwens hier een goede youtube review van de P3

 20. door Richard

  Ben in het bezit van de P5.
  Ik heb deze getest met een Ipod Classic en een Nano.
  Deze twee Apple devices zijn geen goede match met de P5.
  Geluidskwaliteit is redelijk, maar doen de uitstekende P5 tekort.

  Ik gebruik nu een Salsa Clip plus met Rockbox software, die meer van de kwaliteiten van de P5 naar boven brengen.
  Bovengenoemde device klinkt veel beter, en is veel goedkoper.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.