Apple verlengt 20GB gratis opslag voor MobileMe-klanten tot 30 september

Apple heeft de upgrade-optie voor MobileMe-klanten naar iCloud verlengd van 30 juni naar 30 september. Voormalige betalende MobileMe-klanten krijgen 20 tot 50GB iCloud-opslag gratis.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MobileMe ten einde door iCloudHeb je vroeger een betaald MobileMe-account gehad, dan kon je daar nog tot juni 2012 gratis gebruik van maken. Wel moedigde Apple klanten aan om over te stappen naar iCloud. Misschien loopt die overstap niet zo vlot als Apple had gedacht, want de deadline voor het aanvragen van de beloofde 20GB extra opslagruimte is opgeschoven van 30 juni naar 30 september 2012. Toen Apple vorig jaar iCloud aankondigde, waren er nog veel mensen die een lopend MobileMe-abonnement hadden. Alle betalende klanten kregen circa een jaar gratis verlenging om hun bestanden tijdig over te zetten. MobileMe-klanten die voor 20GB opslag betaalden krijgen 20GB iCloud-opslag extra en MobileMe-klanten die voor 40 tot 60GB betaalden krijgen 50GB iCloud-opslag erbij.

Een officiële aankondiging heeft Apple (nog) niet gedaan. De wijziging werd opgemerkt door Mac Otakara: zij zagen dat de uiterste datum was verschoven van 30 juni naar 30 september 2012. Ook een pagina met veelgestelde vragen (FAQ) op de website van Apple is aangepast, zodat nu de nieuwe datum wordt vermeld.

Na september kunnen voormalige MobileMe-klanten blijven betalen voor hun gebruikte opslagruimte. Overstappen naar iCloud kan ook, maar na 30 september krijgen ze dan nog maar 5GB opslagruimte. Om oude klanten nog sterker aan te moedigen over te stappen, werd vorige maand bekend dat Apple gratis versies van OS X Snow Leopard uitdeelt aan MobileMe-gebruikers die nog gebruikmaken van OS X Leopard. Gelijktijdig met de installatie van Snow Leopard kunnen ze ook overstappen naar iCloud. Al 125 miljoen gebruikers zijn overgestapt naar iCloud, onder andere omdat je gemakkelijk back-ups kunt maken van de apps op je iPhone en omdat je muziek, apps en andere content op elk moment opnieuw kunt downloaden. Apple verdient weinig aan iCloud, zo bleek vorige maand tijdens een bespreking van de Apple-kwartaalcijfers. Chief Financial Officer Peter Oppenheimer liet weten dat er weinig inkomsten uit iCloud in de boeken te vinden zal zijn. Het ging Apple vooral om het gebruikersgemak, niet om het verkopen van extra opslag. Of die belofte gemeend was, is de komende jaren in de boekhouding van Apple na te pluizen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2012, 9:17
Categorie iOS
Onderwerp mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.