Sport1 GO krijgt update: uitgebreid scorebord, alerts van andere tv-kanalen

· Gonny van der Zwaag

sport1 go ipadDe universele iOS-app van Sport1 heeft een update gekregen en heet voortaan Sport1 GO. De naamswijziging zat er al even aan te komen, want afgelopen december kondigde Sport1 al aan dat ze via Sport1GO onbeperkt toegang willen bieden tot hun tv-kanalen via Mac, pc, iPad en iPhone. Als abonnee kun je live-wedstrijden kijken, on demand terugkijken en picture in picture kijken naar de ene zender, terwijl je een miniatuur van een andere zender te zien krijgt.

De vernieuwde app geeft een alert als er op andere kanalen iets interessants te zien is. Ook is het scorebord uitgebreid met details en zijn er nu live screenshots in de programmagids te zien. Alle zes kanalen van Sport1 kun je nu live op alle apparaten bekijken, inclusief de iPad. Eerdere problemen met de videostream onder iOS 6 zijn als het goed is opgelost.

Sport1 biedt beelden van de Engelse en Spaanse competitie en de UEFA Champions League, maar ook andere sporten zoals tennis, golf en basketball. Je vindt in de app ook nieuws, livescores, programmagegevens en tweets. Tijdens live voetbal levert Sport1 via de iPad een ‘rijke tijdlijn’ met livebeelden, overlays met tweets en opstellingen van beide ploegen. Je kunt ook samenvattingen van eerder gespeelde wedstrijden bekijken. Met picture-in-picture kijk je naar twee livewedstrijden tegelijk.

Downloaden: Sport1 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!