Radio Alarm Clock HD maakt van je iPad een antieke klokradio

· Gonny van der Zwaag

radio alarm clock hdOp de iPad ontbreken twee geliefde functies: een klokapplicatie en een ingebouwde radiofunctie. Gelukkig valt dat gemis op te lossen met apps. Zoals Radio Alarm Clock HD, een app die momenteel met 70% korting te krijgen is. De app scoorde in het verleden hoog in België, Frankrijk, Japan en China en heeft net een update gekregen met nieuwe functies. In de app vind je twee klassiek uitziende radio’s, die je als wekkerradio kunt gebruiken. Zo kun je in slaap vallen met muziek, een praatshow en sinds kort ook met audioboeken en podcasts. De sleeptimer zorgt dat de app vanzelf stopt.

Radio Alarm Clock HD kan je ‘s ochtends wekken met het geluid van je favoriete muziek, een radiostation of natuurgeluiden. Gaat het alarm af, dan kun je dit stoppen met de Shake-to-wake-up-functie. Stevig schudden met je iPad zorgt voor wat fysieke inspanning, zodat je meteen klaarwakker bent. De app ondersteunt allerlei radiostations, van klassiek tot jazz en R&B, maar ook praatzenders, nieuws- en sportzenders en educatieve radiostations. ‘s Avonds komt de app opnieuw van pas: je kunt in slaap vallen terwijl je naar je favoriete natuurgeluiden, muziek, radiostation of audioboek luistert. De app ondersteunt multitasking, zodat hij niet open hoeft te staan om om de functies te gebruiken. Meer dan 50.000 radiostations van over de hele wereld zijn aanwezig in deze app, inclusief SHOUTcast-radiostations. De skin met antieke radio is standaard aanwezig, de andere skin is voor €0,79 te koop via een in-app aankoop.

Downloaden: Radio Alarm Clock HD (tijdelijk €0,79)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.