Radio Alarm Clock HD maakt van je iPad een antieke klokradio

10 januari 2012, 15:56 · Gonny van der Zwaag

radio alarm clock hdOp de iPad ontbreken twee geliefde functies: een klokapplicatie en een ingebouwde radiofunctie. Gelukkig valt dat gemis op te lossen met apps. Zoals Radio Alarm Clock HD, een app die momenteel met 70% korting te krijgen is. De app scoorde in het verleden hoog in België, Frankrijk, Japan en China en heeft net een update gekregen met nieuwe functies. In de app vind je twee klassiek uitziende radio’s, die je als wekkerradio kunt gebruiken. Zo kun je in slaap vallen met muziek, een praatshow en sinds kort ook met audioboeken en podcasts. De sleeptimer zorgt dat de app vanzelf stopt.

Radio Alarm Clock HD kan je ‘s ochtends wekken met het geluid van je favoriete muziek, een radiostation of natuurgeluiden. Gaat het alarm af, dan kun je dit stoppen met de Shake-to-wake-up-functie. Stevig schudden met je iPad zorgt voor wat fysieke inspanning, zodat je meteen klaarwakker bent. De app ondersteunt allerlei radiostations, van klassiek tot jazz en R&B, maar ook praatzenders, nieuws- en sportzenders en educatieve radiostations. ‘s Avonds komt de app opnieuw van pas: je kunt in slaap vallen terwijl je naar je favoriete natuurgeluiden, muziek, radiostation of audioboek luistert. De app ondersteunt multitasking, zodat hij niet open hoeft te staan om om de functies te gebruiken. Meer dan 50.000 radiostations van over de hele wereld zijn aanwezig in deze app, inclusief SHOUTcast-radiostations. De skin met antieke radio is standaard aanwezig, de andere skin is voor €0,79 te koop via een in-app aankoop.

Downloaden: Radio Alarm Clock HD (tijdelijk €0,79)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

5 reacties

 • Bertje
  2 years

  Snap niet helemaal waarom die standaard functies van de iPhone niet in de iPad zitten. Mis inderdaad klok maar ook de rekenmachine. Stom, toch?

  Antwoord Quote

 • civman
  2 years

  App in de categorie een Juweeltje! had al internet radio maar nog niet via de ipad of iphone, hoewel ik gebruik squeezepad voor beide zodat ik binnenshuis alle internet radio kan streamen via mijn nas.

  Deze vond ik eerst in de usa en heb er nooit spijt van gehad er ooit 3,99 doller voor beaald te hebben.

  Antwoord Quote

 • Jeroen
  2 years

  Als je de wekker zet en je minimaliseert deze, gaat hij dan evengoed af?

  Antwoord Quote

 • Jaap
  2 years

  Dit is echt een geweldige app ! Enorm aantal radiozenders, meerdere, persoonlijke wekkerinstellingen, dus meerdere wekkerradio’s, zeer doordacht en gebruikersvriendelijk ! Aanrader !

  Antwoord Quote

 • Nienke
  2 years

  @Jeroen: ja hoor, ook als je de app minimaliseert of je iPad laat slapen gaat de wekker ‘s ochtends gewoon af.
  Heerlijk in slaap vallen met muziek dankzij de timer én er ‘s ochtends weer mee opstaan!

  Aanrader!

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.