GetGlue 3.0: nieuwe interface, conversaties aangaan en gidsen

De iPhone-app van GetGlue, waarmee je series, boeken en films kan registeren zodat je aan iedereen kan vertellen dat je ze hebt gezien of gelezen, is vernieuwd naar update 3.0. Die heeft een nieuwe timeline en conversatie-feed.

GetGlue 3.0 header iPhoneHet is nog maar een paar maanden geleden dat GetGlue, een app waarmee je programma’s, boeken en films deelt met de wereld, een forse update kreeg waardoor de app een ander uiterlijk en meer functies kreeg. De makeover in september lijkt nu slechts een voorproefje voor de vandaag verschenen update naar versie 3.0. Die geeft de toepassing onder andere een veel visuelere uitstraling, met foto’s van de media die je kijkt, leest of luistert.

GetGlue is er na de update vandaag een stuk fraaier op geworden, maar niet bepaald origineler. De recensie-apps Oink en TinyReview boden ongeveer dezelfde stream van nieuwe berichten die GetGlue nu biedt. Daarin staat je mening over een programma, boek, film of game in drie regels tekst geprojecteerd op een afbeelding ervan. Daaronder kun je met twee knoppen reageren op een mening en erover stemmen. Zo kan je laten weten dat je het ermee eens bent of het cool of grappig vindt. Ook zie je onder hetzelfde knopje andere ‘votes’ staan.

De votes komen nadrukkelijk terug in een andere nieuwe functie van GetGlue; het tabblad Conversation. In het tabblad zie je constant de laatste berichtenstroom vanuit GetGlue over de laatste serie, film, boek of game die je hebt geconsumeerd. Met een swipe ga je naar de conversatie over je één na laatste check-in en zo kan je een tijdje terugkijken. Ook nadat je incheckt op een programma, blijft het zodoende interessanter dan voorheen om de app te gebruiken om over je check-in te praten. Het tabblad gaat ten koste van de functie Trending.

De meest populaire films, bands en boeken zie je nu in het nieuwe tabblad Guides. Daar kan je per rubriek kiezen uit nieuwe films, albums en boeken en trending artikelen. Ook maakt de app zelf een selectie met aanraders voor je. Een laatste verbeterpunt is het verwijderen van veel fouten die er bij de vorige versies inslopen.

Een aspect van de app is overeind gebleven in GetGlue 3.0 en dat is de Amerikaanse insteek van de app. Door in te checken op programma’s op bepaalde tijdstippen, kan je stickers verdienen die laten zien hoezeer je een fan bent van een serie. Omdat die gebaseerd zijn op Amerikaanse tijden en zenders, is het erg lastig om die in Nederland of België te scoren.

Downloaden: GetGlue (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 15:41
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen boeken, film, getglue, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.