Navfree GPS Live Netherlands: gratis navigatie voor Nederland

·

Navfree GPS Live Netherlands iPhone iPadDe gratis navigatiesoftware Navfree GPS is al enige tijd verkrijgbaar in de App Store voor de iPhone en iPad in een Benelux-uitvoering. Nu is er een nieuwe versie uitgekomen die alleen de Nederlandse kaart bestrijkt. Het voordeel ten opzichte van de Benelux-versie is de ruimte die het inneemt op de telefoon: die bedraagt 312 MB in plaats van 464 MB. De app gebruikt de kaarten van OpenStreetMap en updatet die elke maand op je telefoon.

Net als Waze (een van onze 15 onmisbare iPhone-apps) en GPS Navigation 2 van Skobbler, maakt Navfree gebruik van input die door de gebruikers wordt aangeleverd. Als een aanbevolen route of stuk van de weg niet goed is, kun je met de Feedback op Kaart-knop linksboven in de app een wijziging overbrengen die andere gebruikers ook meekrijgen. Nafvree GPS Live Netherlands routeHet verschil tussen Navfree en de andere apps, is dat deze applicatie de kaarten al geïnstalleerd heeft. Dat neemt meer ruimte in op de iPhone, maar kan aanzienlijk schelen in dataverbruik omdat er geen kaarten van het internet worden geladen. Ook is deze app uitgevoerd in het Nederlands.

Navfree GPS Live Netherlands heeft dezelfde eigenschappen als de soortgenoten voor talloze andere (Europese) landen. Je kan zoeken op Points of Interest zoals restaurants en benzinepompen, vanuit de app zoeken op Google voor een locatie, je locatie verzenden via Facebook of Twitter, muziek van je iPod luisteren en je kan kiezen uit een 2D- of 3D-weergave. Navfree GPS Live Netherlands hoofdmenuEen instelling voor nachtkleuren is wat beter verborgen en tref je onder de algemene instellingen in het menu. Dat menu bereik je met een knop rechtsonder in het navigatiescherm. Behalve de kaart kun je ook kiezen uit een rijweergave, waarbij de app alleen de eerstvolgende afslag groot in beeld brengt. Ook kan je vooraf je rit een omleiding aangeven, omleiding annuleren en andere routeopties instellen.

In de app zelf kan je in de Navfree-shop additionele kaarten voor omliggende landen kopen. Let daarbij wel op, want van de meeste landen kan je ook al een gratis versie van Nafvree GPS Live downloaden. Bekende flitspalen binnenhalen in de app kost eenmalig 79 eurocent. De al langer verkrijgbare Navfree GPS Live Benelux heeft een gemiddelde waardering van 4 sterren uit 67 beoordelingen in de Nederlandse App Store.

Downloaden: Navfree GPS Live Netherlands (gratis, universele app)
Downloaden: Navfree GPS Live Benelux (gratis, al eerder verkrijgbaar, universele app)

Komt Navfree je bekend voor? De voorganger van de Navfree GPS Live-apps zijn de goedkope navigatie-apps Navmii, waarvan we in april 2010 de Nederlandse versie testten.
door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

11 reacties

 1. door Jasper

  Gelijk geinstalleerd. Ziet er goed uit voor die prijs ;-)
  Wel jammer dat het geen multitasking ondersteunt….

  Beantwoorden Quote

 2. door Alfred

  Frans of Waals toestel (“aucune SIM”)??

  Beantwoorden Quote

 3. door Marsman

  Ik gebruik het al een tijdje en ben best tevreden. Niet alle straten worden herkend, maar voor de prijs kun je het niet laten. Hoogste tijd voor nieuwe OSM kaarten. Aanrader!

  Beantwoorden Quote

 4. door Linda

  Als die net zo goed is als Waze, waarbij je tijdens een rit van 5km 3 keer de sloot in mag rijden, dan pas ik :)

  Beantwoorden Quote

 5. door BA5

  Deze is ook compatible met de Pioneer Appradio

  Beantwoorden Quote

 6. door forrestgumpx

  Iemand die zowel waze als navfree gebruikt en hier een oordel over kan geven?

  Beantwoorden Quote

 7. door Remco

  Weet ook iemand of dit van je internet afgaat als je het gebruikt?

  Beantwoorden Quote

 8. door Bubbly

  @Remco: Volgens mij alleen als je Google of Bing gebruikt in de app (zie app beschrijving).

  Beantwoorden Quote

 9. door Pulle

  Vanochtend getest, ziet er goed uit. Navigon werkt alleen net iets beter. Ik sluit hem aan op de autoradio en dan is de muziek ondersteuning wel belangrijk. Ik zie nu elke keer het koptelefoonsymbool in beeld als NavFree wat gaat zeggen. Beetje jammer. Verder werkt het aardig goed. Voordeel is natuurlijk dat de app veel minder ruimte in neemt als de Navigon. Prima app!

  Beantwoorden Quote

 10. door Lennart

  @Linda: Zeker een tijdje geleden dat je Waze gebruikt heb, neem ik aan? De laatste maanden zijn er grote sprongen voorwaarts gemaakt in Waze. Waarbij de flitspalen overigens er gewoon gratis er in zitten.

  Beantwoorden Quote

 11. door Liekelle Hlelmus Almere

  De app Netherlands is niet op de iPhone geinstalleerd omdat er zich een onbekende fout heeft voorgedaan
  (0xE80000050)…….

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.