Star Walk krijgt update met Twitter-integratie

De astronomie-app Star Walk heeft een update ontvangen voor de iPhone, iPod Touch en iPad. Deze implementeert de Twitter-integratie van iOS 5, waardoor tweets van over de wereld binnen de app verschijnen op een driedimensionale wereldbol.

Star Walk iPadDe astronomie-app Star Walk is al sinds april 2010 voor de iPad verkrijgbaar. Door je iPad in de lucht te houden krijg je op basis van je locatie en het kompas te zien welke sterren zich zoal boven je hoofd bevinden. Een nieuwe update zorgt ervoor dat de app nu gebruik maakt van de Twitter-integratie van iOS 5. Gemaakte tweets krijgen een speciale hashtag, waarna ze op een wereldbol terug te vinden zijn. Zo kun je zien waar ter wereld men de app gebruikt.

Door op de groene knop rechtsonder te drukken verschijnen er een aantal andere menu-opties. Hier vind je ook ‘Gemeenschap’, waarmee je alle andere Star Walk-gebruikers op Twitter kunt opzoeken. Je wordt naar een driedimensionale wereldbol gebracht, die je met vingerbewegingen kunt ronddraaien, vergroten en verkleinen. Door op een van de blauwe Twittervogels te drukken krijg je de tweets met de hashtag #starwalk in de directe omgeving te zien.

De update maakt grappig gebruik van Star Walk’s technologie, maar moet zijn nut nog bewijzen: zo is het alleen mogelijk om een tweet met platte tekst en de hashtag te maken. Wil je een gemaakte ontdekking met je volgers delen, dan moet je nog gewoon een screenshot maken en deze plaatsen via je favoriete Twitterclient.

De update brengt ook een aantal bugfixes voor onder andere AirPlay met zich mee. Ook is de informatie van een aantal sterren gecorrigeerd.

Downloaden: Star Walk (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 15:49
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.