APP de film vanaf vandaag in Nederlandse bioscopen te bekijken

04 april 2013, 10:33 · Bastiaan Vroegop

App de FIlmDe film APP is vanaf vandaag in veel grote Nederlandse bioscopen te bekijken. Eind vorige maand ging de film al in premiere, maar slechts voor een klein publiek. Tijdens het kijken van APP kun je een tweede scherm-applicatie gebruiken die een verhaal parallel aan het filmverhaal vertelt. Dit betekent dat je de iPhone bij de hand moet houden om alle details uit het verhaal mee te krijgen.

In APP volgen kijkers een psychologiestudente die in aanraking komt met een mysterieuze smartphone-applicatie, waarna haar vrienden één voor één beginnen te overlijden. Als kijker word jij in sommige situaties in de ogen van deze app geplaatst, waardoor je bijvoorbeeld ziet wat de hoofdrolspeler haar iPhone ziet. Ook krijg je bijvoorbeeld chatgesprekken tussen personages te lezen. De app vangt bepaalde geluidssignalen in de film op om te bepalen wat er exact op het scherm getoond moet worden.

Op de filmwebsite is een overzicht te zien van alle bioscopen waar APP vanaf vandaag in draait, waar zalen verspreid over het hele land in staan vermeld. We raden je wel alvast aan: ga je naar de film, download dan vooraf even de app. Je zou maar een slechte internetverbinding in de bioscoop hebben.

Downloaden: App de Film (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

15 reacties

 • Zaandammer
  1 year

  Gaar film

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Ik heb het geluk gehad mee te mogen werken aan dit project en heb de film dan ook al een paar keer gezien. De reacties van de mensen na afloop waren stuk voor stuk ontzettend positief, zowel over de film zelf als over de toevoeging van de 2nd screen App.

  Het is leuk om te zien dat je als Nederlands project weer innovatief kan zijn in de wereld.

  Antwoord Quote

 • thomasvt
  1 year

  Al gekeken, goede verhaal-lijn

  Antwoord Quote

 • gemmob
  1 year

  Slechte film.

  Antwoord Quote

 • John Smits
  1 year

  Originele naam voor die virtuele assistent Iris, losjes gebaseerd op Siri? ;-))

  Antwoord Quote

 • heerlen1987
  1 year

  Op zich een leuke film, vorige week al gezien..
  Wel een tip: download de appthuis al, want 100mb op 3G binnentrekken in een afgesloten bioscoopzaal is niet te doen.. En zorg voor een volle batterij!

  Antwoord Quote

 • Martin
  1 year

  @John Smits:
  Draai Iris maar eens om :)

  Antwoord Quote

 • heish
  1 year

  @Martin:

  Daar doelt John al op

  Antwoord Quote

 • frank
  1 year

  Sorry maar dit vind ik echt slecht! Heb er een hekel aan als mensen met hun telefoon bezig zijn in de bios. Je gaat naar de Bios om juist niet met je tel bezig te zijn. Zo’n film is leuk voor thuis maar niet in de Bios!

  Antwoord Quote

 • NnN
  1 year

  @Martin:

  Iris is een android variant op android en is een losse app !

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Leuke film, kom er net van af.

  Iris is wel een toevoeging aan de film, en zelfs voor een low-budget film aardig goed gelukt.

  Jammer dat de content die je achteraf in de app krijgt vrij mager is, of niet terug te halen.

  Vond het loadscreen hoe Iris “geactiveerd” wordt in het begin wel leuk, de iris animatie van de app zelf, en andere bepaalde fragmenten.

  Antwoord Quote

 • John Smits
  1 year

  Origineel geplaatst door Martin: @John Smits:
  Draai Iris maar eens om :)

  Dat bedoelde ik ook ;-))

  Antwoord Quote

 • thomaz
  1 year

  @NnN: je zin klopt niet volgens mij bedoel je apple variant? Dan hebben we straks als het op dvd is niks meer aan de App, of gelukkig wel?

  Antwoord Quote

 • Sanne
  1 year

  Vanavond naar de bioscoop geweest, mooie film, helaas werktte de app niet! Bij mij startte en activeerde de app, daarna niks meer, bij mijn vader startte de app alleen, activeerde ook niet, deed het ook niet na herhaaldelijk opnieuw starten!

  Antwoord Quote

 • thomaz
  1 year

  ook niet na de melding op het scherm en had je internet aan staan of uit.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.