Patenttrol Lodsys klaagt Disney en Gameloft aan

Patenttrol Lodsys heeft Disney en Gameloft voor de rechter gedaagd, wegens het gebruik van een patent op in-app aankopen.

Where's My Water in-app aankoopLodsys heeft de iOS-tak van Disney aangeklaagd, wegens het gebruik van in-app aankopen binnen spellen. Hier zegt Lodsys een patent op de te hebben, waar Disney voor de uitgave van hun iOS-apps geen licentie op heeft afgesloten. Lodsys staat bekend als een patenttrol: het bedrijf heeft patenten op vrij algemene zaken die breed worden beschreven, zodat bedrijven die gebruikmaken van deze ideeën een licentie tegen betaling moeten afsluiten.

Disney is de grootste partij in de lijst van bedrijven die Lodsys dit jaar voor de rechter wil slepen. Gameloft, Jirbo, MobileAge, Pocket Gems, Sunstorm Interactive, TLA Systems, TMSoft en BackFlip Studios kregen ook allemaal een soortgelijke aanklacht van de patenttrol. Hoewel Lodsys zich in het verleden vooral richtte op kleine ontwkkelaars, zagen we in het verleden ook al aanklachten tegen spelontwikkelaars zoals EA.

Hoe de zaak tussen Disney en Lodsys zal aflopen blijft nog even de vraag. In oktober 2012 zei Lodsys nog dat ruim 150 ontwikkelaars inmiddels een licentie hadden afgesloten. Iets waar de rechtszaken wellicht verantwoordelijk voor waren. In april 2012 mocht Apple zich voor het eerst mengen in de Lodsys-zaken. Toen werd nog vermoed dat een licentie van Apple ook alle ontwikkelaars in de App Store kon indekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2013, 9:39
Categorie Games
Onderwerpen lodsys, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.