Mittens: de volgende klapper van Disney na Where’s My Water?

Mittens is een nieuw spel van Disney dat er net zo toegankelijk uitziet als Where's My Water. Qua concept lijkt het wat op Cut the Rope.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Mittens header iPhone iOSDisney heeft voor het eerst sinds Where’s My Water een zelf ontwikkeld spel voor de iPhone en iPad uitgebracht. Mittens knipoogt misschien naar de kat Mittens uit de film Bolt, maar lijkt vooral een nieuwe franchise van het bekende animatiefilmmerk. In Mittens zorg je dat een kat aan melk komt, die ergens anders in het level staat. Door objecten te manipuleren en dat te timen, kan je onderweg op elk level drie sterren halen voor de maximale score. Het is een bekend concept, maar de stijl is erg cartoonesk en leuk.

Qua gameplay-elementen doet Mittens sterk denken aan Cut the Rope en verwante games als Drop the Chicken. De eerste handeling die je uitvoert in het spel, is bijvoorbeeld al het doorsnijden van het plankje onder de kat. Zo zet je de val in, en spring en stuiter je over elektriciteitsdraden, klap je luiken op tijd dicht voor gemene mannen met een pan en time je zo dat je de drie licht bewegende diamanten op je weg pakt. De handelingen en de timing die je nodig hebt, verschilt aanvankelijk amper van Cut the Rope.

Dankzij de stijl van het spel voelt Mittens wel echt als een nieuw spel. De beelden en ook de animaties zijn erg tekenfilmachtig, en ook het kleurgebruik doet denken aan een televisieserie. Later in het spel worden er touwen, bewegende platformen, vuurringen en een circuskanon toegevoegd als gameplayelementen. Hoe verder in de 75 levels van het spel, hoe belangrijker het slepen van objecten wordt voor het behalen van de melk.

Mittens verspreid haar 75 levels over drie werelden. Milktown speelt zich af op daken, Balloonland is een circusomgeving en in Mouse Cave slinger je rond in grotten. Disney belooft dat er dertig verschillende objecten zijn die je (getimed) zal moeten verplaatsen of beïnvloeden. Bij het vergaren van genoeg diamanten op de levels, ontgrendel je daarnaast bonuslevels waarin je highscores kan zetten in Game Center.

Mittens iPhone circuslevel iPhone Mittens Milkstown slingeren iPhone

In tegenstelling tot de vorige Disney-games Where’s My Water, Where’s My Perry, Temple Run Brave, Temple Run Oz en Monsters Inc Run, is Mittens géén universele app. Het spel is met de achtervoeging HD als aparte game voor de iPad te downloaden. Omdat het spel geheel identiek is, kan je vraagtekens zetten bij die keuze van Disney.

Downloaden: Mittens (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)
Ook genoemd: Mittens HD (€2,69, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2013, 18:38
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, mittens, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.