‘Apple gaat in 2011 bijna 100 miljoen iPhones verschepen’

·

iphone-4sVolgens cijfers van Digitimes is Apple goed op weg om in 2011 bijna 100 miljoen iPhones te verschepen. De verwachtingen voor de tweede helft van dit jaar zijn naar boven bijgesteld. In de schattingen zijn de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 5 meegenomen. Voor de tweede helft van 2011 verwachten de insiders uit de industrie dat Apple niet 50 miljoen stuks, maar 56 miljoen stuks verkoopt. Apple verwacht in het derde kwartaal minder exemplaren van de iPhone 5 te verkopen, maar in het vierde kwartaal juist meer: 20 in plaats van 14 miljoen. Verder denken de koffiedikkijkers dat er in het derde kwartaal juist meer iPhone 4’s over de toonbank zullen gaan.

Dit heeft ermee te maken dat de iPhone later komt, dan aanvankelijk gedacht. Het zou ook te maken kunnen hebben met geruchten, dat Apple de iPhone in september in de VS uitbrengt en pas in oktober in Europa en enkele grote landen zoals Australië, Canada en Japan. Hoe dan ook: Apple is hard op weg om dit jaar 95 miljoen iPhones te verkopen en met een beetje geluk wordt daarbij zelfs de 100 miljoen gehaald.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

10 reacties

 1. door Sjelle86

  100miljoen iphones. da’s 10 keer het aantal inwoners van belgië. toch mooi als het lukt.

 2. door Matjas

  Dat is idd bijna het aantal inwoners van België. Nu zal je wel in bijna elke straat iemand zien met een iPhone. Dat alleen is al een reden voor mij om er geen te kopen. Ik heb nu al de iPhone 2G tot 4 gehad en 0,0 problemen maar het aantal mensen met een 2G – 3G was beperkt. Nu loopt bijna iedereen met een iPhone 3G(S) of 4. En dat zal bij de iPhone 5 niet anders zijn. Het exclusieve is er al een tijdje af. Ik hoorde dat HTC op het einde van het jaar komt met een HTC met de Beats by Dr Dre technologie. Hopelijk een mooi design en goede specs. Dat zal normaal mijn opvolger worden omdat ik grote muziek liefhebber ben en perfect met mijn Beats by Dr Dre Studio zal werken. Wat natuurlijk niet maakt dat de iPhone 5 slecht is of zal zijn. Ik verwacht niet echt veel nieuwe functies (8mp camera, dunner, A5 processor) dus vind ik het ook niet echt een waardige opvolger.

 3. door Paulpetrowiets

  Ik heb de iPhone 4 nu een jaar en JB en die bevalt me geweldig. Dus ik wacht rustig af wat de 5 brengt. Geen enkele haast dus. Is het niet erg veel meer dan wacht ik nog een ronde

 4. door gert

  Komt er een 5 dan………

 5. door stardust

  Mijn iphone 3g begint wat te happeren, ‘k moet hem af en toe herstarten (niet zoveel als een windows pc), maar het begint toch tegen te steken. Dus ik hoop dat er dit jaar nog een 5 komt.

 6. door Gé

  “Apple verwacht in het derde kwartaal minder exemplaren van de iPhone 5 te verkopen”

  Heb ik iets gemist? Heeft Apple de iPhone 5 bevestigd dan? Zo klinkt het in dit artikel namelijk wel…

 7. door Harley1968

  @Matjas: Hoezo het exclusieve eraf? Hoe meer hoe beter dan is alles op elkaar afgestemd want Whatts App via Samsung naar Iphone werk b.v. niet altijd.

 8. door jojojo

  apple komt uit met een tablet, en ineens wilt ieder merk een tablet maken?! hoop dat apple wint

 9. door Vincent

  @jojojo: Tablets zijn er al sinds 1994

 10. door Bubbly

  @Vincent: En totaal niet gewild, tot Apple zich ermee bemoeide.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.