Zestig procent van ‘doorsnee Nederlanders’ vindt Galaxy teveel op iPhone lijken

Uit een poll van NU blijkt dat 60 procent van de deelnemers vindt dat de Galaxy S en Galaxy Tab teveel op de iPhone en iPad lijken.

samsung-galaxy-iphone4In de rechtszaak die momenteel tussen Samsung en Apple woedt, kwam een interessant stuk ‘bewijsmateriaal’ naar voren. Apple had een onderzoek laten invoeren, waaruit bleek dat wel héél veel mensen van mening zijn dat de Galaxy-producten op de iPhone en iPad lijken. De rechter had echter kritiek op de wijze waarop het onderzoek werd uitgevoerd: beide producten werden maar heel kort getoond, de deelnemers zagen de afbeeldingen gelijktijdig naast elkaar en bij de Apple-producten werd alleen een schets getoond. NU wilde weten hoe de doorsnee Nederlander erover denkt, die rustig de tijd krijgt om de producten naast elkaar te vergelijken. Maar ook dan blijkt de uitkomst gunstig uit te vallen voor Apple.

Aan de poll deden 22.000 mensen mee en daarvan vindt 60 procent dat de Galaxy S en Galaxy Tab teveel lijken op de iPhone en iPad. Op basis van foto’s van de Galaxy Tab en Galaxy S is een meerderheid ermee eens dat de toestellen teveel op elkaar lijken. Slechts 23 procent is het daar niet mee eens en vindt dat de Samsung-toestellen voldoende onderscheidend zijn. Verder is er nog een groep van 9 procent, die vindt dat alleen de Galaxy S teveel gelijkenis vertoont (en de Galaxy Tab niet). Tenslotte is er nog een groep van 7 procent, die alleen kopieerwerk ziet bij de Galaxy Tab, maar niet bij de Galaxy S.

De afgelopen weken zijn Apple en Samsung verwikkeld in een juridische strijd over de vraag of de Galaxy-producten een ‘slaafse kopie’ zijn van de iPhone en iPad. Het gaat daarbij om productdesign, maar ook om de vraag of icoontjes en andere elementen zijn nageaapt. Daarnaast spelen kwesties rond patenten. In Australië en de meeste EU-landen geldt een voorlopig importverbod. In Nederland zal de Galaxy Tab 10.1 gewoon op de markt verschijnen. Winkelketen Mediamarkt maakt op de tv al uitgebreid reclame over het feit, dat de tablet vanaf deze week te koop zal zijn, vanaf 479 euro. Toevallig ook dezelfde prijs waarvoor de iPad over de toonbank gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2011, 10:12
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.