Backup macOS maken met Time Machine

Time Machine instellen op de Mac

Time Machine is de functie van macOS waarmee je alle bestanden, programma's en data kunt back-uppen. We leggen je uit hoe je Time Machine kunt instellen.

Time Machine is de functie van macOS waarmee je alle bestanden, programma’s en data kunt back-uppen. Hiermee kun je de complete inhoud van je Mac terughalen als er onverhoopt iets met je MacBook of iMac is gebeurd. Het is tegelijkertijd ook een hulpmiddel waarmee je verloren bestanden terug kunt halen door terug in de tijd te gaan naar het moment waar je het bestand nog wel had. Time Machine is erg populair, vooral doordat de functie verrassend gebruiksvriendelijk is. In deze tip vertellen we hoe je deze functie zelf kunt instellen, zodat er automatisch back-ups van de data op je Mac worden gemaakt.


Om Time Machine te kunnen gebruiken heb je een externe schijf nodig, die direct aangesloten is op de Mac of op een AirPort Extreme. Als je een AirPort Time Capsule van Apple hebt gekocht, dan maak je gebruik van een netwerkschijf. Stel hiervoor eerst het AirPort-gedeelte van het apparaat in, zodat je een draadloze verbinding hebt met het internet en schakel vervolgens Time Machine in.

Time Machine inschakelen

Als je dat eenmaal gedaan hebt, hoef je de functie alleen maar in te stellen in macOS. Volg de onderstaande stappen om Time Machine in te stellen:

  1. Open Systeemvoorkeuren via de map Programma’s (of via  > Systeemvoorkeuren).
  2. Klik op de opties voor Time Machine.
  3. Om deze functie van macOS te kunnen gebruiken moet je eerste een externe schijf selecteren. Klik hiervoor op de knop ‘Selecteer schijf…’
  4. Selecteer nu de schijf die je wilt gaan gebruiken. Hou er rekening mee dat je een schijf die je voor Time Machine gebruikt, niet voor iets anders kunt gebruiken. Een Time Machine-schijf wil nog wel eens kuren vertonen zodra je losse bestanden naast de backup-bestanden gaat zetten.
  5. Zet Time Machine aan. Binnen twee minuten maakt Time Machine automatisch zijn eerste backup op de schijf die je hebt aangegeven.

Time Machine systeemvoorkeuren

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Mac
Onderwerpen backup, time machine
Devices Mac, MacBook
Software macOS