Externe agenda’s importeren op iPhone en iPad

Op de iPhone en iPad kun je externe agenda’s importeren. Dit zijn agenda’s die door anderen worden beheerd, bijvoorbeeld een overzicht van feestdagen, sportwedstrijden of een evenementenagenda. Deze agena’s verschijnen afzondelijk in je agenda en zijn door hun afwijkende kleur gemakkelijk te herkennen. Hoe voeg je zo’n externe agenda toe? Een voorbeeld van een externe […]

Op de iPhone en iPad kun je externe agenda’s importeren. Dit zijn agenda’s die door anderen worden beheerd, bijvoorbeeld een overzicht van feestdagen, sportwedstrijden of een evenementenagenda. Deze agena’s verschijnen afzondelijk in je agenda en zijn door hun afwijkende kleur gemakkelijk te herkennen. Hoe voeg je zo’n externe agenda toe?

Een voorbeeld van een externe agenda is hieronder te zien: je kunt bijvoorbeeld wedstrijden van je favoriete voetbalteam automatisch in je agenda laten afbeelden. Hoe dit moet lees je in de tip Evenementen- en sportkalenders op je iPhone importeren. Het mooie is dat de sportuitslagen bij deze agenda’s ook automatisch worden bijgewerkt.

afspraken agenda kleuren

Er zijn twee manieren om externe agenda’s te importeren in de standaardapp Agenda/Kalender op de iPhone of iPad:

  • Agenda’s die je eenmalig importeert. Dit zijn agenda’s met vaste inhoud, zoals feestdagen.
  • Agenda’s waarop je je abonneert. De afspraken verschijnen in je agenda, maar de externe partij kan ze later nog aanpassen.

Een agenda waarop je je abonneert kan handig zijn wanneer evenementen regelmatig worden verschoven. Je kunt dit ook binnen bedrijven gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je een agenda hebt gemaakt voor het boeken van een vergaderkamer. Medewerkers kunnen zich dan op de agenda van de vergaderkamer abonneren om snel te kunnen zien wanneer de kamer vrij is.

markthisdate-4Nederlandse feestdagen kun je in je agenda laten zetten met de app iFeestdagen (een artikel met uitleg vind je hier). De app zet bijvoorbeeld ook betaaldagen van kinderbijslag en studiefinanciering in je agenda. De kleur van de afspraken gebeurt automatisch, maar je kunt dit aanpassen.

Hoe je de kleuren van de agenda aanpast, lees je in een aparte tip: Kleur van afspraken in iOS Agenda-app aanpassen. Het importeren van zo’n externe agenda kun je doen op twee manieren:

  • Via apps, bijvoorbeeld het eerder genoemde iFeestdagen. Je installeert de app, geeft aan welke items je aan je agenda wilt laten toevoegen en drukt op een knop. Simpeler kan niet.
  • Via online diensten, zoals Mark This Date. Hierbij bezoek je een website in de Safari-browser op de iPhone of iPad. Je kiest een kalender uit, geeft aan welk formaat je wilt en en drukt op een knop ‘Add to Calendar’. De afspraken verschijnen nu automatisch in je agenda.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerp activity