Review: SwitchEasy Colors voor iPhone 3G

Review van SwitchEasy Colors, een siliconencase met veel extra's. De SwitchEasy Colors is verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren, elk met een anders gekleurde homeknop.

SwitchEasy colorsSiliconencases zijn meestal in zwart, pastel of een enigszins verwassen kleur uitgevoerd. SwitchEasy heeft met de SwitchEasy Colors een serie cases uitgebracht in diepe, felle kleuren. Geen rafelige randjes die er verbleekt uit zien en geen ingegraveerde logo’s of een ribbelpatroon, zoals je tegenwoordig bij veel siliconencases ziet. In plaats daarvan heeft SwitchEasy gekozen voor een wat dikker siliconenmateriaal. iLounge vond deze cases zo goed dat ze een prijs wonnen als Case of the Year. Terecht?

Uitvoering van de SwitchEasy Colors

Bij de SwitchEasy Colors heb je keuze uit 11 kleuren, met een hardplastic homeknop in een afwijkende kleur. Bij de rode case die wij hebben getest is deze knop onopvallend wit met rode opdruk, bij andere kleuren is de knop wat meer contrasterend. Zo is de zwarte case voorzien van een felrode knop met witte opdruk. Bij andere uitvoeringen is de homeknop iets lichter of donkerder dan het siliconenmateriaal.

SwitchEasy staat erom bekend dat ze ‘Everything But the Kitchen Sink’ meeleveren. Naast de siliconencase krijg je twee screenprotectors, een microfiber poetsdoekje, een squeegee om de screenprotector bubbelvrij te kunnen bevestigen, een afdekdopje voor je hoofdtelefoonaansluiting en een afdekdopje voor je dock-connector. De afdekdoppen zijn uitgevoerd in de kleur van de case die je hebt besteld en zitten zodanig in de openingen geklemd dat je ze onderweg niet kwijtraakt.

[flickr]set:72157609355544293[/flickr]

De aan/uitknop en de volumeknoppen zijn door verdikkingen in de case te bedienen. Voor de muteknop en camera zijn wel openingen gemaakt. Plaats je de dockconnector-afdekdop, dan zijn alleen deze onderdelen en de speaker en microfoon onbedekt. De rest van je iPhone is beschermd tegen krassen. SwitchEasy heeft gekozen voor een iets dikker materiaal dan je bij de meeste leveranciers ziet. De dikte is vergelijkbaar met die van de Stylz Dual Sleeve, wat een goed alternatief voor deze case zou zijn, als je niet van felle kleuren houdt.

[flickr]set:72157609350813088[/flickr]

SwitchEasy Colors in gebruik

Het principe bij deze case is screenprotector opplakken, iPhone in de case steken en klaar. De iPhone is op elk moment weer gemakkelijk uit de case te halen. Alles is goed te bedienen, inclusief de hardplastic homeknop, die aan de binnenkant geen krassen op je iPhone maakt. Het logo van SwitchEasy zit bij deze case aan de binnenkant gegraveerd, zodat je aan de buitenkant een strak uiterlijk krijgt. Geen riemclip en voor de verandering deze keer ook geen videohoudertje waarmee je de case op z’n kant op je bureau kunt zetten, maar gewoon een vrijwel onverslijtbare case voor een heel betaalbare prijs.

[flickr]set:72157609355671419[/flickr]

Conclusie

SwitchEasy biedt met de Colors-case keuze uit zeer veel kleuren (neem eens paars of fuchsia!). De case is van prima kwaliteit en gezien de flinke hoeveelheid meegeleverde hulpmiddelen zit het ook met de prijs/kwaliteitverhouding wel goed. Alleen al de twee meegeleverde screenprotectors zijn de aankoop waard. Wie een betaalbare frutselloze case zoekt die toch van alle gemakken is voorzien, moet echt eens naar de SwitchEasy Colors kijken.

Meer info

Lees de 8 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »