Review: SwitchEasy Capsule Rebel (RebelBlack) case voor iPhone 3G

SwitchEasy heeft de Capsule Rebel uitgebracht, een case voor de iPhone 3G, bestaande uit een siliconenhoes met daaromheen plastic klauwen.

CapsuleRebel SwitchEasyDe CapsuleRebel van SwitchEasy is een iPhone-beschermhoes voor mensen die niet kunnen kiezen: een hardcase of een siliconenhoes. Deze case is namelijk een mix van beide. Bijkomend voordeel is dat de case geen krassen maakt op de behuizing van de iPhone, wat bij hardcases wel eens het geval kan zijn. En door zijn insectachtige skelet ziet de case er ook nog eens heel apart uit. Wij probeerden de zwarte uitvoering RebelBlack uit.

Verpakking van de SwitchEasy CapsuleRebel (RebelBlack)

SwitchEasy levert de CapsuleRebel in een blister met kartonnen verpakking. In het opbergvakje onderin de verpakking vind je de de meegeleverde extra’s: een universele dock-adapter, twee screenprotectors, een videohouder, een afdekdopje voor de iPod-connector en een microfiber poetsdoekje. Erg compleet dus en alleen al vanwege de extra’s z’n geld waard. De CapsuleRebel is verkrijgbaar in elf kleurcombinaties, van transparant/rookglas tot knalroze en geel/zwart.

Uitvoering van de SwitchEasy CapsuleRebel (RebelBlack)

De case bestaat uit twee delen: eerst steek je de iPhone in de siliconenhoes waarbij je de randen goed op hun plek trekt. Daarna bevestig je het hardplastic skelet er aan de achterkant omheen. De plastic klauwen grijpen op zeven punten rondom de case, zodat alles stevig vastzit. De case is verder robuust uitgevoerd.

[flickr]set:72157606418871818[/flickr]

Gebruik van de SwitchEasy CapsuleRebel (RebelBlack)

Dankzij het ribbenpatroon heb je goede grip op de case. De case heeft openingen voor de camera, de knoppen aan de zijkant en de iPod-connector aan de onderkant. De muteknop is vrijgehouden, maar de volumeknoppen moet je door de case heen bedienen – wat overigens prima lukt. Eventueel kun je de iPod-connector afdekken met een meegeleverd klepje. Als je ook nog de screenprotector hebt aangebracht is je iPhone 3G werkelijk van alle kanten beschermd. De vraag is dan natuurlijk nog: is dit ook mooi? Dat is een kwestie van smaak: de CapsuleRebel heeft een apart uiterlijk dat liefhebbers van tribal-patronen waarschijnlijk wel zal aanspreken. Ik vind de zwarte en transparante uitvoering wel mooi, maar de mintkleurige en knalroze variant iets te opdringerig.

Jammer is dat de iPhone zelf bij de meeste uitvoeringen niet meer goed zichtbaar is, waardoor mensen niet kunnen zien dat je al een iPhone 3G hebt (voor zover je daar belang aan hecht). Maar dat is een algemeen probleem van cases die de achterkant volledig bedekken. Je zult de iPhone er door de gekozen constructie er ook niet zo snel uithalen. Dankzij de meegeleverde dock-adapter en de toegang tot alle knoppen hoeft dat ook niet.

[flickr]set:72157606422389961[/flickr]

Conclusie

De CapsuleRebel zal een bepaalde groep gebruikers aanspreken, terwijl anderen het misschien een vreselijke case vinden. Met deze case doe je in ieder geval een statement: dit is een case die niet iedereen heeft, je krijgt er een hoop gratis accessoires bij en de prijs valt met €24,95 ook wel mee.

Meer info

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 29 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »