Review: SwitchEasy Capsule en VisionClip voor de iPhone

SwitchEasy heeft een rondom sluitende case uitgebracht: de Capsule voor de iPhone. In dit review proberen we 'm uit, samen met de bijbehorende VisionClip broekriemclip.

SwitchEasy CapsuleHet bedrijf 2moso benaderde ons met de vraag of we de SwitchEasy Capsule met bijbehorende VisionClip voor de iPhone willen reviewen. Beide producten sluiten op elkaar aan: de Capsule is een kunststof case met screenprotector die de iPhone aan alle kanten omsluit en de VisionClip is bedoeld om de iPhone aan een broekriem te dragen.


Eerst een huishoudelijke mededeling: alle foto’s bij dit review van de SwitchEasy Capsule zijn ook op Flickr te vinden.

Verpakking

Beide producten worden geleverd in een blisterverpakking. In het geval van de VisionClip is alleen een houder met clip aanwezig, maar bij de Capsule zijn nog wat extra accessoires meegeleverd. In de verpakking vind je de voor- en achterzijde van de case, die je inelkaar moet klikken. Daarnaast zijn er drie screenprotectors aanwezig: twee met zwarte randen en eentje met rode rand. Deze randen dekken de boven- en onderrand van het scherm af. Ook vind je in de verpakking een headset-adapter: deze kun je gebruiken om een standaard headset op de iPhone aan te kunnen sluiten op de afwijkende (veel smallere) headset-poort van de iPhone.

De SwitchEasy-case voor de iPhone, met screenprotector.   De screenprotector van SwitchEasy is niet zelfklevend en staat een beetje bol.
De Capsule met broekriemclip.   In de VisionClip bevindt zich een venster voor binnenkomende gesprekken.

Capsule plaatsen

Zoals gezegd bestaat de case uit twee delen: een voor- en achterzijde, die met een soort veerconstructie inelkaar klikken. Met een schuifje aan de achterkant van de case kun je de Capsule weer openen. Maar eerst zul je de screenprotector moeten plaatsen. De screenprotectors zijn bij het uit de verpakking halen al behoorlijk gekrast. Maar dat blijkt geen probleem: de krassen zitten op een beschermlaag, die je voor het plaatsen kunt verwijderen. Het is daarna de bedoeling dat je de (niet-klevende) screenprotector ongeveer in het midden op het scherm positioneert. Daarna breng je de case aan en klaar is kees. Aan de achterzijde is de iPhone nu helemaal afgedekt, met uitzondering van de camera. Rondom zitten openingen op de juiste plaatsen. Aan de voorzijde is de iPhone afgedekt met de screenprotector.

Broekriemclip in gebruik.   Headset-adapter: gratis erbij!

Screenprotector

Een screenprotector voor de iPhone? En dan ook nog eentje die niet zelfklevend is en niet dicht tegen het scherm zit. Is het mogelijk om dan nog het touchscreen van de iPhone te bedienen? Het blijkt inderdaad geen enkel probleem te zijn. Het scherm reageert net zo snel als voorheen, maar omdat de screenprotector een beetje bol staat werkt het toch net iets minder soepel. De screenprotector (meegeleverd met rode en zwarte rand) hebben we daarom maar achterwege gelaten. Het scherm van de iPhone is immers toch behoorlijk krasbestendig.

Onderzijde van de Capsule.   Bovenzijde van de Capsule.

VisionClip

Je kunt deze case los gebruiken en eigenlijk bevalt ons dat het best. Maar fabrikant SwitchEasy maakt ook een bijpassende broekriemclip, die aansluit op de case. Let wel: je kunt de VisionClip niet los gebruiken: als je de VisionClip wilt gebruiken zul je ook de Capsule moeten kopen. De clip bestaat uit een kunststof plaat waaraan een draaibare clip is bevestigd. De Capsule (met iPhone erin) klem je daarin. De constructie is erg stevig, terwijl je de iPhone toch snel tevoorschijn kunt halen. Een doorzichtig raampje in de VisionClip zorgt ervoor dat je kunt zien wie er belt, zonder de clip eraf te halen.
Wat trouwens wel jammer is, is dat de clip niet afneembaar is. De VisionClip zou als extra afdekking van je scherm best handig zijn, ook wanneer je de broekriemclip niet wilt gebruiken.

De iPhone half in de case.   De screenprotector is voor gebruik al erg gekrast. Dit blijkt een beschermlaag.

Gebruik

Na zo’n twee weken gebruik bevalt de Capsule zonder VisionClip en zonder screenprotector toch het beste. Als je de standaard iPhone-headset gebruikt heb je de meegeleverde headphone-adapter ook niet nodig, maar het is aardig dat het is meegeleverd. De case is rondom goed beschermd. Ik was bang dat het openingsmechanisme (het schuifje aan de achterkant) erg fragiel zou zijn, maar dat valt reuze mee.

Kopen

De Capsule en VisionClip zijn nog niet te vinden op de website van SwitchEasy. Je vindt er wel een aantal andere fraaie cases voor de iPod (de Black Biscuit voor de iPod nano is bijvoorbeeld erg mooi). Rechtstreeks bestellen van de website kan alleen als je in de VS woont. Uit ervaringen van andere reviewers die op internet te vinden zijn, worden de goederen voor een klein bedrag ($2 tot $3) vanuit China verscheept, maar SwitchEasy is zelf gevestigd in Californië. Wil je deze case kopen, dan kun je het best even contact opnemen met de Nederlandse distributeur: 2moso.

Pluspunten:

  • Bescherming rondom
  • Veel extra’s meegeleverd
  • Screenprotector maakt bediening nog steeds mogelijk
  • Degelijke uitvoering

Minpunten:

  • Screenprotector staat wat bol en is eigenlijk overbodig omdat het scherm van de iPhone toch nauwelijks krast
  • VisionClip alleen te gebruiken in combinatie met de Capsule
  • iPhone wordt iets dikker (logisch)
  • Clip niet afneembaar