KPN belooft in 2014 betere 3G-dekking in gebouwen

KPN belooft het komend jaar de 3G-dekking in gebouwen te verbeteren door de uitrol van de 900 MHz-frequentie.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

KPNKPN gaat in 2014 het mobiele netwerk verder verbeteren door de uitrol van de 900 MHz-frequentie. Deze lagere frequentie vergroot het bereik en zorgt er volgens de provider voor dat met name de dekking van het 3G-netwerk binnenshuis sterk wordt verbeterd. KPN is in het derde kwartaal begonnen met de uitrol en is al actief in een groot deel van de provincies Noord- en Zuid-Holland. KPN streeft ernaar om de nieuwe frequentie eind 2014 volledig te hebben uitgerold. De frequentie is geschikt voor alle iPhones met uitzondering van de iPhone 3G en 3GS.


Volgens KPN zorgt de lagere frequentie ervoor dat je als gebruiker minder last hebt van demping door muren of dubbelglas. Ook zegt de provider dat het schakelen tussen het 2G-netwerk (GSM) en het 3G-netwerk minder zou moeten voorkomen. KPN maakte tot nu voor het 3G-netwerk (UMTS) gebruik van de hogere 1900- en 2100 MHZ-frequenties. De uitrol van de lagere frequentie werd al in juli 2013 bevestigd door de provider, maar nu laat KPN concreet zien waar de eerste gebruikers er gebruik van kunnen maken.

De provider spreekt bij de uitrol van een complexe operatie. De hoeveelheid frequenties die beschikbaar zijn voor het GSM-netwerk neemt hierdoor af. Dat sluit ook aan op KPN’s nieuwe aanpak: eerder vertelde de provider aan iCulture dat data inmiddels het uitgangspunt is geworden. Het lijkt erop dat KPN op termijn het oude 2G-netwerk wil uitfaseren. Ondertussen is de provider al vergevorderd met de uitrol van het snellere 4G-netwerk. Momenteel heeft de provider een dekking van zo’n 86%. Begin april hoopt KPN landelijke dekking te bieden. Het 4G-netwerk van KPN is vanwege de 800 MHz-frequentie alleen geschikt voor de iPhone 5c en 5s.

Bron: Persbericht KPN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 september 2016 om 21:34
Onderwerpen
,
Categorie
Providers
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.