Review: Stylz Dual Sleeve voor iPhone 3G

Review van de Stylz iPhone 3G Dual Sleeve, een siliconencase voor de iPhone 3G. De bijzonderheid van deze cases is dat ze extra dik zijn: zo'n 2 millimeter.

Stylz Dual SleeveVan de Nederlandse fabrikant Stylz hebben we eerder al de Stylz Body Armor for iPhone 3G besproken. Deze keer is de Dual Sleeve aan de beurt, een tweekleurige siliconencase voor de iPhone 3G. De bijzonderheid van deze cases is dat ze van extra dik siliconenrubber zijn gemaakt: bij de openingen is het materiaal zo’n 2 millimeter dik. Daardoor zijn de Dual Cases van Stylz wat stugger en ook wat minder gevoelig voor scheuren.

Uitvoering van de Stylz Dual Case voor iPhone 3G

De Stylz Dual Case voor iPhone 3G wordt geleverd in een verpakking met daarin de case en een kartonnen iPhone-model met daarin een screenprotector en een poetsdoekje. Na het plakken van de screenprotector steek je de iPhone 3G via de schermopening in de case. Het materiaal is elastisch genoeg om de iPhone makkelijk te kunnen plaatsen.

Deze cases zijn in drie kleurcombinaties verkrijgbaar: Graphite (grijs), White (wit) en Ruby (rood). Bij alle cases is de voorzijde zwart en de achterzijde anders gekleurd. Beide kleuren gaan naadloos in elkaar over. Er is rondom wel een naad zichtbaar, maar die loopt over alleen over het gekleurde gedeelte. Bij de rode en witte case zijn de randjes strak afgewerkt, bij de grijze case is het iets rafeliger. Die rafeltjes kun je overigens makkelijk met je vingers wegwerken.

[flickr]set:72157606670214594[/flickr]

Stylz Dual Sleeve voor iPhone 3G in gebruik

Wat ik persoonlijk handig vind aan een siliconencase is dat het materiaal wat stroef is, zodat er goede grip ontstaat. Het siliconenmateriaal van de Dual Sleeve is wat minder ‘plakkerig’ en de antislipwerking is daardoor ook een tikje minder. Dat heeft als voordeel dat je de case wat makkelijker in en uit je broekzak haalt.

[flickr]set:72157606673657753[/flickr]

De iPhone is met deze case goed beschermd: als je de screenprotector gebruikt zijn eigenlijk alleen de muteknop, hoofdtelefoonaansluiting, connector en telefoonspeaker onbedekt. We willen er geen gewoonte van maken, maar tijdens het gebruik is de iPhone in deze case een keer per ongeluk op de granieten badkamervloer gevallen, van een hoogte van ongeveer één meter. De iPhone heeft het overleefd en de case ook (geen krasjes, da’s dan weer een pluspunt ten opzichte van een hardcase).

Voor de eerste generatie iPhone is deze case niet bedoeld en eigenlijk ook niet geschikt. De case gaat aan de zijkant langs het scherm een beetje openstaan. De openingen zitten wel op de juiste plaats.

Bij een andere soort siliconencases die ik een tijdje heb gebruikt (van MCA), ontstond een scheurtje tussen de simkaart- en de headsetopening, die vrij dicht bij elkaar zitten. Bij deze Stylz-case is de kans daarop klein: er is voor de simkaart geen opening gemaakt (waarom ook eigenlijk?). Daardoor ontstaat er aan de bovenkant geen zwakke plek. Ook op andere plekken is het materiaal niet ongewenst smal uitgesneden, zodat er kans op scheuren ontstaat. Een voorbeeld hiervan is de Home-knop: deze is door de case heen te bedienen. Als deze uitgesneden zou zijn, was hier een zwakker verbindingspunt ontstaan.

Conclusie

De iPhone is in de Stylz Dual Sleeve goed beschermd. De case is gemaakt van een siliconenrubber dat opvallend dikker is dan gebruikelijke siliconencases en daardoor eigenlijk onmogelijk kan scheuren. De case is wel wat duurder dan andere siliconencases die je in pakketten van drie stuks tegelijk koopt, maar het materiaal is dan ook wel wat duurzamer. de screenprotector is niet door ons getest, maar het is – samen met het poetsdoekje – een leuke extra.

Meer info

Lees de 9 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »