Review: SwitchEasy CapsuleNeo voor iPhone 3G

Review van de SwitchEasy CapsuleNeo, een hardcase met siliconen binnenkant, bedoeld voor de iPhone 3G. De case bestaat uit drie delen, die inelkaar haken.

capsuleneoSwitchEasy brengt hardcases voor de iPhone en iPod touch uit. Bij de eerder besproken SwitchEasy CapsuleRebel hebben ze voor een nieuw concept gekozen: een flexibele case met daaromheen een soort hard skelet. Dat voorkomt dat er krassen op de case komen en geeft bovendien een leuk effect. Bij de CapsuleNeo, die we in dit review bespreken, is dit idee nog verder doorgevoerd. Daar bestaat de case uit maar liefst drie delen. De case is leverbaar in zwart en wit.

Uitvoering van de SwitchEasy CapsuleNeo voor iPhone 3G

Bij het openen van de verpakking van de CapsuleNeo weet je al bij voorbaat dat er veel extra’s zijn meegeleverd. Deze keer overtreft SwitchEasy zichzelf met meer dan 10 onderdelen: twee ultradunne siliconenhoesjes, een hardcase, een skelet, twee screenprotectors, een afdekdop voor je oortelefoonaansluiting, een afdekdop voor de iPod-connector, een poetsdoekje, een plastic kaartje om de screenprotectors te kunnen aanbrengen, een videohouder waarmee je de iPhone op z’n kant op je bureau kunt zetten en een dock-inlay waarmee je je bestaande iPod-dock op maat kunt maken voor de CapsuleNeo.

[flickr]set:72157607139644870[/flickr]

De verpakking beschrijft de CapsuleNeo als ’s werelds eerste case met een 7-punts lockmechanisme. Waar die zeven punten precies zitten, maakt de verpakking niet duidelijk, maar eigenlijk maakt dat ook niet uit: als de iPhone in de case zit, krijg je ‘m er niet zomaar weer uit. Voor het aanbrengen van de case zul je even rustig moeten gaan zitten, want de drie delen moeten precies inelkaar passen. De TactileThin siliconenhoes is flinterdun: zo dun dat je deze niet los kunt gebruiken. Omdat de siliconenhoes erg dun en erg wit is, levert SwitchEasy een reserve-exemplaar mee. Mocht er iets mis gaan of verkleuren, dan heb je altijd nog een tweede achter de hand. Aan de achterkant van de case is een grappig detail te zien: daar grijpen de twee harde onderdelen van de case in elkaar.

[flickr]set:72157607143236113[/flickr]

SwitchEasy CapsuleNeo voor iPhone 3G in gebruik

Deze case is geschikt voor mensen die hun iPhone niet te vaak in en uit de case halen. Dat hoeft ook niet: dankzij de meegeleverde dock-inlay kun je de iPhone in de case laten zitten terwijl je aan het laden bent. Een laadkabel aansluiten gaat even gemakkelijk. Eventueel kun je de afdekdoppen voor dock-connector en oortelefoonaansluiting gebruiken, als je bang bent dat deze door stof en vuil aangetast worden.

[flickr]set:72157607139644692[/flickr]

Na het plaatsen van de siliconenhoes is het de beurt aan de flexibele, doorzichtige hardcase. Deze klem je rondom de siliconenhoes, waarbij je zorgt dat alle randjes van de siliconenhoes ‘binnenboord’ blijven. Dit is het lastigste gedeelte, daarna klem je de witte of zwarte hardplastic buitenkant eromheen en je case zit rotsvast. De harde en tegelijk flexibele constructie zorgt ervoor dat de case (en de iPhone) bij vallen of stoten niet kapot gaat.

[flickr]set:72157607139644490[/flickr]

Conclusie

Mocht je de SwitchEasy CapsuleRebel iets te stoer vinden, dan is de CapsuleNeo een goed alternatief. De CapsuleNeo gaat nog een stap verder met een case die bestaat uit drie delen, die naadloos in elkaar grijpen. Net als de Griffin Wave is dit een case die ingenieus in elkaar zit en waarbij goed is nagedacht over het design. Minpuntjes: de case is nauwsluitend en daardoor alleen geschikt voor de iPhone 3G. Ook gaat het installeren wat lastiger, maar dat is vaak maar een eenmalige klus.

Meer info

  • Fabrikant: SwitchEasy
  • Verkrijgbaar: via de shop van iPhoneclub (zwart en wit), Laptopsupply, iCenter of bij SwitchEasy
  • Prijs: €29,95 via de shop van iPhoneclub, $29,99 via de online shop van SwitchEasy (exclusief verzendkosten)
  • Cijfer: 8,5
  • Met dank aan 2MOSO voor het beschikbaar stellen van de case voor dit review
  • Alternatief review: iLounge

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 14 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »