Review: Mophie 3G Juice Pack Air, de dunste externe iPhone-batterij

Drie maanden geleden kondigden we de Mophie 3G Juice Pack Air al aan: een uitbreiding op de originele 3G Juice Pack. Deze grote uitvoering biedt niet alleen een oplaadbare externe batterij voor de iPhone, maar heeft ook een beschermende case. Nadat ik de Mophie 3G Juice Pack Air op 31 maart voor $79,95 had besteld […]

mophie-juice-pack-airDrie maanden geleden kondigden we de Mophie 3G Juice Pack Air al aan: een uitbreiding op de originele 3G Juice Pack. Deze grote uitvoering biedt niet alleen een oplaadbare externe batterij voor de iPhone, maar heeft ook een beschermende case.

Nadat ik de Mophie 3G Juice Pack Air op 31 maart voor $79,95 had besteld (pre-order), werd ik op 21 april verblijd met de mail dat mijn 3G Juice Pack Air onderweg was en dat ik via een tracking-code de verzending in de gaten kon houden. Een week later lag hij op de deurmat, relatief snel dus.

Eerste reactie

Mijn eerste reactie was erg goed. Alles goed verpakt, inclusief noppenfolie. Natuurlijk weet ik dat er maar 1200 mAh capaciteit aanwezig is, maar het grote voordeel voor mij persoonlijk was de aanwezigheid van case ÉN batterij. Ik heb ook de iV van Fastmac overwogen, die beduidend meer capaciteit bevat (3500mAh!), maar robuust en lomp is. Het blijft een iPhone waarmee ik moet werken.

Uiterlijk

De Juice Pack Air is relatief licht. Ligt makkelijk in de hand en ik kan alsnog alles met 1 hand bedienen. Ik vind hem zeker niet te dik: zolang er geen revolutionaire batterijtechnologie mainstream wordt zal dit the-way-to-go zijn. De case is verder in het dagelijks gebruik eenvoudig van de iPhone los te koppelen.

Mophie 3G Juice Pack Air: specificaties

 1. Ergonomisch, vormaansluitende cover-en-batterij-in-een;
 2. Geïntegreerde aan-knop om de Mophie 3G Juice Pack Air in standby-mode te zetten. Zo wordt de batterij alleen gebruikt wanneer nodig is;
 3. Synchronisatie is te allen tijde mogelijk;
 4. Gebruik van herlaadbare lithium-polymeer batterij;
 5. Herladen zelfs wanneer iPhone gekoppeld is;
 6. Controleer batterijcapaciteit door middel van 4 LED-statusindicatoren;
 7. Micro USB-aansluiting die synchroniseren toestaat – zelfs als de 3G Juice Pack Air aan het opladen is;
 8. Het aantal oplaadcycli is 500 keer. Volledige oplaadcycli wel te verstaan: 10 x 10% opladen is pas 1 volledige oplaadcycli;
 9. Slimme batterijtechnologie zorgt ervoor dat eerst de stroom uit de 3G Juice Pack Air genomen wordt, voordat aan de iPhone zelf stroom onttrokken wordt;
 10. Volledige bescherming van “top tot teen”;
 11. Ingebouwde kortsluiting- en temperatuurbeveiliging.

Batterijkwaliteit

Het toeval was dat mijn iPhone zo goed als leeg was (10%) toen de Mophie Juice Pack Air op de deurmat plofte. Een uitstekende mogelijkheid om te testen hoe snel de iPhone volledig opgeladen was.

Een volledig volgeladen iPhone is niet mogelijk met de 3G Juice Pack Air; deze laadt tot 80%-90%. In totaal waren er 50 minuten nodig om mijn batterij tot 80% op te laden: voor mij een prima prestatie. Het aantal verlichte LED-lampjes is nog 1 nadat hij een volledige cycli heeft opgeladen. Mophie beweert dat de 3G Juice Pack Air 2x de normale duur van de normale accu meegaat. Ook dat heb ik getest. Volgens Apple moet de iPhone bij normaal gebruik deze batterijduur halen:

 • Praattijd:
  • Tot 5 uur als 3G is ingeschakeld;
  • Tot 10 uur bij GPRS/EDGE-gebruik;
 • Standby-tijd: Tot 300 uur
 • Internetgebruik:
  • Tot 5 uur bij 3G
  • Tot 6 uur bij Wi-Fi
 • Multimediagebruik:
  • Bekijken van video: tot 7 uur
  • Luisteren van audio: tot 24 uur

Dit komt aardig in de buurt. De iPhone gaat na het volledig opladen door de Mophie Juice Pack Air nog ongeveer 5 uur mee bij intensief gebruik.

Conclusie

De 3G Juice Pack Air is voor mij een ware uitkomst. Een ideale combinatie van veiligheid en bruikbaarheid. Handig vind ik dat je niet in je alledaagse werk wordt gehinderd, voor zowel het synchroniseren en het opladen. Het design van de cover-en-batterij-in-1 is Apple-vriendelijk wat zorgt dat ik hem met een gerust gevoel uit mijn broekzak durf te halen.

Enige nadeel is dat de iPhone ongeveer in een uur de Juice Pack Air leeggezogen heeft en dat de batterij er daarna erg lang over moet doen om weer vol te raken. Tegen de tijd dat de batterij weer vol is, is de iPhone weer leeg 😉

Meer info

Lees de 19 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »