Review: 3G Juice Major Mojo

Review van de 3G Juice Major Mojo, een flink uit de kluiten gewassen reservebatterij voor de iPhone 3G waarmee je nog veel meer apparaten kunt opladen.

major mojoEr zijn reservebatterijen voor de iPhone en er is de Major Mojo, een nieuwe batterij van 3G Juice waarmee je extreem lang kunt blijven werken. De batterij heeft een capaciteit van maar liefst 5400 mAh en dat is te zien aan het formaat: deze energiestaaf doet qua volume niet onder voor de iPhone zelf. Het product is dan ook niet bedoeld voor de kantoormedewerker die in de file staat, maar voor mensen die een marathon willen lopen en tegelijk hun tracks willen vastleggen. Of voor mensen die een safari in Afrika willen maken en niet altijd een stopcontact verwachten tegen te komen.

Uitvoering van de 3G Juice Major Mojo

De 3G Juice Major Mojo is een zwart blok met zilverkleurige strip van 139 gram. De behuizing meet 10,5 x 3,9 x 2,4 centimeter en dat is vergelijkbaar met een in de lengte ‘dubbelgeklapte’ iPhone. Eigenlijk is de Major Modo niet alleen voor de iPhone bedoeld, maar voor allerlei apparaten die je onderweg zou willen opladen. Aan de onderzijde zitten twee aansluitingen: IN om de meegeleverde stroomadapter aan te sluiten en OUT om een oprolbare usb-kabel aan te sluiten. Aan het einde van deze usb-kabel kun je allerlei adapterstukjes vastmaken.

De fabrikant levert 12 adapterstukken mee: eentje voor de iPod/iPhone, een mini-USB-adapter om bijvoorbeeld je TomTom, BlackBerry of HTC-toestel op te laden. Daarnaast zitten er opladers voor Sony Ericsson, Nokia, Samsung een een setje adapters met ronde aansluitingen bij, die je bijvoorbeeld voor speakers, draagbare radio’s of een andere elektrisch apparaat kunt gebruiken. Niet om ze op te laden, maar om ze onderweg te kunnen gebruiken.

De constructie van de 3G Juice Major Mojo is uitstekend: alles ziet er strak en stevig uit. De 3G Juice is tevens een LED-zaklamp: aan de zijkant zit een lampje verwerkt, die aangaat als je de ronde knop aan de voorkant een paar seconden ingedrukt houdt. Kan van pas komen in de tent, tijdens het kamperen.

[flickr]set:72157616469068553[/flickr]

Het bijzondere van de Major Mojo is dat het één van de weinige batterijen is, die krachtig genoeg is om een volledig ‘dode’ iPhone weer tot leven te wekken. Bij een aantal eerder gereviewde batterijen die ik nog in bezit heb is me dat niet gelukt (vooral de Brando Power Station begint steeds slechter te bevallen, maar dat is een ander verhaal). Net als bij andere batterijen heeft de Major Mojo veel tijd nodig om de iPhone weer compleet op te laden: reken op zo’n 3 uur laden als je met de iPhone op pad wilt en niet met een lege batterij wilt komen te zitten.

De 3G Juice Major Mojo in gebruik

Toen de Major Mojo voor het eerst uitpakte, dacht ik: ‘Mijn God, wat een enorm blok!’ Ik was er dan ook niet op voorbereid dat dit voor de veeleisende gebruiker was bedoeld. Met de meegeleverde stroomadapter kun je de Major Mojo opladen. Omdat het een batterij met een behoorlijke capaciteit is, duurt dit een paar uur, dus dat kun je het beste ’s nachts doen. Tijdens het laden kun je meteen je iPhone ‘doorlussen’ en tegelijk ook opladen. Dat is handig voor mensen die ’s avonds moe hun hotel binnenkomen en de volgende dag weer lang onderweg zijn: aan één stopcontact heb je genoeg.

[flickr]set:72157616541888804[/flickr]

Ben je onderweg en raakt de batterij van je iPhone leeg, dan sluit je de iPhone met de standaard usb-kabel of met de meegeleverde oprolbare kabel aan op de batterij. Je hoort een piepje en ziet de lampjes aan de voorkant opgloeien. Het is niet mogelijk om meerdere apparaten tegelijk te laden, zoals bij de MiLi Power Pack. Wel kun je tijdens het laden gewoon de zaklamp blijven gebruiken. Je kunt de iPhone zo’n vier keer opladen met een volgeladen Major Mojo.

[flickr]set:72157616450861727[/flickr]

Conclusie

Voor de liefhebber van grote batterijen is de Major Mojo een redder in nood. Je kunt met deze batterij de iPhone meermaals opladen en tegelijk gebruiken als zaklamp. De prijs is even slikken, maar voor dat geld krijg je wel een degelijk uitgevoerde batterij voor de echt zware omstandigheden.

Meer info

Lees de 32 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »