Review: Domeskin, 3D-skin voor de iPhone

Review van Domeskin, een 3D-skin die je op de iPhone kunt plakken.

domeskinEen tijdje geleden schreven we over Domeskin, een beschermende skin voor je iPhone met 3D-effect. iPhone-skins zijn meestal niet meer dan een sticker met opdruk, maar bij de Domeskins is er een soort vulling aanwezig die de sticker ongeveer een millimeter dikker maakt.

Plak je de Domeskin aan de voor- en achterkant van de iPhone, dan wordt je iPhone dus zo’n 2 millimeter dikker.


De fabrikant levert de Domeskins in een platte verpakking. Op de website vind je instructies hoe je de stickers op de iPhone (of iPod touch) kunt plakken. Dat stelt eigenlijk niet zoveel voor: je iPhone vetvrij maken is eigenlijk het belangrijkste, om te zorgen dat de sticker goed plakt. Aan de achterzijde moet je er even op letten dat de opening van de camera goed zit en aan de voorzijde zijn de telefoonspeaker en de homeknop de belangrijkste punten die op de juiste plek moeten zitten. Eventueel kun je de sticker loshalen om nogmaals te plakken. Stofjes zijn geen probleem, want de Domeskin is zo dik dat je er niets van merkt. De skins geven de iPhone ook wat meer grip.

[flickr]set:72157619039651034[/flickr]

De Domeskins zorgen ervoor dat je iPhone wat stootbestendiger wordt, maar alleen wanneer de iPhone op de voor- of achterkant op de grond valt. Aan de zijkant is de iPhone nog steeds onbeschermd. Het scherm zelf blijft bij de Domeskin ook onbedekt. Door de verdikking heb je minder snel last van krassen als je de iPhone vaak met het scherm omlaag op een tafel legt, maar sleutels en andere losse spullen in je tas doen natuurlijk nog steeds hun vernietigende werk.

Het probleem bij deze skins is altijd de achterkant van de iPhone 3G. Door de afgeronde hoeken moet je daar als accessoiremaker iets op verzinnen. Domeskin heeft een inkeping gemaakt op elk hoekpunt. Echt mooi is dat niet, maar de skin sluit daardoor wel strak aan op de iPhone. Een andere kwestie is of je de opdruk van de skins mooi vindt. Eerlijk gezegd: uit het aanbod op de website heb ik moeite om een echt mooi design uit te kiezen. Er is een neutrale zwarte variant, die je redelijk onopvallend op de zwarte iPhone kunt plakken. De zwarte skin met rode takjes die ik zelf heb uitgeprobeerd is nog wel acceptabel en de twee skins die de website JAMM testte zijn ook nog wel te doen, maar de meeste andere designs vind ik veel te opvallend. Bij iLounge en Gear Diary kun je een aantal reviewfoto’s van opvallende Domeskins zien, waarmee je iPhone echt een radicaal ander uiterlijk geeft.

Conclusie

De Domeskins zijn gemakkelijk aan te brengen en gemakkelijk weer van de iPhone te verwijderen. Maar qua bescherming bieden ze alleen wat stootbestendigheid en geven ze wat meer grip. Het scherm blijft onbedekt. De kwaliteit van de skins is prima; ze zien er duurzaam uit, maar het oog wil ook wat: zelf vind ik dat de iPhone er niet echt mooier van wordt.

Meer info

  • Fabrikant: Domeskin.com
  • Verkrijgbaar: via website van de fabrikant
  • Prijs: $14,95 per stuk
  • Cijfer: 7

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 14 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »