Review: Gelaskins deco-plakfolie voor de iPhone

GelaSkins zijn gedecoreerde plakfolies die je achterop je iPhone kunt plakken. Dat voorkomt krassen en ziet er ook nog eens heel persoonlijk uit. En we geven er ook nog eens drie weg!

GelaskinsAls je zuinig bent op je iPhone kun je ervoor kiezen om een Bodyguardz of InvisibleSHIELD als bescherming te plakken. Maar als je tegelijk je iPhone wilt personaliseren, zou je ook voor de plakfolie van Gelaskin kunnen kiezen. Die bedekt een kleiner deel van de iPhone (alleen de achterzijde) maar geeft je wel de mogelijkheid om precies het design te kiezen dat je wilt – inclusief een bijpassende wallpaper.

Uitvoering van de GelaSkins voor iPhone 3G

Je ontvangt de GelaSkins in een verpakking met kartonnen versteviging, zodat je zeker weet dat de sticker niet verfrommeld aankomt. Een screenprotector zit er niet bij: het enige wat je hoeft te doen is de achterkant van de iPhone wat vetvrij maken (met bijvoorbeeld een vochtig huishouddoekje) en plakken maar! De opening voor de camera is daarbij je oriëntatiepunt: als die goed zit hoef je alleen de onderkant nog maar goed te posititioneren en de plakfolie zit recht. Last van bubbels en lastige hoekjes heb je niet. Als je normaalgesproken moeite hebt om screenprotectors of andere doorzichtige plakfolie netjes op te plakken, zul je zien dat het bij de GelaSkins een stuk makkelijker gaat.

Je kunt de GelaSkins ook in combinatie met sommige doorzichtige cases gebruiken (zie foto), al is de dubbele bescherming misschien wat overdreven. Ben je het uiterlijk zat, dan kun je de folie op elk moment zonder lijmresten weer verwijderen.

GelaSkins voor iPhone 3G in gebruik

Als je zuinig op je iPhone bent, dan kun je natuurlijk doorzichtige plakfolie zoals BodyGuardz kiezen. Maar helemaal onzichtbaar is zo’n folie niet: zeker op de witte iPhone 3G zie je de folie vrij duidelijk erop zitten. Als de folie toch zichtbaar is, kun je net zo goed een decoratieve folie nemen, waardoor het apparaat meteen een persoonlijke uitstraling krijgt. Ik heb eerder eens iPod-skins van Decalgirl geprobeerd, maar vind de GelaSkins toch iets mooier omdat er een soort ruitstructuur op het oppervlak zichtbaar is, waardoor de folie iets dikker lijkt en minder de indruk wekt dat je een goedkoop stickervel van Intertoys erop hebt geplakt. De iPhone is met GelaSkins wel iets minder goed beschermd dan met de BodyGuardz-achtige folies, die ook de metalen rand rondom je scherm afdekken. De GelaSkins komen precies tot aan de metalen rand. Knoppen, dock-connector en onder- en bovenkant van de iPhone blijven onbeschermd. De kleefkracht is behoorlijk goed: na een week gebruik begint de folie nog nergens los te laten of om te krullen. Wel heeft de folie bij de hoekpunten een beetje moeite met de afgeronde achterkant van de iPhone. Stevig aandrukken dus!

[flickr]set:72157607496139495[/flickr]

Eigenlijk vind ik het niet zo mooi om op de witte iPhone 3G een donkere folie te plakken. Gelukkig zijn er ook lichtgekleurde skins zoals de hier getoonde Cable Cranes, of de skins Growth of The Love Cow. Op de zwarte iPhone staat eigenlijk elk design goed, hoewel GelaSkins ook een aantal designs heeft die ronduit lelijk of vervreemdend raar zijn, zoals de anatomie van een gummibeertje (zie foto). Voor de eerste generatie iPhone zijn dezelfde designs beschikbaar en als je helemaal verliefd bent geworden op een bepaald design dan kun je ook een bijpassende folie voor je laptop kopen, mits je daar $30 voor over hebt.

De GelaSkins die je in het review ziet zijn achtereenvolgens:

Conclusie

De GelaSkins zien er door de ruitjesstructuur mooier uit dan een gewone sticker. De GelaSkins plakken goed, geven je iPhone een compleet ander uiterlijk, maar bedekken de iPhone minder compleet dan doorzichtige beschermfolies. Of je het mooie design (en het Apple-logo) wilt afplakken met een gepersonaliseerde sticker is natuurlijk een afweging. Voor goede bescherming moet je nu eenmaal iets overhebben. De bijpassende wallpapers die je via Gelaskins kunt downloaden zijn daarbij nog een aardig detail.

Meer info

  • Fabrikant: GelaSkins Inc.
  • Verkrijgbaar: GelaSkins online shop
  • Prijs: $14,95 via GelaSkins (excl. verzendkosten)
  • Cijfer: 8,5

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 40 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »