Review: GEAR4 PowerTrip V2 en GEAR4 WorldTour V2

GEAR4 heeft met de GEAR4 PowerTrip V2 en de GEAR4 WorldTour V2 twee producten op de markt gebracht waarmee je je iPhone en iPod kunt opladen. Beide zijn verkrijgbaar in wit en zwart.

Gear4 oplader-setDeze keer bespreken we twee producten van GEAR4: de PowerTrip V2 voor het opladen van je iPhone (of iPod) in de auto en de GEAR4 WorldTour V2, een stekkerset voor wereldreizigers. Beide zijn naar keuze in wit of zwart te koop. Ze zijn geschikt voor iPods vanaf de vierde generatie en te koop in de online winkel van GEAR4 of bij webwinkels. GEAR4 maakt naast deze twee producten ook nog allerlei andere iPod-accessoires, zoals FM-zenders en speakersystemen.

GEAR4 WorldTour

De GEAR4 WorldTour is bedoeld om je iPhone en iPod overal ter wereld te kunnen opladen. In de blisterverpakking zitten zes onderdelen:

  • Vier wereldstekkers;
  • Een laadblok, waar je de gewenste stekker in kunt steken. Aan dit laadblok zit ook een kabel vast met aan het einde een plastic blokje met een usb-poort;
  • Een adapterblokje met aan de ene kant een usb-stekker en aan de andere kant een iPod-connector.
De verpakking van de GEAR WorldTour.   Aansluiten en opladen maar!

Je kiest de gewenste stekker, sluit deze op het laadblok aan, sluit vervolgens het plastic blokje met iPod-connector aan en het laden kan beginnen. Een lampje in het laadblok (oranje) geeft aan dat de iPod of iPhone wordt opgeladen. Onhandig is wel dat deze niet van kleur verandert zodra de iPhone of iPod volgeladen is, waardoor je geen visuele indicatie hebt.

Het gekozen systeem met een usb-poort is slim bedacht, want als je over de juiste adapters beschikt kun je op deze manier nog meer apparaten opladen. Maar het systeem met twee blokjes aan de onderkant van je iPhone zorgt ervoor dat het geheel wel erg lang wordt: onderaan de iPhone zit een blok van maar liefst 5 centimeter lengte.

De wereldstekkers.   De oplossing bestaat uit drie onderdelen. Het blokje linksonder zit aan het laadblok vast met een kabeltje.
De Europese stekker.   Het laadblok.

Om de iPod-adapter los te maken van de iPhone, moet je op twee knoppen aan de zijkant drukken. Bij dit product blijkt dat niet goed te werken; je moet hevig prutsen om de lader los te krijgen. Dat blijkt een probleem van het betreffende adapterblokje, want het identieke adapterblokje uit de verpakking van de PowerTrip heeft niet hetzelfde probleem.

In deze usb-poort steek je het verloopstukje voor de iPod.   De Europese stekker.
Het adapterblokje met iPod-connector.   Het laadblok.

GEAR4 PowerTrip

In de verpakking zitten drie onderdelen: een adapter voor de 12 Volts sigarettenaansteker in de auto, een adapterblokje met iPod-connector en een kort kabeltje met mini-usb-aansluiting. Dit laatstgenoemde kabeltje is bedoeld voor mensen die ook hun iPod shuffle in de auto willen opladen, maar het kan natuurlijk ook dienstdoen als oplader voor gps-ontvangers, Windows Mobile-smartphones en andere apparaatuur die via mini-usb wordt opgeladen.

De verpakking van de GEAR4 PowerTrip V2.   De complete laadoplossing voor de auto.

De PowerTrip is voorzien van een gekruld snoer, zodat deze uitrekbaar is en in de auto toch niet in de weg zit. Het adapterblokje is bij dit product wel gemakkelijk los te halen.

Conclusie

Twee handige opladers die doen wat ze beloven, maar waarvan het design wel iets beter had gekund. De 5 centimeter lange laadconstructie onderaan de iPhone is vooral in de auto niet handig. Een visuele indicator (groen lampje) dat de iPhone of iPod is volgeladen was ook handiger geweest.

Meer info

Besproken product: PowerTrip V2 en WorldTour V2
Fabrikant: GEAR4
Te koop bij: Mediamarkt en diverse verkooppunten
Adviesprijs: WorldTour V2: €29,99, PowerTrip V2: €19,99