Swiss Alp Watch Zzzz

Bekende Zwitserse horlogemaker heeft de Apple Watch nagemaakt

De Zwitserse horlogemaker H. Moser heeft een horloge gemaakt die als twee druppels water op de Apple Watch lijkt. Voor als je iets zoekt wat analoog is.

Namaak van Apple-producten komt meestal China. Maar ook in Zwitserland beginnen ze zenuwachtig te worden van het succes van Apple, want het bekende Zwitserse horlogemerk H. Moser heeft een wel erg sterk gelijkende kloon van de Apple Watch gemaakt.

Swiss Alp Watch van H. Moser

Swiss Alp Watch van H. Moser

Als je liefhebber bent van dure horloges ken je ongetwijfeld het merk H. Moser. Het merk, vernoemd naar horlogemaker Heinrich Moser, brengt horloges op de markt die naar eigen zeggen zeldzaam zijn. Het onafhankelijke familiebedrijf maakt geen onderdeel uit van een groot concern en maakt alles in eigen huis. Toch zijn ze bij de Swiss Alp Watch niet helemaal eerlijk bezig: die lijkt namelijk als twee druppels water op de Apple Watch. Alleen betaal je er 26.000 dollar voor.

Swiss Alp Watch uurwerk

Het horloge heet officieel Swiss Alp Watch Zzzz, een wat aparte naam voor een horloge dat vooral liefhebbers van analoge horloges moet aanspreken. Het uiterlijk met de vierkante kast en afgeronde hoeken is exact gelijk aan de Apple Watch, zelfs als je dichtbij kijkt. Het diepzwarte scherm gaat ongemerkt over in de horlogekast. Van elke variant zullen slechts 20 stuks worden gemaakt – vandaar de hoge prijs. Het zou een kanshebber kunnen zijn voor mensen die de Apple Watch wel mooi vinden, maar vinden dat horloges uit Zwitserland moeten komen.

Swiss Alp Watch Zzzz

De overeenkomst is niet toevallig. H. Moser beschrijft het horloge als een “smartwatch die uit staat”, zonder overigens de inspiratiebron te noemen. We zijn benieuwd hoe snel de juristen van Apple in actie komen om het klokje te verbieden. Maar tegen de tijd dat zo’n rechtszaak is afgelopen, is de Swiss Alp Watch al lang vergeten.

Swiss Alp Watch Zzzz

Naast het simpele model heeft de horlogemaker ook een variant met steentjes gemaakt. Het model met zwarte wijzerplaat heet Zzzz, de uitvoering met blauwe wijzerplaat Brrrr. Alle modellen gaan vier dagen mee en moeten daarna met de hand worden opgewonden. Overigens zal Heinrich Moser, oprichter van het horlogemerk, er niets meer van meekrijgen. Hij overleed al in 1874 en zijn weduwe verkocht het horloge-imperium aan de toenmalige bedrijfsleiders. Tegenwoordig exploiteert een heel andere familie (de Meylan’s) het merk.

Swiss Alp Watch met steentjes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2017, 16:39
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, zwitserland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.