Frederique Constant E-Strap

Dit horlogebandje zorgt dat je klassieke horloge ook stappen telt

Met de Frederique Constant E-Strap heb je een fitnesstracker in je horlogebandje, zodat je je dure erfstuk van opa kunt blijven dragen en toch aan je lichaamsbeweging kunt werken.

Er zijn mensen die blijven vasthouden aan hun (analoge) horloge, omdat het een erfstuk is of omdat ze niet zitten te wachten op (naar hun mening) “slappe aftreksels” zoals een smartwatch. Maar hoe meet je dan hoeveel stappen je op een dag hebt gezet? Bij horlogemaker Frederique Constant hebben ze het antwoord: de E-Strap is te gebruiken met elk type horloge en valt nauwelijks op.

Frederique Constant E-Strap

Frederique Constant E-Strap

Frederique Constant – opgericht door twee Nederlanders, maar gevestigd in Zwitserland – maakt horloges in de wat duurdere prijsklasse. De E-Strap is een lederen horlogebandje waarin een subtiele fitnesstracker is verwerkt. Het gaat om een standaard horlogebandje in de formaten 20mm en 22mm, dat geschikt is voor bijna alle gangbare klassieke horloges.

De sensor meet stappen en slaapgedrag en heeft een ingebouwde batterij, bewegingssensor en Bluetooth om verbinding te maken met je telefoon. Er zit geen schermpje op om de gegevens uit te lezen, maar dat is bij sommige fitnesstrackers ook niet het geval. Via de MMT-365-app voor iPhone en Android kun je de statistieken bekijken. Dezelfde app gebruik je ook voor de Horological Smartwatch van Frederique Constant en andere smartwatches die gebruik maken van dezelfde componenten (daarover later meer).

Frederique Constant E-Strap

Het horlogebandje is gemaakt in samenwerking met MMT, een bedrijf dat slimme componenten maakt voor Zwitserse horlogemakers. De meeste ‘slimme’ onderdelen van dergelijke horloges komen dan ook allemaal uit dezelfde fabriek. Dezelfde techiek wordt overigens gebruikt bij Jawbone, toen ze nog wearables maakten.

Frederique Constant E-Strap

Frederique Constant liet de E-Strap de afgelopen dagen zien op Baselworld 2017, ‘s werelds grootste beurs voor horlogemakers. De sensor zit vast aan de gesp en valt nauwelijks op. De batterij gaat zeven dagen mee en is in vier uur weer volledig op te laden. Ook is het waterbestendig tot 3 ATM, al is het niet verstandig om ermee te gaan zwemmen. Het leren bandje zal door chloor en zout water al snel lelijk worden. Via een minuscule opening kun je de sensor opladen.

Je kunt kiezen uit zwart, lichtbruin of donkerbruin leer, afgezet met een gesp in roestvast staal, roségoud- of goudkleur. De prijs ligt tussen €229 en €249, afhankelijk van het materiaal en de maat. De eerste exemplaren worden in mei geleverd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2017, 20:30
Categorie Accessoires
Onderwerp horloge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.