Reacties voor: Zweeds onderzoek: iPad is voor mannen

Een Zweeds onderzoek laat zien dat iPad-gebruikers veelal mannen zijn. Ze blijken ook steeds minder kranten te lezen en televisie te kijken.
Lees het complete artikel → Zweeds onderzoek: iPad is voor mannen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Dit onderzoek zegt niet zoveel. Kleine onderzoeksgroep en produkt is nog niet eens verkrijgbaar in Zweden.
    Voer dit onderzoek over 6 maanden nog eens uit en je zal hele andere (representatieve) cijfers krijgen.

  2. Het probleem is dat het per Zweedse blondine die een iPad koopt er onmiddellijk 5 mannen ook een kopen om een openingszin te hebben natuurlijk…

    Geeft een beetje vertekend beeld :p

  3. Het aantal mannen onder de geeks die een iPad importeren om er al sneller een te hebben is natuurlijk veel groter dan het aantal vrouwen wat dat doet. Zodra die vrij beschikbaar komt zal de verhouding veranderen. In NL zie ik ongeveer een gelijke verdeling.

  4. Nou ik heb een iPad nu dan. Maar hij vaker bij me vriendin thuis als hier. Ze pikt hem gewoon in hoor. ze is er verliefd op!

  5. Hier nog zo´n vrouw die verkikkerd is op haar ´padje´ :p

  6. Apple houdt geen rekening met delen van de iPad. Vanuit commercieel oogpunt begrijp ik dat. Echter, ben hem steeds vaker kwijt in een gezin met drie kinderen. Mijn ervaring is dat als mensen die ‘rare’ iPad eenmaal gebruikt hebben ze hem steeds vaker gebruiken. De kinderen spelen spelletjes, mijn vrouw mailt en internet. Volgend jaar toch maar een extra exemplaar aanschaffen. IPad 2?

  7. Mijn vrouw kijkt altijd een beetje meewarrig als ik een nieuwe gadget wil aanschaffen, zoals een iPhone of sinds kort een iPad.
    Maar zodra de gadget binnen is, dan zijn de rollen in één keer omgedraaid. Dan ben ik diegene die het nakijken heeft, en dan blijkt die nieuwe gadget ineens wel verdomd leuk en handig. Dus ik denk dat er wel meer vrouwen zijn die de iPad gebruiken, maar dat manlief hem heeft aangeschaft…..

  8. Hier heb ik (vrouw) hem zelf aangeschaft. Mijn man was juist de gene die meewarrig was. Ik kan mijn padje maar moeilijk delen. Alleen als ik niet thuis ben mag hij er onbeperkt mee spelen. Stiekum denk ik dat hij wel een beetje jaloers is….misschien dat hij er eentje van mij krijgt met kerst…. of toch noch nog even wachten op de 2e generatie??

  9. Toen ik een week geleden tegen hem zei dat ik een iPad wilde, zei hij: koop maar een iRon. :s

  10. Ik (vrouw, 27) heb ‘m een paar maand nadat ‘ie hier ook gelanceerd werd gekocht, en kan inmiddels al echt niet meer zonder; onderweg in de trein, internetten op de bank thuis, tijdschriften en boeken lezen, af en toe een spelletje en het nieuws en films kijken niet te vergeten.

    Dat het een “mannending” is, is echt volslagen onzin, vooral gezien het feit dat er ook een hoop vrouwen met een iPhone rondlopen, en dus ook net zo makkelijk met een iPad om kunnen gaan. De voornaamste reden waarom er nog niet zoveel vrouwen zijn die zo’n ding hebben, ligt waarschijnlijk gewoon aan het prijskaartje.

  11. In het begin op vrijdag iPad gekocht, de volgende dag in de middag nummer twee voor mijn vriendin. Nu kunnen we beide niet meer zonder iPad. We waren van plan om een MacBook Pro te kopen, deze moet maar even wachten tot 2011.

  12. Ik denk dat mannen qua gadgets gemiddeld gezien de early adopters zijn, vrouwen volgen wanneer een gadget zich heeft bewezen en ze hem ergens hebben gezien en gebruikt. Dat zie je ook duidelijk met de iPhone, ik denk dat er tegenwoordig evenveel vrouwen als mannen een iPhone hebben. De meeste vrouwen hebben dan ook een 3GS. Overigens helemaal geen slechte strategie!

  13. Grappig, ik ken meer vrouwen in mijn omgeving met een iPad dan mannen. Ik vind het eigenlijk ook wel een ‘vrouwelijk’ apparaat, zeker in een mooi rood leren jasje. (oef, zo’n sexistische uitspraak had ik nooit van mijzelf verwacht)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.