Zeldzaam prototype Apple WALT op eBay verschenen

Op eBay is een prototype van de Apple WALT verschenen, een apparaat met touchscreen, aangepaste ringtones en toegang tot je bankgegevens. WALT verscheen nooit op de markt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple waltDat de Apple Newton een verre voorloper van de iPhone was, weten de meeste mensen wel. Maar soms duiken er producten op, die nooit op de markt zijn verschenen. Zoals de WALT, een prototype-apparaat dat Apple in 1993 heeft gemaakt. WALT staat voor Wizzy Active Lifestyle Telephone en het is gemaakt in dezelfde periode als de Newton. WALT was bedoeld als aanvulling op je telefoon thuis. Er zat een touchscreen in, die je met een stylus bedient. Het apparaat werd samen met BellSouth ontwikkeld en bood een geïntegreerd adresboek, caller-ID, aangepaste ringtones, faxfunctie en zelfs toegang tot je bankgegevens.

Handschriftherkenning was een functie die destijds vaak werd toegepast in mobiele apparaten en dat is ook bij de WALT het geval. WALT kwam net als de PenLite (een tablet-variant op de PowerBook Duo) nooit op de markt. De WALT die nu op eBay wordt aangeboden is niet werkend omdat er wat draadjes los zitten, maar iemand met kennis van elektronica zou het ding volgens de verkoper weer werkend kunnen krijgen. Voor 8.000 dollar haal je een stuk Apple-historie in huis.

Meer info: eBay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 14:19
Categorie Apple
Onderwerpen apple, newton

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.