Nieuwe iPad ondersteunt als eerste tablet Bluetooth 4.0

De nieuwe iPad maakt als eerste tablet gebruik van Bluetooth 4.0. Daardoor zijn energiezuinige Bluetooth-accessoires mogelijk, Ook de iPhone 4S is al Smart Ready.

Nieuwe iPad ondersteunt als eerste tablet Bluetooth 4.0De nieuwe iPad is de eerste tablet die gebruik maakt van Bluetooth 4.0. Deze nieuwe generatie Bluetooth heeft een aanzienlijk beter bereik en is zuiniger dan zijn voorgangers. Dat betekent dat veel accessoires minder energie nodig hebben hebben om met de iPad te kunnen communiceren en dat zet de weg open voor nieuwe gebruikerstoepassingen. Denk hierbij aan apps om je geparkeerde auto terug te vinden en energiezuinige externe Bluetooth-toetsenborden waarvan je nooit meer de batterij hoeft te vervangen.

De nieuwe iPad is niet het eerste apparaat waarin Apple Bluetooth 4.0 toepast. Ook de iPhone 4S heeft de nieuwe technologie aan boord en is Smart Ready. Dat betekent dat deze op een veilige manier met zogenaamde Bluetooth Smart-apparaten kan worden verbonden zoals stappentellers, hartslagmeters en andere apparaten die voorzien zijn van een single-mode radio, die weinig energie verbruikt.

Momenteel zijn er echter nog weinig accessoires die van deze techniek gebruik maken. Ook Motorola investeert flink in de technologie en heeft bijvoorbeeld de Droid RAZR-telefoon die verbonden kan worden via Bluetooth 4.0 met het MOTOACTV horloge. Ook het nog uit te komen Windows 8 zal met de nieuwe generatie Bluetooth overweg kunnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2012, 16:19
Categorie Accessoires
Onderwerp bluetooth

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.