Tether.com maakt delen internetverbinding mogelijk via HTML-website

Tether.com biedt voor 30 dollar per jaar de mogelijkheid om de internetverbinding van je iPhone te delen met je laptop via een HTML5-website.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Tether.comiOS biedt al een tijd de mogelijkheid om je mobiele internetverbinding te delen met andere apparaten via tethering, maar of je die functie kunt gebruiken bepaalt de provider. Sommige Vodafone-klanten moeten hiervoor bijvoorbeeld 5 euro extra per maand betalen. Een mogelijke oplossing is het jailbreaken van je toestel. Of je moet het geluk hebben dat je er op tijd bij bent als Apple per ongeluk een app in de App Store toelaat die stiekem tethering aanbiedt. Tether.com, die eerder de app iTether maakte, heeft nu een oplossing gevonden: tethering via een HTML5-website.

Het werkt als volgt: je maakt een zogenaamd ad-hoc netwerk aan op je Macbook of Windows laptop via een speciale applicatie. Vervolgens verbind je dit netwerk met je iPhone. Via Safari log je vervolgens in met je Tether-account en je hebt internet op je laptop. De dienst kost 30 dollar (zo’n 23 euro) per jaar en daarvoor kun je je internetverbinding delen met één apparaat tegelijk. Ook is het niet mogelijk om de verbinding van je iPhone op deze manier op je iPad te gebruiken.

Tether.com biedt dus een minder mooie oplossing dan de ingebouwde tether-functie van iOS, maar heeft wel een erg slimme manier gevonden om Apples beperkingen te omzeilen. Als je provider tethering blokkeert, je wilt vaak mobiel werken op je laptop en je hebt genoeg dataverkeer binnen je abonnement, dan is het de 30 dollar per jaar zeker waard. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je in zo’n geval meestal in strijd handelt met de algemene voorwaarden van je provider.

Meer informatie: Tether.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2012, 19:40
Categorie iOS
Onderwerp tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.